19

Гост+

преди 6 години

ОК, ОК, ОК - съгласен съм - успех е! Това епървият български сателит. Само не си мислете, че и преди не сме участвали в космически прогфрами. Едно време в БАН правеха поне част от обурудването когато летяхме с "товарищите".

18

Анонимен

преди 6 години

До 12 АнонименРано си се надрусал ...

17

Анонимен

преди 6 години

До 19 АнонименС какво въодушевление пишеш, с какъв патос ! Така говореха някога комсомолските и партиини активисти. Да не си бил комсомолски или партиен секретар ? И, какво ми хвалиш тая измислена фирма ? Какъв монопол е разбила на Русия ?. Тоя сателит не е на България а на частна фирма.

16

Анонимен

преди 6 години

Мъск разби монопола на Русия с програмата Space X като направи изпращането на товари на многократно по-ниска цена от руснаците! Това позволи и на по-малки компании като нашата да изстрелят свой сателит. Аз се радвам много когато гледах изстрелването, което се наблюдава и от редица ентусиасти следящи прогреса на Space X и това което се набиваше на ухо, бе многократното произнасяне на думата България. Поставя ни в друга величина! А наша компания ще доставя услуги и до други държави. Това е супер!

15

до 12

преди 6 години

абе кой ще рискува една купчина пари да ги изстрелва с руска ракета?>>>>>А как рискуват американците да летят с руски ракети? Май те е напекло рано слънцето, тури си мокра кърпа на кратуната!

14

Осман

преди 6 години

до ГостНякои обичат България и Русия. Други България и Сащ. Какъв е проблема? Аз имам право да обичам България и Турция. Исках само да дам пример с Турция, че имат спътници от 20 години и чак сега почнаха да правят свои. Преди им ги правеха французите.

13

:) :)

преди 6 години

да бяха написали на коя позиция ще го позиционират, голяма тайна ей. Щото сега почва великото въртене на антените. а половината абонсти нвмст видимост към него.И се сещате колко абонати изчезват на момента.

12

да де

преди 6 години

Ако фирмата беше регистрирана в Албания щеше да е албански!С чужда пита помен...

11

Гост+

преди 6 години

12: Руснаците до преди санкциите изстрелваха и на американците, защото НАСА беше оставена на сухо. Ти как си ги мислиш тези работи

10

Анонимен

преди 6 години

До Гост+абе кой ще рискува една купчина пари да ги изстрелва с руска ракета?

9

до Осман

преди 6 години

Има Турция сателити но има и султан ... кел файда!Българските граждани които определят себе си като етнически турци, често се изказват като, че са хора без родина и възхваляват друга една държава която не им е родна страна и не ги има за свои граждани а просто оценя като политически дивидент за упражняване на влияние зад граница! Османе, обичайте си родина, защото тя е само една!

8

Гост+

преди 6 години

Успех! Дано да си го изплатят - $150 млн. С риск да ме хулят, ще кажа че руснаците щяха да го изстрелят за 2 пъти по-малко. Все пак Булсатком си решават

7

Осман

преди 6 години

Гръцкия ХелласСат също е гръцки само на думи. Всъщност е арабски. Браво на Булсатком за Спътника. Дори да е произведен от извънземните факта, че е именуван БулгариаСат е дотатъчен.

6

Осман

преди 6 години

Турция изведе няколко спътника произведени от французите изстреляни от Френска Гвинея. Последния Турксат 4А както и метеорологичния МетеоСат и шпионския БилСат са 100% турско производство. Първия Турксат 1А беше изцяло френски.

5

Баба от село

преди 6 години

Някой пита какво му е българското на този сателит. ПАРИТЕ са български, чедо.Наш си е и трябва само да се радваме на този успех. Честито на Булсатком.

4

Дядо

преди 6 години

Ееех, а едно време какви ракети изстрелвахме! Няма вече такива ракети.

3

Вицето

преди 6 години

Браво на Булсатком

2

Анонимен

преди 6 години

Хубав ден, започващ с хубава новина!Да ни върви на всички днес все така!

1

Анонимен

преди 6 години

"Българският" сателит е произведен от чужденци, изстрелян в обрита пак от чужденци, че какво му е българското?!