93

Анонимен

преди 6 години

А къде да питам защо тук не идват да работят германици...

92

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен"Демокрация без пари е кръгла нула.. гарантирането на правата на гражданите , които са по конституция става с много пари."Съгласен! Предлагам да си напечатим пари и да си живеем добре при демокрацията. Или пък да въведем петро-лев - всеки който търгува петрол да е задължен да продава в български левове. Ние ще си печатим левове и винаги ще се търсят. Или пък да колонизираме някоя богата на ресурси страна и да я разработваме 100-200 години, тогава ще имаме много пари.

91

Анонимен

преди 6 години

Вече сме капитализъм, буржоазно-партийна система на власт и икономика и беден народ.

90

Анонимен

преди 6 години

Все по-трудно се намира работа, а който загуби работата си ако изобщо намери нова то тя ще бъде по-ниско платена. Единствено сигурно е, че работа ще се намира все по-трудно и ще бъде все по-ниско платена.

89

Анонимен

преди 6 години

Демокрация без пари е кръгла нула.. гарантирането на правата на гражданите , които са по конституция става с много пари. При липсата на такива средства - както е в момента демокрацията е една гола дума , без покритие...Демократично общество се създава много трудно и изисква много средства...Имам свобода да пътувам - така казва и ЕС - ами не мога - защото нямам пари - за какво ми е тогава тази свобода, при тази заплата - за ядене ли , за ток ли... ами - не се получава тази свобода някак си...

88

Пъдар

преди 6 години

Да,ама тиквата ни направи първи по тикви!

87

Анонимен

преди 6 години

Преходът завърши през 1990 година, като официално вече извърешният преход беше финализиран с приемането на Конституцията от 1991 година. Всички, които казват, че прехода продължава, ще казват така докато не станат богати, т.е. на куково лято. За тях прехода означава преход от относително средното ниво при социализма, към богато ниво при капитализма, но за тяхна изненада, вместо в богатство, повечето тънат в мизерия и си намират причината за това - преходът не бил свършил. Повече от 27 години мин

86

Анонимен

преди 6 години

"онзи дебелобузестия английски офицер и писател с пура и каскет,не ни беше подхвърлил на мустакатия руски диктатор след Втората световна.Всичко останало е бла-бла..."А днес при демокрацията когато вече 30 години сме със запада защо пенсионерите ровят в кофите, деца умират от глад, престъпността вилнее и България е първа по смъртност на населението в света? Сталин ли е виновен?

85

Анонимен

преди 6 години

Сталин направи от СССР супердържава - първа световна иконимика, първа военна сила.

84

фючърсен демократ

преди 6 години

Добре съм при демокрацията, изкарвам милиончета, добре живея. Купувам стока или акции за 100 милиона, ама знам, че цената и ще падне и още преди съм я платил я продавам пак за 100 милиона. Като панде цената на 90 милиона предлагам да я откупя обратно за 95 милиона и 5 милиончета остават в моето джобче, а стоката връщам на първия купувач. При демокрацията умните и кадърните хора са добре и пряват милиончета, само некадърниците са бедни.

83

Анонимен

преди 6 години

Българинът трябва да се образова и най-попсле да научи, че при комунизма комунистите мислят само за пари и печалби, а при капитализма, пазаранта икономика и капиталовия пазар капиталистите не се стремят да реализират печелби да дават високи заплати на работниците, затова на Запад при капитализма всизмат по 4 хил евро заплата. Капитализма е най-съвършената система.

82

Анонимен

преди 6 години

Чърчил и съюзниците са планирали разделяне на България на няколко държави както на берлинския конгрес. Само влизането на Червената армия спасява България от плановете на съюзниците.

81

Анонимен

преди 6 години

Абе вие вярвате ли, че за благото на народа и за едната заплата са там? Аз не

80

Анонимен

преди 6 години

Истинска демокрация в БГ можеше да има,ако онзи дебелобузестия английски офицер и писател с пура и каскет,не ни беше подхвърлил на мустакатия руски диктатор след Втората световна.Всичко останало е бла-бла...

79

Анонимен

преди 6 години

Какво е капиталов пазар? Отговор - ко не, аз такова не ям.

78

Анонимен

преди 6 години

Проблемът е, че нашите капиталисти са другари комунисти които мислят само как да оптимират печалбите и за пари, а трябва да ни дойдат иститски господа капиталисти, капиталистическия капиталист не мисли за печалба и за пари, ами мисли само как да плаща високи заплати на работниците. Капитализмът е най-съвършената система, всички са съгласни с това.

77

Анонимен

преди 6 години

Българина не знае какво означават понятия като демокрация, пазарна икономика и т.н., вие сте тръгнали да ги питате какво е мнението им за тях!? Питайте ги кои са 3-те основни политически движения, кои са 3-те власти, как функционира икономиката и т.н. - ще падне страшен смях.

76

Факт

преди 6 години

Днес има много повече ограничения отколкото преди 89та години.

75

Демократ

преди 6 години

При тоталитаризма имаще само една партия да ни води към светлеото бъдеще и нямахме тоалетна хартия и банани а при демокрацията имаме няколко партии да ни водят към светлото евроатлантическо бъдеще и можеме да си ги менкаме от време на време на изборите и имаме тоалетна хартия и банани.

74

Въпроси има ли?

преди 6 години

България е демократична държава. Гласуваш за депутатите и те правят закони срещу теб. Плащаш им заплати, и те работят срещу теб. Те това е демокрация! Въпроси има ли?