64

Анонимен

преди 6 години

При соца в началото на 89 година ВЪНШНИЯ ДЪЛГ на България беше 2 милярда. Сега е 16 милярда при 4 ПЪТИ по - малък БВП ;)А трябва да се има в предвид, че тогава българската държава имаше страшно много пари в задгранични сметки и фирми, които вече ги няма ;)))Не заблуждавайте хората с глупости. Или поне не заблуждавайте себе си ;)

63

Анонимен

преди 6 години

Пенсиите спират след 2021 година. То и сега няма пари, но взимат заеми, за какво мислите ГЕРБ взеха 32 милиарда. За да се формира една пенсия трябва поне няколко работещи да внасят във фонда, а сега пенсионерите са повече от работещите. В същото време 3 милиона българи слугуват на запад и осигуряват около 1 милион пенсионери там. Пенсиите се плащат със заеми, 2021 спират европарите, спират и заемите, спират и пенсиите. А вие се осигурявайте с мизерната заплатка и чакайте пенсия, чакайте...

62

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен60 Браво, отлично!Точно така! Това е Идеалът, за който се бориха Ботев И Левски, за който умираха на Чаталджа, по-късно при Дойран, при Тутракан.Още по-късно-за който загина и Вергил Ваклинов,на границата, ако въобще знаеш кой е.Това е Идеалът! Да имаме банани и тоалетна хартия.И да сме просяците на Европа, канещи чужда дъжава да им пази границите, полуграмотни, с бити доктори, мутро-политици, и телефонни измамници! Пиши "България, която изгубихме" в търсачката и чети. После говори.

61

Анонимен

преди 6 години

При соца нямахме тоалетна хартия и банани, карахме грозни руски коли а в магазините имаше само грозни български стоки, красивите западни стоки бяха само в кореком! А сега при демокрацията в ЕС и НАТО имаме тоалетна хартия и банани, в магазините вече няма български стоки а само красиви западни стоки като корекоми а по празниците народа се метка на яките западни коли и прави тапи по границата

60

Факт

преди 6 години

При соца България стигна почти 10 милиона. Днес е 5 милиона, българи са само 3,6 милиона повечето над 60 години, в ЕС България е първа по смъртност в целия свят, българите в ЕС мрът повече от бедстващите африкански страни.

59

Анонимен

преди 6 години

В България по време на соца дефицит бяха потребителските стоки, защото не се развиваше таканаречения вътрешен пазар - смяташе се за по - перспективно износа на индустриална, химическа и селскостопанска продукция. И това се развиваше. И това имахме. Обаче кривогледите късогледи дечица от малките селца, кито пораснаха и се нарекоха "демократи" това не могат да го видят, щото нито те, нито родителите им са работели някога. Те винаги са търсели на хляба мекото и станаха сега евроатлантици...

58

Анонимен

преди 6 години

До бай ТодарМайка ми е пенсионер учители живее много по-добре отколкото като работещ учител през социалистическият ти рай, бай Тодоре.

57

бай Тодар

преди 6 години

Как е, как е скъпи сънародмици. Ровят ли пенсионерите в кофите с буклуците, страхувате ли се да не дойде частния изпълнител. Бришете ли се с тоалетна хартия, лапате ли го евроатлантическия банан?

56

Анонимен

преди 6 години

През "светлият" ви социализъм, другаре,имаше лаф:"Може да познаеш къде работи някой, като му отидеш на гости"И също: "На работа ще спиш"Това ви липсва, търтеи социалистически!

55

Анонимен

преди 6 години

Няма да си останем бедни защото сме комунисти. Ще си останем бедни, защото предавам националните интереси. Е, не всички ние. Но - башибозука, клал в Батак = първите русофили, станаи русофоби = активни борци срещу капиталиузма = демократи и евроатлантици и хомота - все продажници, чиято основна цел е продавайки останалата част от народа да спечелят облаги. Същите тея днешни евроатлантици навремето са клали Българите в Батак. Същите хора бяха и активни борци... Помним. Все още помним.

54

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЯзе сум си бърсал гъ.....з..о и со циментова торба.....

53

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 56Е затова фалира соца три пъти за 45 години. Щото всичко се продаваше под себестойност.

52

zeus

преди 6 години

Любимата ми табела е "Да не остане необрулена сливa у наше село", сигурно е измислена от някой голям мераклия на...сливовицатa ;)

51

Анонимен

преди 6 години

Билетчето за автобуса беше 6 стотинки. Хляба беше 28 ст килото. Купона за храна(истинска храна) в ученическите столове беше 2 лева седмично. Майка ми вземаше 240, а баща ми първоначално 600, а после стигна и до 980 лева на месец. Хората ходеха с БЕЗПЛАТНИ работнически автобуси на работа. От ток и вода НИКОГА не сме пестели. Кашкавала, млякото и сиренето бяха ИСТИНСКИ. Строяхме камиони и кораби. Имахме армия. Нямаше ало измамници. И наркоманията беше рядкост.

50

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаБивш комунист, бивш хомосксуалист - НЯМА.Има само пребоядисани.Бивш *** има само един - Майкъл Джексън.

49

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаЩе си останете бедни, защото сте комунисти.Затова сте най-пропадналият край на България.Съгласен?

48

Анонимен

преди 6 години

Тоалетна хартия нямаше в прогресираща соц. България... смятай !

47

ники

преди 6 години

Определено анонсиращият снимките има фиксация към новодошлите селяни. А той от къде ли е?!

46

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен37 Е , тук удари в десятката, и съм напълно съгласен с тебе! Управляват ни бивши комунисти, и за това сме на този хал сега! И за това аз питам, има ли нещо по-лошо от това да те управляват бивши пребоядисани комунисти? И второ питане-Кой ги преизбра тези, сега? Дето пишеш против тях?Ние от Северозапада, или вие ,от столицата, например, от секциите в чужбина?Умните и красивите? дето до един сте антикомунисти? Не е луд който яде баницата...

45

Анонимен

преди 6 години

Проблема на статии като тази е, че заблуждават хората. В един момент ще се свръшат хората, които помнят тогавашните времена и хората, на които им се занимава да ги изследват. Тогава статии като тази ще придават изцяло погрешен исторически облик на събитията от онова време. Едниственото, което мога да кажа на такива ДЖурналя, е че не са вредни за обществото точно толкова, колкото всяко изкривяване е вредно. Защото изкривяванията водят до деформации, вреди и загуби. Вредни хора пишат тука.