57

Анонимен

преди 7 години

До 67по скоро се забелязва солидна финансова инжекция от банковото лоби към подразделенията на платените тролейбуси, ми тъй де банките са единствените които в момента печелят от ситуацията с оставането на лева

56

Нема такъв смех

преди 7 години

Евро ще се въведе, когато има ефективна съдебна система. Едва тогава ще има инвестиции , работни места, повишение на доходите. Това разбира се никога няма да стане докато Пеевски и сие имат влияние в политиката и прокоратурата. А дотогава чакайте поредния фалит на банка, понеже някой трябва да плати сметката на олигарсите и това сте вие. Дерзайте !

55

Анонимен

преди 7 години

Едва ли от пишещите тук(някой, който и да е той), може да направи обективен анализ и да сподели плюсовете и минусите от въвеждането на еврото. По-скоро се забелязва левичарски привкус по темата, отколкото обективизъм. Това е за специалист, а не за лаици.

54

XX

преди 7 години

Аре бе, не фалира ли това Джудже бе...то бива дебилни коментари...

53

Циник

преди 7 години

Въвеждането на паричен съвет създаде условия за коренна промяна на икономическата обстановка в страната. БНБ се лиши от възможността да провежда парична политика. Правителството не може вече да разчита на преки кредити. Търговските банки трябва да забравят рефинансирането като начин за покриване на лошите си вземания. Краткосрочната цел е постигането на финансова стабилизация, а в по-дългосрочен план - създаване на предпоставки за динамичен икономически растеж. От своя страна, финансовата стабилизация (поне през първата година след въвеждането на паричен съвет) е възможна само чрез масирано

52

Анонимен

преди 7 години

България можеше да влезе 2012 -2013 година, ама ББ и вДянков стопираха процеса още като дойдоха на власт през 2009, е това до момента ни струва само 5 млрд от КТБ, отделно още няколко милиарда разходи повече за фирми и граждани под формата на лихви, такси за подържане на допълнителни еврови сметки, такси за превалутиране и т.н. и т.н.

51

скачени съдове

преди 7 години

От живота и физиката зная, че при скачените съдове, по-голямото отдава на по-малкото. Тъй като ние сме по - бедни, уверен съм ,че повече ще вземем отколкото ще дадем. И досега е било така.....спомнете си какво бяхме преди ЕС...1500лв за тухла мобифон и 5 лв на минута.....

50

Циник

преди 7 години

Някакъв шеметак е сложил минус на предния ми коментар . *** , ако не вярваш на написаното от мен - пиши в Гугъл - за , и против на валутен борд...чети, ограмоти се, и тогава пляскай минуси!

49

Анонимен

преди 7 години

след излизането на великобритания, някой трябва да поеме вноската а тя е няколко милиарда. ес има отчаяна нужда от свежи постъпления. Почти всички европейски страни имат над 100% бвп дългове, това не може да продължава безкрайно - все някой ден ще трябва да се плаща а плащането както знаем се поема СОЛИДАРНО от всички в еврозоната. Трябва да излезем на протести, докато не е станало късно

48

Анонимен

преди 7 години

Брюксел: Не ви притискаме за еврото, но побързайте!И що да бързаме, бе? Какво, няма да приемат повече балами? Или бързат, защото смятат, че който е с евро, няма да посмее като англичаните да излезе от блатото?

47

Анонимен

преди 7 години

платените тролейбуси са се активизирали, чудя се кой им плаща в момента, може би банковото лоби ? сигурно щото те са единствени които печелят от оставането на лева, всяка година повече за лева за тях е между 350-400 млн евро чиста пара

46

Вуте е много умен

преди 7 години

Някои дето хвалят лева май забравиха, че е закрепен за еврото и това го направиха с идеята докато влезем в еврозоната. Вече се чуват гласове да се махне борда..е тогава ще ви питам какво ще си правите левчетата и каква покупателна сила ще имат :) Някои не са родени били 97 , когато имаше 300% инфалция и заплатата ти беше ненужни хартийки

45

Циник до 48

преди 7 години

Уважаеми - това не е концерт по желание, и не си мисли, че валутен борд е добро!Валутния борд казва на чуждестранните банки, и инвеститори, че държавата е ( или е била ) пред фалит.Дано тези 28 години на лишения, глад , и мизерия са си стрували!

44

Анонимен

преди 7 години

Как хем не ни притиска, пък иска да бързаме???

43

Спомени от ДСБ

преди 7 години

Бойко си знае работата,ще бави пак топката дорде падне самото евро .А Тръмп им го каза,дотука другари неокомунисти.Америка е над всичко и на първо място.

42

ф

преди 7 години

ЕС доказа,че каквото и да реши и да иде оттам е лошо .

41

Баси

преди 7 години

Някой умен човек е казал: *** народ - слаба държава... като чета си ужасявам колко неграмотни и прости хорица имат достъп до интернет....неслувайно сме последната дупка..

40

Циник до 42

преди 7 години

Хм...досега в Брюксел се правиха на улави за нивото на заплатите (и пенсиите) у нас.Интересно ми е - как ще коментират МЕСЕЧНА заплата от 300 ( или по-малко ) евро, и пенсия от 150?

39

Гюнтер

преди 7 години

Е тогава вече ,края братче!!!Хората ореваха орталъка ит това евро и как изяде париците,нас кво ни чака...мани мани

38

Баба от село

преди 7 години

Защо не погледнете Гърция. Въведоха Еврото и оголяха . Карат на помощи и стачки. Ние и така сме си голтаци, но и за стачки не ставаме. Явно ще се гладува и студува.