26

Анонимен

преди 7 години

Древните цивилизации в Египет, Гърция и Рим са били много просветени и са стигнали до важни научни изводи. Идването на християнството е потопило човечеството в мрак и безпросветност за хилядолетие и половина. Така, че моля всички представители на религиите за по-кротък тон, като изтъкват "ценностите" на религиозния си морал. Те имат една огромна вина пред човечеството, която никога и с нищо няма да бъде изкупена.

25

Анонимен

преди 7 години

От тук до комунизма е само една крачка.

24

Анонимен

преди 7 години

Религията е бичът на човечеството. Възспираща иновациите и напредъка за дълъг период от време в миналото.

23

Анонимен

преди 7 години

Религиите, когато са на власт, правят точно това, което се случва в ислямския свят. В Средновековието, когато християнството е държало властта, е правело точно същото, че и доста повече жестокости. Ако днес имат властта пак ще са същите. Просто религиите трябва да се държат далече от властта, образованието, правосъдието и армията и държавите да са лаически. Другото вече сме виждали до какво води. Всички басни за религиозни ценности са само прах в очите на наивни хора.

22

ЛЪВСКИЙ

преди 7 години

БРАВО ВИКИНГИ !!!

21

Анонимен

преди 7 години

като толкова сте вярващи,оставете Господ и аллах да се разберат там горе,какво се карате за глупости?

20

Анонимен

преди 7 години

Религията - опиум за народите, както съвсем добре го е определил класикът.

19

Анонимен

преди 7 години

Да богохулстваш от атеизъм е по-оправдано отколкото да ржеш глави и взривяваш от религиозен фанатизъм.

18

Анонимен

преди 7 години

Хора които се бият канчето по 4 пъти на ден в земята и хора които палят свещи посред бял ден, не ми ги хвали.

17

Анонимен

преди 7 години

някой изгорил корана - мнооого обидно! а тези,дето се дупят в молитви пред корана и после спокойно режат човешки глави,дето взривяват живи хора и ги мачкат по улиците.........???????????

16

Атеист

преди 7 години

Религията е Първата политическа доктрина измислена преди 7 хил. години и целяща манипулиране и насочване на масите към избраната от водачите насока.Търговия с душите на хората, въвеждайки ги в тотална заблуда за света и вселената около тях.Християните вече осъзнават това и изповядват религията просто от уважение без да задълбават и зачитат религиозните канони .Но Ислямистите са 1 хилядолетие по назад в Еволюционното си развитие от Християните и затова са заплаха за Модерния и Еволюирал свят!!!

15

Анонимен

преди 7 години

Не знам защо един във форума смята, че да си атеист е обидно. Аз лично го смятам за повод за гордост. Да си атеист означава да си мислещ човек, защото да вярваш значи да се откажеш да мислиш и да търсиш обяснения - получаваш всичко от една книжка с приказки за ид.иоти, наречена библия или коран и се отказваш от всякакви съмнения, размисли, търсения и въобще от каквато и да е мисловна дейност.

14

Анонимен

преди 7 години

Коранът е просто преразказана библия на арабски.

13

Анонимен

преди 7 години

Как може да хулиш нещо което го няма? Нека вярващите антиатеисти да обяснят.

12

Анонимен

преди 7 години

До Калеко АлекоДа спазваш десетте божи заповеди, защото съвестта ти го изисква и защото такъв е моралът ти, без да си религиозен, е много по-достойно, отколкото да спазваш същите заповеди заради страх от божие наказание. Много унизително е да съзнаваш, че се придържаш към моралните норми, защото са ти наложени от църквата.

11

Ангел

преди 7 години

Корана единствено става да разпалвате камината зимата.Не ви съветвам да си Бършете задните части защото може да хванете циреи,все пак незнаете колко *** са го пипали преди вас!

10

Анонимен

преди 7 години

"Не случайно "безбожник" /атеист /е обидна дума във всички езици. "...В какво точно се изразява тази обида?

9

Анонимен

преди 7 години

Какво богохулство, да не сме в Средновековието. Самата дума "богохулство" е посегателство върху свободата на словото и изразяването. Религиозните фанатици могат да говорят каквото си пожелаят по отношение на вярващите, но обратното, виждате ли, било забранено, щото било богохулство. В 21-ви век човек трябва да има право да казва каквото мисли за култовете към несъществуващи богове.

8

Анонимен

преди 7 години

Румба, морални ценности има много преди християнството.

7

Румен до 12

преди 7 години

Християнството възпитава в морални ценности,които са крепили успешно обществото 2000 г. Не случайно "безбожник" /атеист /е обидна дума във всички езици. Съвременността няма система на ценности защото има само една ценност -парите. А парите нямат морал. Без морал трябват писани закони за всяка дреболия,за която по рано се е действало със сърце.