99

Helleborus

преди 6 години

Всичко тръгва от образованието, за което толкова много говорим. Знанията по математика и химия не могат да заменят изграждането на личността. Човечеството винаги е имало морална догма, както и да звучи, в която обществото е възпитавано. Дори от егоистична и прагматична гледна точка е нужно, защото това, което правиш, задължително ще си го получиш от другите членове на обществото. Това всяко дете трябва да го знае и всеки възрастен, монетата има две страни, докторът и той е като останалите хора.

98

лекар в спешна помощ

преди 6 години

Когато се обаждате на 112 разговаряте с диспечер от 112,а те са част от МВР.Колкото и да е странно ако имате нужда от медицинска помощ се обаждате в ...полицията!Там не работят хора с медицинско образование.Те регистрират и предават обажданията.И както всички в МВР се водят работници първа категория.Онези които работят в спешна помощ се водят трета категория.Явно някой е преценил,че е по важна регистрацията от оказването на помощ.Е,докато е така не се чудете ,че линейки и екипи няма.

97

nelineli9

преди 6 години

Липсва елементарна човещина тука, какво значи не били длъжни, не сте ли лекари, това не е ли част от професията.Който е безчувствен и безсърдечен, не би трябвало да става лекар!

96

Анонимен

преди 6 години

До АнонименкАТО НЕ СА ДЛЪЖНИ, ДА ИЗЧЕЗВАТ, ще си изучим други. А вие не можете да носите титлата лекар, доктор, след този коментар, защото не сте човек. Напускаш системата драги, с това отношение не знам дали и в Зимбабве ще прокопсате. А що се отнася до длъжни, след като учиш на държавни разноски си длъжен на това общество което те е издържало, ако ли не, махаш се!!!

95

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 100------------------------------------Българските доктори никому и с нищо на са ви длъЖни да ви слугуват безплатно.РАЗБРА ЛИ,ДРАГИ!!!

94

Анонимен

преди 6 години

До АаДОКТОРЧЕ, не курс по обноски, длъжен си да приемеш умирашия пациент и толкоз!!! Намаляваш му страданията, помагаш с каквото можеш, той умира и го пращаш в моргата, понял? Така се прави в цивилизованите страни, ДОКТОРЧЕ!

93

Аа

преди 6 години

Значи проблема опира в това че лекарите трябва да преминат курс за любезни обноски за да могат любезно да отказват и да връщат безперспективни пациенти които идват на косъм да бъдат спасени в голяма вероятност да починат, Явно има фактори и подбуди в цялата система които не знаем, явно има механизми при които там се награждава високата успеваемост и ниската смъртност и всеки случай като този бива приеман негативно, тогава любезно отказване и избягване на саморазправа налитащ неразбиращ пациент.

92

Анонимен

преди 6 години

До *Нищо не си разбрал, докторче! Успешен човек, та дори и да е пакистанец, е този който няма нещастието да разчита на българската лекарска система, докторче. И на главозамаялите се печалбари в тази система. Умишлено не я наричам здравна система, тъй като нищо здраво в нея няма, докторче.

91

...

преди 6 години

Когато 2 милиона селяни се съберат да живеят на едно място, трудно може да угодиш на всички. Просто е: София вече не става за живеене. Няма начин. Инфраструктурата не го позволява.Някой да е чувал за закъсняващи линейки във Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе...?

90

Анонимен

преди 6 години

До Край 87Г-н "край" или какъвто сте там, не става въпрос за приемане на факта, че сме смъртни, а става въпрос за отношение, ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ, та макар и към умиращ. Но като прочетох коментара ви, не смятам, че ще ме разберете, да не сте лекар????

89

*

преди 6 години

До 93Досега знаех, че "успешен българин" е този, който работи в чужбина и може да дойде до България веднъж в годината, за да си оправи зъбите, да си сложи силконови импланти и или операция на хемороидите.От твоя пост разбирам, че "успешен българин" в добавка на горното е и този, който може да ходи до Велкобритания или Испания когато си поиска (например - за да си направи клизма, лечение на главоболие или стомашно разстройство).Айде уточнете се вече, се се главозамаях и аз.

88

Анонимен

преди 6 години

Е за това ги бият!С право!!!!

87

До 87 КРАЙ

преди 6 години

Всички мои познати, които имаха възможност за операция в чужбина отидоха там. Позната англичанка, живееща в БГ от 7 г. ходи на опереция в Англия и сега лети на всеки 6 месеца за прегледи пак там. Други мои познати си дойдоха от Испания за операция в БГ и като разбраха за какви пари и условия става въпрос си заминаха. След това за преглед взеха и майка си (пенсионерка на 75 г) пак в Испания, където живеят от 20 години, защото останаха възмутени от условията в БГ болници и отношението!

86

Анонимен

преди 6 години

Като почнат да се скъсяват теломерите на ДНК и в един момент клетките спират делене, от там нататък да ви кърпят и шият то организма си заминава обикновено. Затова не се тъпчете с месо и *** да не се стига до намеса. Освен това не се презорвайте, бабата дядото кой знае колко са се *** и под масата

85

до 89

преди 6 години

Така е, като ходиме при лекар не сме абонирани за вечността, но... това отношение, което се описва в случката, в никакай случай не е добро. И не мога да си обясня, защо в Пирогов за реагирали така.

84

нищо ново

преди 6 години

Мой родител с тежък инсулт го транспортираха от 5-та, 2-ра градска ИСУЛ за да го приемат в 1-ва градска болница, като го прехвърляха на различни носилки и единия път го хвърлиха умишлено на земята с цел да ме помогнат /убийство/ и естествено на другия ден почина.

83

Край

преди 6 години

Имайте силата, мъдростта и смелостта да приемете че живота не е вечен и обикновено свършва грозно и жалко. Лекарите не са ви виновни ако не го съзнавате.

82

Анонимен

преди 6 години

До Анонименмотивацията е дървото където плашат с чужбина да вървят КАДЪРНИТЕ ДОКТОРИ ЗАМИНАВАТ ТИХОМЪЛКОМ а тук ще си внесем шамани от африка ще вършат същата работа за по малко пари

81

Край

преди 6 години

Кой как се върне от чужбина за по две-три седмици все при нашите доктори и зъболекари тича. В българските лекари има останала човещина за разлика от тези в чужбина - ако не вярвайте питайте. И не плюйте. Щото нито сте по добри готвачи, нито по-добри шивачи, нито по-добри шофьори нито по-добри политици от нашите доктори. А това за подвижните банкомати - идете в Израел, Идете в Турция да видите как срещу голи обещания за чудеса хората си продават цялото имущество и си отиват от този свят.

80

...

преди 6 години

Айде после не бъдете толкова шокирани и скандализирани, когато забили 2 шамара на някой такъв ***. Всеки от вас, който се бори за живота на умиращ роднина и получи такова отношение, ще полудее. Айде да гледаме и двете страни на монетата ОК ?Не оправдавам никакви пияни малцинства, които ползват бърза помощ, като безплатна болница, но не са само такива случайте.