128

селянин

преди 7 години

Мразя нато .... и неговите симпатизанти от софиа

127

упс...

преди 7 години

Колеги, какво искаме е едно, какви са възможностите ни - съвсем друго!На мен лично най ми харисва "Супер Хорнета" - F/A-18E/F Super Hornet.Доказен боец и наистина съвременна многофункционална платформа.Уви!Пари, немааа...Ще трябва да се задоволим с малкото което не успяха да унищожат за отминалия Четвърт Век родните ни пишман управници!Туй - то!Останалото са мечти от рода на - "На гол(и гладен) тумбак - чифте пищови!

126

до 194

преди 7 години

За каква съвместимост се опитваш да пишеш ?. Това е дума за заблуда на такива кати тебе от натовските търговци за да купуваме тяхната скапана продукция на много по високи цени от други извън нато фирми които предлагат по качествена техника на по ниски цени. Борисов в случая е много прав. Държавата си върна авио ремонтния завод и може да си ремонтира самолетите на много ниски цени.

125

Анонимен

преди 7 години

Гледах филм с най добрите изтребители.Ако не можем F22, то този Европейският Тайфун е доста добър.Грипен и той е добър.Ако трябва да кажа кой ме изкефи то това е Су35.Но нали не може руски.

124

Анонимен

преди 7 години

Пълен позор... срам ме е че това нещо ми е премиер

123

Анонимен

преди 7 години

Борисов винаги греши от първия път...нова,натовска,бойна авиация е абсолютно необходима на България,която пази границите на ЕС!!Премиерът да си кара стария ретро-Мерцедес,щом харесва стари машини,но за отбрана е длъжен да закупи нова ,съвместива с тази на НАТО авиация.

122

Анонимен

преди 7 години

Борисов да не слуша сръбски,руски,гръцки и турски"съветници",а да премине към сделката за закупуване на натовска,бойна авиация,без отлагане.Естествено,че съседите ни не искат да имаме модерна и мощтна ,бойна авиация.За какво да пилеем пари,за руските МИГ-ове,като те са несъвместими с натовските бойни самолети?Така ще ни излезе по-скъпо.

121

saki

преди 7 години

По времето на Хан Аспарух и хановете след него, за отпусната тетива на лъка или занемарен боен кон, наказанието е било смърт. И всички са се страхували от българите. В днешно време Боко и Краси Шкембето са антиподи на хановете.

120

Факт

преди 7 години

До АнонименТова,че Турция не е заплаха,*** го кажи на гърците и кипърците,да видим как ще реагират!Когато Турция ни вземе 1/3 от територията,ще получим само съболезнования от ЕС и НАТО...

119

Анонимен

преди 7 години

Аз доколкото си спомням имаше идея за близо 2 милиарда за истребители, 1 милиард за кораби и поне 1.2 милиарда за сух. войски... що за глупости ги блещи този..Срамно е и отвратително, само да изиграе контра на президента да откаже нещо важно за страната ни...

118

Анонимен

преди 7 години

И купуването на самолети е явно политическо, а не експертно решение

117

Анонимен

преди 7 години

Бойната авиация е най-бързата,най-ефективната и надеждна ударна,както и защитна сила.България има нужда спешно,от нови бойни самолети,които да са съвместими с тези на НАТ.Сега е моментът да ги закупи,защото има добри оферти от западните производители,след това може би,няма да има този шанс.Хърватия вече започна процедури с шведската СААБ.Поправката на руските МИГ-ове само ще намали от средствата,които можем да заделим за въоръжаване.Борисов си пада по ретро -машини,но с отбраната шега не бива.

116

упс...

преди 7 години

Е, па прав е Тиквата!Армията е съвкупност от всички основни родове войски - ВВС, ВМС и Сухопътни войски.Към тях спадат и Инжинерни, Мотострелкови,Артилерийски,ПВО, Свързочни и т.н.Но, защо тогава толкова дълго не бяха предприемани нужните мерки по модернизация, ремонт и техническа подръжка на малкото военна техника с която останахме????Що се касае до МИГ-29, ами добра машина е, по добра и от Грипена, и от еФкатаНО, при условие, че бъде изваршен пълен ремонт и дълбока модернизация!

115

Анонимен

преди 7 години

НАТО отдавна не съществува.Само на книга

114

Анонимен

преди 7 години

Турция, която се очертава като основна заплаха разполага със 240 самолета F16! ...Турция ни е партньор в НАТО. Каква заплаха ни е?

113

Анонимен

преди 7 години

По тъпо изказване няма!"Самолетите са последни и не са най важните"

112

Анонимен

преди 7 години

40 самолета променят ситуацията на Балканите.Модерни самолети обаче.Колкото и да не ви се вярва това е страхотна защита за България.Но и променя политическата обстановка.Никой няма да ни позволи да сме силни

111

Анонимен

преди 7 години

Пехотата беше най-важна по времето на миналите световни войни, днес война се води с ракети и авиация. А и не е ли по евтино да се оборудваме с адекватна противовъздушна защита, след като така и така армията ни е единствено със защитна цел? Турция, която се очертава като основна заплаха разполага със 240 самолета F16! И да купим 5-6 самолета ще можем ли да направим нещо с тях? Трябват ни модерни противовъздушни и ракетни комплекси, всичко друго са пари на вятъра (в джоба на някой).

110

Анонимен

преди 7 години

С грипен не можем да излезем на руските и F22,но поне имаме нещо свястно.Ако 2 млд.се дадат не за стиропор, а за 40 грипена,това ще промени донякъде положението ни на Балканите.И Турция ще е респектирана.Само се иска да не се откраднат,само.Стирипор или самолети?

109

Анонимен

преди 7 години

Шведа Радев мисли денонощно как да се противопостави на нарастващата руска агресия срещу България и го измисли. Купуваме Грипен и Русия ще бъде принудена да капитулира пред България както на 3-ти март 1918 г. при подписването на Брест-литовския договор ( правилно е да се каже Брест-литовската капитулация на Русия).