14

Неа до 10

преди 6 години

Вярвам Ви. Мои приятелки изкараха по 1 година в училище и се отказа по същите причини с добавка - не оценят труда , интригантстват и др . Не е проблем че не ходят на училище , това е проблем на детето и на родителите , а ръковостството ти търси на теб отговорност защо не идват ... А сега де ...

13

Наблюдател

преди 6 години

Най-ниско и смешно платените висшисти в България са даскалите, но не само това е проблема - ОБРАЗОВАНИЕТО Е ДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ, А ДЪРЖАВАТА Е АБДИКИРАЛА !!!Иначе, как да си обясним, че училищата са търговски дружества ?! И учениците и учителите са неравнопоставени ! Има и *** директори, които работят милионери, смучейки от милионните бюджети с фалшиви общ. поръчки, особено в провинцията...

12

3 баща на учител

преди 6 години

Сега сина е при чичо му в Норвегия и монтира климатици и прави отоплителни системи, получава 2000 евро и за учителството си спомня като тъжен виц. Лошото е, че изобщо почва да подхвърля,че няма намерение да се връща, май се е залюбил с някаква по там. А най-лошото е ,че и малкия му брат само чака да завърши средно и смята да бяга при батко си, за висше не иска и да чуе. А ние с майка им ще ходим да събираме праха в празния апартамент на сина и да се чудим какво да правим?

11

Румъния

преди 6 години

Я да погледнем малко на север и да видим какви заплати дават в Румъния на даскалите, отделно догодина ще им качат заплатите с 30%. Очаквам Бойко да запее песента "Търпете да не стане като в Румъния"

10

Престъпници!

преди 6 години

Най- голямата мътилка са директорите и инспекторатът-те нямат нужда от кадърни.Това е така, защото такива са четири, пет човека в едно училище.На техния фон лъсва простотията на останалите.Затова истинските учители са претоварвани и виновни...за да си тръгнат сами.Училището е разпасана работа.Наистина в добрите частни е по-поносимо,защото що-годе има дисциплина.

9

Хора

преди 6 години

Ако до 10г. не се намери някой да реформира и подреди това подобие на държава, няма да има връщне назад...

8

2баща на млад учител

преди 6 години

От 35 човека колектив 17 са с ТЕЛК, не плащат осигуровки и част от данъците, вземат пенсия и заплата, получават дори лекторски, те си докарват двойни заплати , а когато опре до работа се почва, ама той е с ТЕЛК не може да дежури, не може да е квестор, не може да бъде уволняван, не му се ходи на проверка, програмата се съобразява с него, а младия учител е юркан като млад войник да запълва всяка дупка . Да ама на края на месеца младия е работил двойно и получава до 600 лева , а другия над 1000

7

1 баща на млад учите

преди 6 години

Синът завърши математика и информатика, почна работа и след 6 месеца напусна. Питам го защо ? Ами вика заплатата едно на ръка, че е малко- около 560 чисто/700 лева бруто/, друго вика децата не идват да учат в училище, идват за всичко друго само не и за учене. От клас с 25 деца само 4-5 имат желание да учат другото и то не знае за какво е дошло. Но най -много дразни, когато младите здрави учители сме впрегнати да работим и за някой друг дето само идва да взема.

6

и

преди 6 години

С над 50% раждаемост на младите шведи тези 1500 лв.,трудно ще се навият млади учители, всеки ден може да бъдеш убит от стадо първобитни шведи,за 1500 лв.

5

Real AK

преди 6 години

Прав е човека и е горе-долу реалист. Лесно е да плюем по учителите и да тръбим кой става и кой не. Ама не е лесно да се работи с днешните деца. Учителите трябва да бъдат мотивирани, на първо място финансово. Е, който не става да се глобява - без контрол няма да мине, както и навсякъде.

4

сминдух енд чесън

преди 6 години

Глупости,подобно на всички сфери на живота и в училищата има не повече от трима четирима човека знаещи си работата ,останалите са партиен пълнеж .

3

Анонимен

преди 6 години

Чалга певачка е друго вече.

2

Неа

преди 6 години

Така де всички шведи ще са отличници .... Щото вече бюджета ще се определя от успеха . Туй то ... 15 000 нови бройки ...

1

Анонимен

преди 6 години

Въпросът вече не опира само до пари.