Оставяй ги политиците. Има какво да съсипва здравето им. Алкохол, цигари, разврат, наркотици. Глутенът да ни е проблемът
Глутена с нищо не е вреден, просто е модерно да си еко-био фанатик, за тези хора всичко което четат на етиката е вредно, защото те първо не разбират какво пише там и второ те са вечно анти всичко. Това е психическо разтройство, синдрома на презадоволеното общество, ако имаше недостиг на храна и тези хора гладуваха, нямаше да се правят на интересни.
И по какво да разбера колко е вреден глутен. Ям си хляб от бебешка възраст и ми е добре. На себе си ли да вярвам или на разни статии.
Е как да консумираме нерафинирани храни,като всички са рафинирани.Ядки,плодове и порясна риба-добре,ама от къде толкйова пари?Това са скъпи удоволствия.
Както винаги тук коментират хора които пак нямат идея за какво става дума ама са чули нещо някъде на улицата...
До 1300Е ти ако им се връзваш на тези психопати, утре и водата ще обявят за вредна, освен разбира се онази от чешмата на шамана, обаче с малката подробност че тя струва доста.
Проблемът е в добавения глутен! А те го навират навсякъде, дори в колбасите.Втори вреден продукт е палмовото масло, отново навирано навсякъдеТрети вреден продукт е фруктозно-глюкозния сироп! Отново ползван къде ли не.Четвърти вреден продукт - оцветители от типа E120 - къде ли не го слагат. Дори в каймата за да заличат че е 90% сланина.
До 17глутена е алерген и е вреден за хората които имат непоносимост към него също като лактозата за други.
И това кой ти го каза? Онзи глас в кухата ти кратуна или извънземните? Не яж хляб, обаче и не ми пиши простотии, за да създаваш паника. Глутена с нищо не е вреден, няма такова научно доказателство, единствено ако сте алергични е проблем.
1300 години ХЛЯБЪТ е основна храна за българите. Как в 21 век стана вреден?? Изключвам консервантите вътре, говоря за цялтото съдържимо в житото. Пак всичко е маркетинг и м'одаБялата сол, бялата захар... едно време баба ми да не би от хималаите да е копала розова сол...
Пропуснала е да отбележи, че най-вредната му част е маята! Трябва да се ползва квас или сода.
Гледам тука много "разбирачи" дето муат белия леб разбират от биохимия и веднага зеклеймиха жената отсиачайки "глутена не е вреден". Абе мунчовци, ограмотете се малко преди да плямпате. Глутенуът е вреден и не е нужно да си алергичен, за да създава проблеми на тялото. В белият хляб, който е от толкова пъти мидифицирана пшеница, че нищо не е останало от първообраза, над 80% от белтъка е глутен, с който тялото има сериозни проблеми при разграждането му.
хлябът е вреден на 100% ! първо го торят здраво и много над нормата,после пръскане,после консерванти,правят го с мая ,слагат му и захар и сол....! оттам омазняване на 4ерния дроб,кръвно,раздразнени 4ерва...!! няма какво да ми го хвалят!!спрете да ядете 1 седмица и ще видите!!
...Абе тази Елисавета иска да си вдигне оборота, ама както казваше един селски чичо "Искам пуфкаф бел леб, и да ***".
Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?