23

Анонимен

преди 6 години

До до 18Става въпрос за стила на ВСЯКА ОТДЕЛНА СГРАДА! Това е едното, другото го прочети пак!

22

Ангел

преди 6 години

Махнете паветата от булевардите!

21

Анонимен

преди 6 години

До До 16Като нямаш за къща, ще се боядисваш какъвто е основния цвят на сградата, толкоз. Бедният не може да диктува нищо! А щом ти допада всеки в коопарацията да се маже произволно, значи е време да отидеш малко извън страната, но не в Гърция:) И да видиш в най- демократичните страни, как изглеждат нещата. Капиш?

20

до 18

преди 6 години

И ти ли ще пълниш държавата с глоби?Я ми кажете къде по света се строи в един архитектурен стил ?Нали искате демокрация и всеки да си предлага стоката и услугата свободно.Тя държавата сама строи оранжерии в историческите части.Мен пък ми е интересно заставам и гледам Зелено Арт Деко,Необарок,Функционализъм,модерен и нещо като деконструктивизъм само на една улица.

19

до 1

преди 6 години

"Че те панелките са китайци, всички са еднакви отвън."--------------------------------------------------------------------------Не, не са, различно шаренеят:)))

18

наблюдател

преди 6 години

Събаряйте всичко и строите наново.

17

До 16

преди 6 години

Колкото пъти се намесва държавата в архитектурата или градуостроиството,толкова по-трудно се изграждат сгради.Цената им се повишава,квадратурата намалява и ...И за къща не става ,ако някое чиновниче реши и нея правиш лилава какъвто ти е квартала.Абе ти де ги намираш ,по дърветата ?И ние искаме да си ги взимаме толкова лесно тези къщи на квадратчета.

16

питащ

преди 6 години

До постижениеЩо, на теб харесва ли ти *** безабразна шарения по блоковете? Ама какво се чудя, най- големите селяци не щат правила- те си искат ***, която им е критерий за демокрация.

15

Анонимен

преди 6 години

Тоест от статията да се разбира: - герп искат пари за да се строй небостъргачи в София , и ще го приемат скоро щото гледам строителните работи по "koza square" над руски паметник вървят доста бързо

14

Анонимен

преди 6 години

То да не се строй на ново градът?Това с еднаквите фасади беше пълна глупост ,влизаш в квартал и ако има номер разбираш къде си ,а иначе си се изгубил в безличността.От цялата работа ще се народят някакви безумни творения ,само и само да отговарят на изискванията.Чудя се какво толкова сте я захапали тази София,градът няма как да стане зелен или красив ,просто е пренаселен.Най-логично е да се децентрализира ,че да има по малко наплив.

13

одобрявам

преди 6 години

Дано във всички градове и квартали задължат живеещите да се боядисат в един цвят. Като не щеш такъв, купуваш си къща и я боядисваш, ако щеш на квадрати.

12

Анонимен

преди 6 години

До МнениеТи не вдяваш ли, че става въпрос за ВСЯКА СГРАДА като цяло. Да няма по сградите зелени, пембени и оранжеви килийки, дето всеки селянин си избира квото му падне. Защото има авторско право- 50 години, и, ако архитектът реши, от тез незаконни шарении, може да направи добри пари, като ги поосъди селяните.

11

постижение

преди 6 години

Българина прави струва все на комунизъм го избива!

10

Анонимен

преди 6 години

Ако е само за уеднаквяване, по лесно, по бързо и евтино е сградите да се санират и наподобят на панелките. Ако уеднаквяването е целта на главния архитект, разбира се.

9

Италиянеца

преди 6 години

До номер 9 какъвто ти е коментара такъв ти е и животът. Пожелавам ти да мразиш всички и всичко и дано си щастлив с това. От такива като теб съм избягал от родината си. Завист,, злоба,, алчност, и т.н някой ден ще те убият тези неща. Мисли позитивно но ти ако си неграмотен няма как да мислиш затова си мрази целия си живот и се заяждам с хората. Успех.

8

Отговор

преди 6 години

До Италиянеца 8 Не бързай.Имай малко търпение.Летище София ще стане като останалите с МОЛ.Капитализма прави чудеса.

7

Анонимен

преди 6 години

До ИталиЯнеца, Първо Правилно се изписва италиАнецВтороЗа какво му е на летище София да има лъскави магазини като в мол, след като то се използва основно от прошляци и неграмотници като теб, облечени в анцузи ментета и кожени якенца от изкуствена кожа

6

Италиянеца

преди 6 години

Дано да успеят да направят нещо хубаво а не само да се усвоят едни пари по програма и след това разруха. Един чужденец само като кацне на летище София му става ясно в каква държава е пристигнал. Аз летя от Бергамо и тук самото летище е МОЛ с най известните търговски марки на пазара и бутикови магазини а в София летището прилича на бункер от войната

5

Мнение

преди 6 години

Аха , да уеднаквим фасадите на сградите...Умно.Как не са се сетили в Америка? Щото там едва ли ще вишиш две еднакви сгради.*** населените им места са красота.

4

Жоро

преди 6 години

защо не предложи за по-голямите градообразуващи улици да се правят конкурси за застрояването им