24

Анонимен

преди 6 години

През 86 година, когато наемах жилище в Германия хазайнът ми обясни правилата и ми препоръча да спазвам всички. Например : никакво пълнене на ваната. С водата от пералнята да забърсвам стълбите. С водата от варено яйце да се бръсна/не за красота/, никакво тупане на чаршафи от балкона и още много, които в първото си писмо до вкъщи опитах с много хумор. Жената почна да пълни ваната на децата. Нова пералня пуска се всеки ден. Като дойде сметката за вода ми идваше да ги претрепам всички в къщи.

23

Анонимен

преди 6 години

Интересно будките и заведеният за бързо хранене как ще го таксуват? Те се водят на едно лице. Или фирмите посрещащи клиенти и бизнес партньори целодневно

22

анонимен 34

преди 6 години

Да се чете "Има човек - има б.окл.ук, няма човек - няма ***."

21

Ники

преди 6 години

Уникални сме в бюрокрацията и неорганизираността. Всяка община има регистър кой къде живее и може да види колко души живеят на един адрес и да уведоми собственика на жилището че ще го таксува според броя хора. Но за съжаление в БГ хората трябва да ходят да подават декларации и един куп щуротии. 😊

20

анонимен

преди 6 години

Така е правилно. Има човек - има ***, няма човек - няма ***. Но не се прави на доверие, а се вади справката от ГРАО по адресните регистрации. Това ще бъде стимул и всеки да си оправи бакиите. Като му стане ясно на наемателя, че ако си смени адресната регистрация /както трябва да бъде/ хазяина ще трябва да плаща такса смет, иначе той ще си я плаща в неговия град, нещата ще си дойдат на място. Но би трябвало да има отстъпка за ползващите мелница за отпадъци. Те генерират по-малко ***.

19

Анонимен

преди 6 години

Идва времето в което ще се разбере колко много имоти са празни и заключени без никой да живее в тях. Масово хората притежаващи такива имоти ще пуснат декларации. Да не говорим, че има имоти в които дори къщите са се сринали и тази промяна ще накара собствениците да поискат комисия за преразглеждане на данъците.

18

мерки и теглилки

преди 6 години

Скоро ще се наложи да се измерва и отпадъкът в тоалетната чиния.

17

Издислав

преди 6 години

Ми бате низнам ва бате .....малко сме към 30 броя...

16

Анонимен

преди 6 години

лично изпитвам срам, когато се налага да се наричам българин.

15

до пенсионера...

преди 6 години

...продай този твой голям апартамент и си вземи по малък, за да не си даваш пенсията от 280 лв. за такса смет. Даже и пари ще ти останат, да ги хвърлиш през балкона или да ги оставиш на пейка в парка. Иначе ще си умреш в тоя гоооолям апартамент и ще минат месеци преди съседи да намерят вмирисaната ти мумия...

14

ФХ

преди 6 години

Аз съм за това с торбичките от общината. Мисля, че в Швейцария е така. Данъкът ти се определя от закупения брой торбички. Разбира се, трябва да има начин за контрол, че повечето бълхари ще купуват минимума, а ще хвърлят *** си в торбички от магазините.

13

???

преди 6 години

До Иван Йотов ЕСО ЕАДЗащо на есен,сега сме на моренце и не ни се занимава ли?!

12

хайде да мислим

преди 6 години

И защо на калпак,ако някои сам пор вдовец прави *** като за ТРИМА?!

11

Re: Ганьо торби

преди 6 години

Прав/а сте, но ако контейнерите са в общо помещение, или двор на кооперация, съседите ще знаят кой се опитва да мине метър, една солена глоба от 1000 лв., и готово. Така е на Запад, но в БГ няма как да стане.Изходът е на брой хора. Всяка година с плащане на данъка се подава декларация за брой живущи. Копие от нея се слага от общината във входа на блока. Ако някой е излъгал за брой хора, да носи наказателна отговорност и глоба.Голям проблем е липсата на водомери при некоректни съседи.

10

,,,,,

преди 6 години

Те в общината постоянните адреси не ги ли знаят? Как се правят избирателните списъци? Като ми знаят адреса да ме включат в избирателния списък, могат да направят и това. Баща ми плаща 170 лв данък смет, данък сгради 30, живеем в апартамент колко *** сме хвърлили за 170 лв? Една кола на сметопочистването всеки ден трябва да е под терасата и да чака да си хвърлим ***. То тия от махлата колко данъци плащат, или се поемат разходите на електората да не се засегне нещо?

9

фазер и лайлон

преди 6 години

Интересувам се по какъв начин ще се формира цената на такса СМЕТ за ромска колиба тип ПРЕНОСИМА?

8

Анонимен

преди 6 години

Преди ужасно много години, когато за първи път отидох в западна страна ми се случи следното. Живеех при брат си и още не бях запозната с всички порядки. Един ден ми звънна домоуправителката на вратата и съвсем любезно ми обясни, че в сметта е изхвърлен неразделен ***. В смисъл хартия, пластмаса и фолио. От общината няма да го изхвърлят докато не се оправи и ще ме глобят. С усмивка ми подаде едни ръкавици и ме заведе до мазето. Е разделих го. За после си знаех.

7

Анонимен

преди 6 години

Ще го въведат щом са им наредили! И хубавото е че това ще е краят на управлението на баце! С камъьне ще ги гонят ората!

6

За БГ

преди 6 години

На Запад общината ти дава торбичка със стикери, оставя ги пред входа на апартамента.Преди това си подал информация, колко торбички средно ползваш на месец.Контейнерите за *** са в подземно помещение на сградата, цялото помещение и кофи се мият с препарат при всяко изкхвърляне на контейнерите.В БГ няма как да стане, освен ако кофите не са в дворовете.Другият вариант е да се плаща на брой хора, не може 2 човека в 80 кв. да плащат, колкото 5 в 80.Задължете съседи да слагат водомери за вода.

5

Анонимен

преди 6 години

Според законопроекта е възможно в рамките на едно и също населено място общината да прилага различни методики за формиране на такса смет, което със сигурност ще се случи в големите градове------------------------------ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК