31

Анонимен

преди 6 години

До 34Абе откакто закараха тези установки в Сирия, Турските ВВС си стоят доста мирно в териториалното въздушно пространство. Истината е, че 90% от новата техника на суперсилите не е тествана в реална война с индустриализиран противник. Всичко се мята по джагали с ***, криещи се из разни лунни пейзажи.

30

Анонимен

преди 6 години

Вчера видяхме как свалят хеликоптер Пантер.

29

Анонимен

преди 6 години

Грипен е по-добър от втората ръка таралясници F-16ки. С чисто нови, модернизирани версии са горе-долу равни. Като цяло Грипен е може би най-доброто съотношение цена/качество, което може да се търси от 4то поколение боен самолет. Освен това, поддръжката и резервните части са голямо предимство, Шведите там дават по-добри условия. Швеция не е член на НАТО, само да ви светна, и който писа, че била слаба военно е пълен лаик или платен клакьор. Ако няма да се бием с F-22 или ПАК-ФА, Грипенът е супер.

28

Анонимен

преди 6 години

После една ескадрила руски самолети. За баланс. Не се знае кой ще ни нападне. Трябва диверсификация, както казваха реформаторчетата и герберушките за газа. И руска ПВО.

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 29Ще отговоря в стила на Анонимен 23: ти да си виждал грипен да сваля Су или изобщо каквото и да да е свалено от грипените...?..Ще съм честен - не съм! И никой не е виждал, доколкото съм чел. не са участвали в реална битка.

26

cazzo duro

преди 6 години

Руснаците още от ветерана Ф-15 пълнят гащите........Кви Су, кви пет лева

25

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 28Че така малко, като платени коментатори ...обоснове те се защо Грипена превъзхожда Ф16 ?..Гледал съм няколко "класации" на "най-добрите 10". винаги Грипена е в последната тройка от класацията, но винаги е преди Ф-16. Т.е. може да се счита, че технически е по-добър от него.Въпроса е друг - за какво ни е изобщо чак след 11 години, да имаме 8 парчета, като за 11 години - я камилата, я камиларя - света може да се промени до неузнаваемост и да се окаже, че от тях няма нужда

24

'

преди 6 години

Грипен е перфектен за нуждите ни !!!F-овете,които ни се предлагат първо са стари 5-та ръка, второ са най-слабата модификация на Ф-15..но по'длогата Плевнелиев гледа първо да обслужи господарите си,а България за него не означава нищо !!!но не му минават номерата вече на тоя ла'кей и за това панически обикаля медиите да се обяснява

23

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 26 Ох дано ги купим изхвърлим на *** руските...----------------------------Ще отговоря в стила на Анонимен 23: ти да си виждал грипен да сваля Су или изобщо каквото и да да е свалено от грипените...?

22

Анонимен

преди 6 години

Някой от отворковците тук , които превъзнасят Грипена може ли да копират текст : максимална височина , пробег с едно зареждане , оборудване . Че така малко, като платени коментатори ...обоснове те се защо Грипена превъзхожда Ф16 ?

21

Анонимен

преди 6 години

Само руски и шведски самолети. Никакви американски.

20

Анонимен

преди 6 години

Ох дано ги купим изхвърлим на *** руските летящи сандъци сделани с теслата.На този, който твърди, че Грипен са слаби искам да му кажа, че са създадени за да свалят Су-тата.

19

eni4er

преди 6 години

20 кила масло за хеликоптера нямате ,самолети ще ми копуват

18

Анонимен

преди 6 години

Цената на грипена е 40 милиона. А изостава технически доста от Ф16. Може да проверите в гоогле има сравнителна таблица. Цената на Ф16 може да падне до 12 милиона при по голяма бройка. Разликата е огромна . А при войни трябва количество бомби и дълъг пробег , които е на страната на ф16.

17

Анонимен

преди 6 години

До Anonymous 14да купят поне C-300 , ако не може C-400..Аз тия С-та съм ги виждал "в действие" само на клипче в тубата. Ти виждал ли си някое от С-тата да сваля нещо реално ?Виждали сме "игла" да сваля ниско летящ Ф-117 в Сърбия, виждали сме томахавки какво правят, говори се, че "Бук-ове са сваляли граждански самолет, който "свети" като бенгалски огън на радарите, ама С-тата никой не ги е виждал да свалят нещо, което "не се вижда" ?Ти виждал ли си?

16

Анонимен

преди 6 години

До само русияПо-скъпи ли??? Я ми кажи от кои изтребители са по- скъпи руските, че ми е интересно.

15

Анонимен

преди 6 години

Тея грипен са грешка . Първо че са слаби второ , купуваш самолети от слаба военно страна . Утре при проблеми сащ няма да ни подкрепят и то с право. Пазаренето на държавно ниво е основно политика и интереси. Това е поредна грешка от българските политици.

14

Съвет

преди 6 години

На нас ни трябват много стари и ефтини самолети , че пилотите ни си правят шегички като онзи с новия хеликоптер.И вместо да го понижат посмъртно, го повишават.Даже бил герой че съсипал 50мл. от глупост.

13

Анонимен

преди 6 години

Брех! Ще станат много, трябва да им вземем и самолетоносач, че няма къде да ги дяваме.

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 12Да закупят С-400 Триумф и всякакви такива самолетчета ще падат без проблем!.и от това няма смисъл - доказано е и е подтвърдено полу-официално, че Раптора не го "виждат" :)