131

Анонимен

преди 6 години

Българите да си приписват тракийските съкровища, само защото са открити в земите на днешна БГ е същото като турците да си преписват за техни древногръцките градове Ефес и Троя само защото се намират на териоторията на днешна Турция.

130

Анонимен

преди 6 години

Славяни е друго название на тракийските племена намиращи се главно в Румъния , Молдова и части от България - Даки Гети

129

Анонимен

преди 6 години

Интересно къде забрави доброжанците и шопите. Ми може и те да искат да са наследници на някой древен народ.

128

Анонимен

преди 6 години

И кво ще излезе сега - че българите са мелеци от тракийци, македонци и мизийци.

127

Анонимен

преди 6 години

Основателите на българската държава са дошли от Русия, а Русия е дума табу.Заради нея канкционират.А и някак си по престижно звучи да кажеш, че си наследник на траките, отколкото на варварите.

126

Burzum

преди 6 години

Е ,че те не са български....тракийски са...ние траките категорично се разграничаваме от азиатските конни варвари!

125

Анонимен

преди 6 години

Jalko psk predatelstvo

124

Анонимен

преди 6 години

Българи защо толкова силно се срамувате от основателите на държавата ви.Може би много ви се иска да сте тракийци, но държавата ви е България, а не Тракия.

123

Анонимен

преди 6 години

А в степите на азия от къде са дошли ?

122

Анонимен

преди 6 години

Доказано е по безспорен начин, че основателите на българската държава - кановете Кубрат и Испор, наречен неизвестно защо Аспарух са дошли от степите на Азия.Те са дали и името на държавата - непроменено и до днес.

121

Анонимен

преди 6 години

Има достатъчно информация и ако си любопитен може да намериш изследването.

120

до 142

преди 6 години

Доказа се по безспорен начин****************Я сега ако обичаш ни светни и нас, кой точно го е доказал и по какъв точно безспорен начин.Това е една от най-спорните теми в историята, а ти пък знаеш човек, който го е доказал по безспорен начин.Дай ни малко светлина и на нас - непросветените.Но с факти, а не с празни приказки.

119

Анонимен

преди 6 години

Глупакo няма такова понятие като прабългарски ген. Това нещо "прабългарин" не съществува. За да направиш генетично изследване трябва да имаш материал. Доказа се по безспорен начин че българите са една от най-чистите генетично европейски нации. Това че траките са се преселвали на изток не означава че не са траки.

118

до 139

преди 6 години

И кой го е доказал бе овньо ?Дедо ти от село ли ?

117

Анонимен

преди 6 години

В гена на българите има най-много прабългарски дял, след това славянски, но в никакъв случай тракийски. Тракийците са живеля по тези земи поне хиляда години преди идването на българите. Тракийците не са били българи. Тогава не е имало българи.

116

Анонимен

преди 6 години

Доказано е с генетични изследвания че българите носят 45 процента тракийски ген. Това означава по безспорен начин че ние сме част от траките и гърците могат да ходят да се шибaт.

115

Анонимен

преди 6 години

Това че съкровището е намерено на земя, която днес е част от териоторията на Република България далеч не означава, че произходът на съкровището е български. Правете разлика.

114

Анонимен

преди 6 години

Чак скандално не бих го нарекъл. Гърците също имат претенции, че са наследници на траките. Относно траките все още нищо не е доказано научно.А пък светът със сигурност разпознава Гърция и гръцкото културно наследство.Като му кажеш Българи и българско културно наследство, все едно нищо не си му казал.Европеецът не асоцира тези думи с нищо.

113

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 120Да, бе! Не знам какво е било изложено в Норвегия, но Панагюрското е направено в някакъв гръцки полис, не ми се проверява точно кой, за да те ограмотявам!Утре, археолозите като намерят тук останки от мерцедеси и аудита, едва ли ще решат, че са произведени у нас.Отде се пръкнахте толкова траколози и тракомани, бре? Преди 60-те години ва ХХ в., преди Сашо Фол и Незабравимата, никой не говореше за траки. А сега кьораво и кьопаво стана спец по въпроса!

112

до 133

преди 6 години

Именно, това е същото както македонците наричат Александър Велики, Александър Македонски, само защото е роден в географската област Македония, която обаче е била в пределите на гръцката държава.Същата бира е и това с така наречените траки. Очаквам скоро някой гениален ум да напише че имало народност мизийци или добружданци.Това са просто географски области. Траки никога не е имало.Виж квартал на Пловдив с името Тракия има. Но дотам.