52

Анонимен

преди 6 години

За мен света е общ и националността не е от значение. Нито границите, нито езика са препятствие за способни и активни млади хора да намират реализация в САЩ, в Европа, в Азия! От историята може само да се взима поука, а не омраза. Вече света е без граници и никой не може да спре това!

51

Бай Онзи

преди 6 години

Чугунените глави на самурайте не разбират нищо,и Япония пак е на грешната страна,и пак ще руча атома.

50

шматка

преди 6 години

ЛуфтфавеЛуфтханза е друго:)

49

Анонимен

преди 6 години

интересно и какво е трябвало да напрвят тогава САЩ, да чакат Япония да стздаде собствена бомба да я метне по някой американски град, и чак тогава те да отвърнат, известно е че Япония в този период също има програма за атомно оръжие и не само за атомно, сериозни разработки е имало и за биологично оръжие

48

Анонимен

преди 6 години

Защо Европа извика САЩ да е спасява от побеснелия Хитлер ? Защо Русия не го победи сама? Защо Русия не отиде в атлантика с кораби и да се бие с него ? Защо Русия не победи луфтхснзе ? Нали има претенции за нещо ?САЩ са и викали европейската война и не са се интересували. Но очевидно тук ...Няма мъже щом една Германия се подигра с всички за 1 година.

47

Анонимен

преди 6 години

Напротив всички са си взели поука. Германия е тиха без оръжие и приема чужденци. Опит да изкупи вина. Япония , не е на падала никой , също държи посока без агресия. Англия всеки знае ..Всеки ходи и работи.Единствената държава, която не си взе поука от почти 3 те години зад Сталин град е Русия. САЩ е световен полицай , без такъв неможе.

46

Анонимен

преди 6 години

има достатъчно архивни филми от онова време, на които човек може да види фанатизма на японците тогава, в сравнение с тях днешните ислямисти са като пионерчета, тези бомбардировки причиняват много жертви, но също така водят и до край на войната, колко са щели да бъдат жертвите без тях никой неможе да каже

45

БАБА БУНА

преди 6 години

МНОГО ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,МНОГО ГОДИНИ МИНАХА,НО НЕ ВИЖДАМ НЯКОЙ ДА СИ Е ВЗЕЛ АКЪЛ ОТ ТАЗИ РАБОТА,САЩ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СА СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ,ДА КОЛЯТ И БЕСЯТ ОТ 50 ГОДИНИ И НЯМА КОЙ ДА МУ СВИЕ СЪРМИТЕ.СЛЕД БОЯ ВЪВ ВИЕТНАМ ИМАШЕ ЗАТИШИЕ,НО ОТТОГАВА ВСЕ РОВЯТ НЯКЪДЕ ВСЕ ДЕТО ИМАТ ПОЛЗА И ТОРМОЗЯТ МАЛКО НАРОДИ,Я НАТО,Я МАТО И Т.ННПОРЕДНИТЕ ПОРОБЕНИ ДЕМОКРАТИЧНО СМЕ НИЕ,НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА БАЗИТЕ,КУПИХА ЦЕНТРАЛИТЕ БЕЗПАРИ ОТ ИВАН К,СКУБЯТ ГОДИНИ,ПРАВЯТ СЕ НА БРАТЯ,ПЪК НИ ДОЯТ Я С ХРАНИ,Я С НЕЩО ЗА РОБИТЕ .

44

Анонимен

преди 6 години

Най-смешното е това, което чета. Жалки коментари. Първо Япония напада база , без да е обявила война . След което обявява. Второ когато си обявил война ...Всеки използва оръжие и наука , която има ? Япония да не би със саби да е нападнала ? С модерни самолети и кораби. Е САЩ ги победи на собствените им острови и без Атомното оръжие. То беше само , за да се покаже до къде водят глобалните войни. Късно е за сълзи. Не можеш да нападаш после да викаш вие сте престъпници . Такъв филм няма.

43

Анонимен

преди 6 години

ами да са капитулирали овреме, факт е че след първта бомбардировка те отказват да капитулират, едва след втората започват да се пазарят

42

Анонимен

преди 6 години

До 50Необразован си. Чърчил идва на власт след като ВСВ е започнала. Той не е нападнал нито Германия , нито Русия. България е в съюз с Германия и враг на Съюзниците по него време. Сърдисе на тогавашните управляващи не на Англия.

41

СЪЮЗНИЦИ

преди 6 години

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НИЕ БЯХМЕ СЪЮЗНИЦИ С ЯПОНИЯ.НАВРЕМЕТО НАВСЯКЪДЕ СЕ Е ПЕЕЛА ПЕСЕНТА:Рим, Берлин и Токиоверни във бэрбатаскоро ще наложатнов ред на земята.

40

PD

преди 6 години

Чърчил, Уинстън Чърчил.е първия използвал тактиката тотална война в т.н. цивилизован свят. Към този момент, все още са съществували морални норми, офицерска чест, и др.А защо днес, участието на английски самолети при бомбардировките на царска България, е някак в сянката на САЩ?И днес е актуален, защото неговата глобална игра, е включвала дистанциране на Англия от търговското споразумение между Франция и Германия, известно днес като ЕС. Интересно нали?

39

Анонимен

преди 6 години

Онова в Берлин е било честен двубой. Преди това германците къде бяха и какви ги вършеха? Получиха си заслуженото. И по ирония на съдбата продължават да го получават с тези мигранти.

38

Анонимен

преди 6 години

ЯПОНИЯ БЕШЕ НАКАЗАНА ТОЛКОВА ЖЕСТОКО, ЗАЩОТО УНИЩОЖИ ВОЕННОМоРСКАТА МОЩ НА САЩ в ПЪРЛ ХАРБЪР И ОПОЗОРИ АМЕРИКА ЗАВИНАГИ. ТОВА БЕШЕ БОЛЕЗНЕН УДАР ПРАВО В СЪРЦЕТО НА ЗВЯРА. ВТОРИЯ ТАКЪВ УДАР БЕШЕ НА 11 СЕПТЕМВРИ 2001 г.

37

Анонимен

преди 6 години

Ми то не е само баташкото клане. Наскоро отбелязахме 140 г. (медийте мълчаха като риби) от старозагорското клане.През юли 1877 г. по заповед на Сюлейман паша (потурчен евреин Соломон) в Ст.Загора са избити по най-зверски начин над 14000 невинни мъже, жени и деца.Други 10000 момичета и млади жени са отведени и продадени в робство по пазарите в Египет и Арабия.

36

Абе

преди 6 години

Япония е велика нация със хилядолетна култура и история! И днес водят света във почти всички области. Една от малкото нации които са имали смелостта да се опълчат на световния терорист САЩ.За съжаление загубиха войната и сега като всички останали са окупирана държава със американски бази на своя територия.

35

Анонимен

преди 6 години

ТОВА Е НАЙ-ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ИЗВЪРШЕНО ДОСЕГАПРЕСТЪПНИКЪТ Е ЕДИН ЖАЛЪК АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ - ТРУМАН. ГОДИНА ПРЕДИ ТОВА ДРУГ ПРЕСТЪПНИОК - РУЗВЕЛТ , БОМБАРДИРА СОФИЯ, СРИНА ГРАДА И ИЗБИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ НЕВИННИ СОФИЯНЦИ.ПОСЛЕ НЯКОЛКО ПРЕСТЪПНИЦИ - ПРЕЗИДЕНТИ ПОРЕД ИЗБИВАХА ГОРДИЯ ВИЕТНАМСКИ НЕАРОД, КАТО БОМБАРДИРАХА И ХВЪРЛЯХА ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА И ***.-И КОЛКО ЖАЛКИ БЯХА СЛЕД ТОВА АМЕРИКАНСКИТЕ УБИЙЦИ, КОГАТО БЯГАХА ПАНИЧЕСКИ С ХЕЛИКОПТЕРИ ОТ САЙГОН

34

Адолфчо

преди 6 години

До 43Е нали и аз това им казах за лагерите ама те не та не.Ами война е

33

Анонимен

преди 6 години

До 39Това е война, и отговорност носят не тези които са хвърлили бомбите за да приключат войната, а тези които са я започнали.Иначе във финалната офанзива на Берлин през 1945 година, руснаците изтрелват над 2,5 млн снаряди по града, това е повече от населението на Берлин в този момент, но така е на война