189

край

преди 6 години

И въпроса е с такова очевидно решение и реално 2/3 от населението иска военно обучение за момчетата НО ... нещо все пречи. Пречи яловата ни демокрация. Същото дето остави руините на соц. заводите 30г. след промените да "красят" страната ни.

188

Анонимен

преди 6 години

По-голяма глупост от това здраве му кажи. Тази няколко месеца наборните войници ще бъдат загубено време. Няма пари за издръжка на наборници. Нито ще им се осигури необходимата храна, нито необходими условия за провеждане на военното обучение. И най-важното. Колко от тези младежи, от които болшинството искат да имигрират биха се сражавали за родината, не дай боже да се наложи.

187

Тончо.

преди 6 години

Е какво им пречи и сега да ходят.

186

Анонимен

преди 6 години

Подкрепят - колкото има подкрепа за референдума на Слави или колкото е народната любов за БиБи и Ко! Статистика на наколенките!

185

край

преди 6 години

Земята става родина ако има готов да умре за нея /Р. Ердоган/. Български мъже имате ли Родина. Интересно че някой са готови да я управляват, да я крадат но не и да се борят за България ако враг я поиска. Д Пеевски не е ходил в казарма.

184

Няма проблем

преди 6 години

Каквото и да правим Путин ще ни анексира.Дигнал ни е мерника.

183

мнение

преди 6 години

До АнонименАко става въпрос за политика демокрация е само дума! Виж Кисинджър "Дипломацията"

182

morelini

преди 6 години

Как се засегнаха мамините синчета,дават го по лоши и от ***.И някой да очаква тези глезльовци в един момент не дай си Боже да се наложи да бранят Родината...директно са заминали за терминал 2

181

Анонимен

преди 6 години

До мнението и демокрацията я прилагаме у нас точно според образцовия модел в другите държави, след лично почерпен другарски опит на място

180

мнение

преди 6 години

Тук повечето пишещи отричащи казармата изхождат от собственият си опит като повечето нежелаят да видят други образци и модели в други държави!

179

Анонимен

преди 6 години

Армията не е само ядене и стрелба,но и знания,умения,подготовка,дисциплина,занаят.Идеята е много добра,но много е важно да не се ос-е-ре изпълнението на практика.

178

мнение

преди 6 години

До 168 АнонименИ мъжете плачат, *** не хленчат като теб! :)) какви тежки условия били в казармата?!? :)) Гнусно поведение !

177

Винаги

преди 6 години

съм вярвал, че сме малък, но много *** народ!

176

край

преди 6 години

Заемането на държавна служба и безплатното висше образование трябва да се обвърже с военно обучение от 6м. и задължително клетва че ще браниш родината си и с оръжие ако тя те призове. Как така ще си депутат, кмет, министър пък ако стане война ще запрашиш към топлите острови. 6 м. е оптимален срок да се овладеят основните умения с оръжие и момчетата ще станет мъже.

175

полеви условия

преди 6 години

До Шаран-БГе как къде, в найлонови палатки на калъп и змийски землянки с тревен сенник, обаче да ги напръскат против кърлежи и папатаци, че живи ще ги изядат. и да не хрупат специалитета пържени яйца с немито грозде, че ще събират гилзи на шокови прибежки, а да, землянките с отводен канал и тръстикови сламки за дишане докато подпират калашниците, че го дават дъждовно

174

Анонимен

преди 6 години

ми щом на 2/3 им се ходи в казармата, да отиват доброволци и да изградят армията. Дастроят казарми и да оправят поделенията. При 2/3 желаещи. ще се получи внушителна армия. Ще маршируват, ще набиват крак, ще дават наряди, ще пазят родината. От останалите войници не става, така че споко, 2/3 стигат! Само да не излезе друго!

173

Анонимен

преди 6 години

Kamuni shte yadat kazvashe mayor Peev ot Pomorie.Shteli da spyat niakude,niaama da spyat))) s edna pruchka vmesto pushka i da obikalyat selata..Istinata e che BG ima nujda ot stroitelni voiski naistina,a zatvornicite da gi vpregnat da rabotyat s tyah okolo 10 000 sa..

172

Гражданска гвардия

преди 6 години

е нужна на всяка държава.При разумно военно обучение, за няколко месеца могат да се научат полезни неща. И момичетата би трябвало да понаучат нещо - как се оцелява, ако при извънредни обстоятелства се окажеш сама далеч от населено място. Също и как да окаже първа помощ и какво да прави в случай на природно бедствие. Не само лекции, но и тренировки. Мъжете да са способни да съдействат на армията и полицията в случай на нуждаСтроителни войски - строго задължителни за мъже без основно образование

171

1231

преди 6 години

До ***, дето говори за Мариус..., Да вземе да отиде да гледа някоя негова постановка, после да говори.Мариус има сексуални отклонениея, но е Българин и то от тези с достойнство!

170

pagane8

преди 6 години

Ако е "губене на време" защо Турция има голяма редовна армия??? Там да би да си "губят времето"? Доколкото знам и Гърция има редовна войска и не позволиха да им я разпердушинят като нашата.