32

7ееу

преди 6 години

Хубава статия

31

Анонимен

преди 6 години

Преди 17 години си продадох жилището в провинцията и си купих по-молко в София, поради това, че си намерих добра работа. От тогава положението с пазара на труда в София се спикяса. Сега имам обратната нагласа. Търся си добра работа в провинцията с нагласата да се преместя.

30

Мда....

преди 6 години

София, та София.....Абе хора, държавата се топи!Територията на Бг се обезлюдява!Селцата почти изчезнаха, ред е на малките градчета!До 20-тина години налелението ни ще бъде концентрирано в няколко по-големи града "държави", в каквато днес се е превърнала София!!Като в древна Гърция с градовете Полиси.Младите емигрират, старците на доизживяване!Ала, "Свято място - пусто не остава".Ще дойдат други - най-вероятно Турция!

29

Краси

преди 6 години

Цената на един имот е такава, каквато двете страни договорят!

28

до 29

преди 6 години

В дългосрочен план можеш ли да си планираш приходите ,нямаш никаква гаранция, че след 5 или 10г ще можеш да си плащаш вноската. А след 20г? Докато не го изплатиш на 100% си е на банката хипотетично.

27

Елка да смята

преди 6 години

Рамбо я кажи колко пари на час работа е в Мелбърн че тука са още с китайските заплати и руските калкулатори .

26

Анонимен

преди 6 години

До анонимен: За 10-12 год съм съгалсен, но останалото не е баш тъй.

25

анонимен

преди 6 години

Имот, който не може да се изплати за 10-12г от наеми е неизгодна сделка. И се купува кеш или на кредит, ако имаш поне половината от парите, другото е заробване

24

Рамбо

преди 6 години

В Мелбърн Австралия има супер апартаменти в небостъргачи за 1 500 австралийски долара на квадрат. 1 австралийск долар-1,30 лв. Вие си правете изводите!

23

Анонимен

преди 6 години

В Лозенец пари да ми дават няма да отида да живея..от алчност разсипаха хубавия квартал,само мутри и селяни да си помпат самочувствието..

22

Св до 23

преди 6 години

И к'во викаш, даваш едни ? 80 бона, и почваш да събираш кеш :). Ми добре е, само че ако ти потрябват парите, че ситуации много, от отрицателната капиталова печалба ще те заболи, след 10-ната години загубени в нерви с "примерни" наематели. Аз имам опит само с един магазин, който съм дал под наем и проблемите не са малко, но си представям приходящите в какъв интелектуален диапазон са. А т.нар. дипломати, които плащат 1-2 хил ? наем, искат лукс, който не знам колко хазяи могат да им осигурят...

21

WtF

преди 6 години

50 60 години за гарсониера в Хонг Конг , Токио и Сеул е така , обаче там и заплатите са кошмар за родните мутри работодатели и трите града са за милионери не за селски мутри и мутреси.

20

Анонимен

преди 6 години

Колкото и да е надценен, когато се продаде носи повече доходност, отколкото парите да са в банка. Ако нямаш конкретен проект за влагане на средствата, тухлите са достатъчно добра и няма смисъл да се бърза.

19

Св

преди 6 години

Купуваш апартамент и почваш да се ядосваш - ненормални съседи, новонастанено гето, наводнения, проблеми със сградата ... Сменяш работата си в другия край на страната и почваш да се чудиш как да стигнеш. Детето ти - гений - иде в друг град, а ти закотвен за тухлите не можеш да мръднеш ... Бил съм собственик и под наем едновременно, сега съм само собственик, но пак ще се изнасям под наем, където ми е спокойно и удобно, докато се появят отново горепосочените обстоятелства, горепосочените проблеми.

18

Анонимен

преди 6 години

В много от случаите продаващите идеално си знаят, че са завишили цената и никой няма да я плати, но в природата на българина е да се пазари, така че високата цена е, за да има накъде да се сваля. Така и купувача и продавача са доволни, а имотът се е продал на реалната си цена.

17

Анонимен

преди 6 години

Искате еврозона но там са под наем.

16

Анонимен

преди 6 години

50-60 години за да спестиш за гарсониера.

15

:)

преди 6 години

За да има банки, трябва да има ипотеки, за да има ипотеки трябва да се спазва едно циклично движение на цените на имотите. И тук не говорим само за апартаменти, но и за офиси, произв. помещения, складове... Първоначално цената се вдига в продължение на 10-20 години, след това идва "криза", цените падат рязко надолу, стоят така 2-4 години и после пак започва повишение за 10-20 години. Нарича се "отупване на чувалите" и е перфектен начин плебеите да се държат в подчинение и финансова зависимост.

14

Анонимен

преди 6 години

До МомоВ северозапада цените са в левове, но там не е същата държава ...В левове числото е по-голямо и това ги радва ...

13

+

преди 6 години

За Мария Габриел това е без значение, тя общината (ние) плаща всичко.