15

не сте коректни

преди 6 години

Категорично-сравнявайте една и съща професия-там разлика в заплатите няма. Не сравнявайте различни професии. Тъпо е да сравняваш професията програмист-заплата примерно 3000 лв, ако си квалифициран, без значение на пола, и чистач на минимална заплата-без значение от пола. За едната професия се иска да учиш, другата е за лица без квалификация. Няма дискриминация при заплатите от една и съща професия.

14

а казармата?

преди 6 години

Когато имаше казарма-а това беше съвсем до скоро-допреди някакви си 10 години мъжът даваше огромен период от живота си ангария на държавата. Преди 20г, докато жените от моя випуск се развиваха мъжете бяха рекрутирани насилствено като наборни войници, и почнаха с 18 месеца по-късно професионалния си старт-и то не по вина на мъжа. А след уволнението-никой не ни назначаваше, защото ни казваха-18 месеца си бил в казармата-загубил си квалификация, а жените растяха в кариерата поради неравен старт.

13

Анонимен

преди 6 години

Шивашка съдба. Явно някой професии трябва да се забранят със закон, след като са неефективни и ниско платени.

12

Манипулация

преди 6 години

Ама от статията става ясно, че сравняват мъже и жени, работещи различни професии в различни сектори на икономиката. Това е все едно да сравняваш ябълки с портокали. Естествено, че заплатите им ще се различават! Къде е сензацията? Защо не посочат заплатите на мъже и жени за една и съща длъжност и еднакъв брой отработени часове? Феминистки манипулации!

11

до 9

преди 6 години

допълнение. Що се отнася до отглеждането на деца-тук дискриминацията към мъжете е флагрантна-например мъж няма право на платен двугодишен отпуск по бащинство, няма право на закрила от уволнение. Защо-знаеш ли какво финансово бедствие е мъжът в семейството да го уволнят. Работа в домакинството-че ремонтите ги върши мъжа, покупките ги плаща мъжа, автомобилът се осигурява от мъжа, ремонти и поддръжка на колата се върши от мъжа. Защо работата по колата не "я броят" за домакинска. Точно доманкинска

10

до 9

преди 6 години

Напълно необоснованите претенции до равенство значи жените да работят в строежите, в мините, пътното строителство. Само ако жената си признае,че не може да е равна на мъжа може да има претенции да не работи например на строежа(в Швеция-кранист вече е женска професия-кранистите са жени предимно). Дикриминацията е към мъжете-редица професии в България са неписано забранени за мъже-например мъже съдии почти няма. По цял свят магистратите са предимно мъже, а у нас-мъже в съда почти няма.

9

до 1

преди 6 години

Когато мъжете започнат да раждат, тогава жените ще станат кофражисти.Дейността на жените в живота е по- натоварена - деца , отглеждането им, домакинство, работа.Не заслужават толкова силна дискреминация, изкуствено създадена при заплащане.

8

Анонимен

преди 6 години

Виждам, че и до нашите ширини пристигнаха тия безочливи лъжи.Работата е там, че неравенството идва от различния избор на професии.Изследвания последните години показаха, че за една и съща работа мъжете и жените взимат едно и също възнаграждение.Всъщност, заради тия безкрайни манипулации става точно обратното - свалят се критериите за уж онеправданите - жени, цветнокожи, ... - те биват по-често повишавани и получават по-високо възнаграждение, въпреки че са по-ниско квалифицирани.

7

фактите са други

преди 6 години

Глупости. В съдебната система заплатите са средно над 2500 лв(във Върховния съд -много повече) и там 99 процента от работещите са жени. Защо това не е включено в статистиката? Или нотариусите-стотици хиляди лв годишен доход-90 процента са жени. Повечето адвокати и ЧСИ-също са жени. Чиновници в администрацията, журналисти, учители-преобладаващо са жени. Категорично-заради половата дискриминация срещу мъжете доходите на жените са над доходите на мъжете.

6

Анонимен

преди 6 години

Що се отнася до шахмата жените в този спорт винаги са настоявали да има общ шампионат. Дискриминацията е от страната на мъжете. Защото се страхуват да играят срещу жени. Иначе няма логично обяснение относно разделението в шахмата.

5

Анонимен

преди 6 години

Много е изнервяща шивашката дейност за хора, които не обичат детайлите. Пиплива работа и най-ниско платена при това. Жените винаги са били дискриминирани.

4

До 2:

преди 6 години

Естествено, че половете не са равни. Не говорим само за физическата сила.Затова има състезания по шах-мат за мъже и жени.Ако жените не изпълняват функциите си за раждане на деца ще изчезнем.

3

Анонимен

преди 6 години

Половете не са равни и не могат да бъдат стига със тия статистики. Жените да станат автомьонтьори зидари и кофражисти мъжете ще си седим в банковите офиси и ще си чоплим носа тогава.

2

Мумията си заминава

преди 6 години

Това е обективен процес защото жените прекъсват трудовия си стаж поради майчинство. Мъжете не харчат заплатите си само за себе си, а влагат почти всичките си пари за жените и децата си. В сегашният свят обаче няма такива правила. Яху наеха на работа като президент една руса и красива жена само заради имиджа, тя не направи почти нищо, а като я уволниха й дадоха 365 Милиона Долара компенсация.У нас пък сега пък депутата Антон Тодоров ще излиза в майчинство и прекъсва работата си като депутат.

1

Циник

преди 6 години

Повишаване на пенсионната възраст...насърчаването на НЕраждане на деца...все "мерки", които сигурен съм - българките ще посрещнат с овации!Иначе както досега - шивачките ще работят по 10 часа дневно....и ще чакат заплатите си по 6 месеца, преди фирмаджията да обяви несъстоятелност и да си обере крушите по живо, по здраво!