101

1234

преди 7 години

120.....защо пишеш тогава на КИРИЛИЦА, а не ......на Шльковица?

100

Анонимен

преди 7 години

До 131Интересно не знаех че Преславскта книжовна школа е македонска :) ама това за да оправдаете наглоста на кремъслките путани сте готови и майките да си продадете

99

Анонимен

преди 7 години

До славянин"Българите са точно като ''правоверните'' мюмюни - и двете общности имат само едно-единствено ''богатство'', което все още ги държи на повърхността на блатото им - първите имат кирилицата, вторите - ''правата'' си вяра и изпадат в тежка патриотична истерия, когато НЯКОЙ понечи да им ги оспори или отнеме!"За съжаление това не е НЯКОЙ, а най-големият крадец на богатства и история в цялата човешка история Русия. Да си затваряме очите за това като тебе значи да поощряваме крадеца.

98

продължението

преди 7 години

До УИКИПЕДИЯВъв Великоморавия Кирил и Методий създават писменост и богослужение на славянски език. Озовавайки се сред великоморавските славяни, братята започват да изграждат с ентусиазъм славянската църка и училище, да разпространяват славянската писменост. Натъкнали се на трудности в своята дейност, те отиват в Рим..

97

П. по ис.......

преди 7 години

Крайно време е нашите престарели комунисти с техните деца и внуци да разберат , че лъжата рано или късно изплува. Достатъчно документи има от миналото във Ватикана. Да се чете.... и казва истината, а не да се ***, премълчава и др. подобни. А дано най -после им се изясни на БКП-БСП начело с Корнелия, която мълчи, като.....Няма да се върне 1917 ....1944-та другари. Забравете го това.

96

Анонимен

преди 7 години

Ами от македония е тръгнала азбуката от св.Климент Охридски. Или ще кажете че е тръгнала от кирил и методи? Не! те са написали глаголицата а учениците им са написали Кирилицата която е кръстена на Кирил! И това се случва в днешна Македония преди мноооого години!

95

Анонимен

преди 7 години

Със същия успех следващата година другаря Путин може да покани авера си Ердоган и да му благодари че кирилицата е дошла от турските земи, ми така де манастира Свети Полихрон се е намирал в земите на днешна Турция:) зашитници на славянството и православите?

94

Анонимен

преди 7 години

Глаголицата е съдадена в манастира Свети Полихрон в Мала Азия тогавашна Източна Римска Империя, днешна Турция, кирилицата в Преславската книжовна школа и тогава и сега в територията на България, какви македонски земи бълнува Путин не ми е ясно, явно и в кремъл са наблегнали на лусионите

93

До УИКИПЕДИЯ

преди 7 години

886 г. Изгонване на учениците на Кирил и Методий Горазд, Климент, Сава, Наум и Ангеларий, от Великоморавия. Радушен прием за Климент, Наум и Ангеларий в България от княз Борис.след 886 г. Дейност на Климент в Югозападните български земи (област Кутмичевица, дн. Македония). По заръка на княз Борис е изпратен в Кутмичевица, за да развива книжовна дейност. Под ръководството на княз Борис в българската държава се оформят два големи книжовни центъра единият е в Плиска другият е в Македония (обл. Кутмичевица, югозападните български земи).

92

Анонимен

преди 7 години

И какво излезе сега поклонниците на 3-тия Рим русофилите, всъщност са византийски поклонници с една дума византофили. Внуците на тези които управляваха България по време на Византийското робство от 72 години отново сложиха ръка над България.

91

УИКИПЕДИЯ

преди 7 години

863 867 г. Мисия на Кирил и Методий във Великоморавия при княз Ростислав. Моравската мисия била предизвикана от моравския княз Ростислав, който решил да освободи земята си от чуждата немско-латинска църковна и просветна пропаганда, проправяща път към владичество на германските феодали. Ростислав искал да славянизира църквата, като съдаде славянско духовенство и славянско богослужение върху основата на една славянска писменост. Византийските управници удовлетворяват молбата на Ростислав, изпращат в Моравия изтъкнатите вече, като мисионери и като работили сред славянството Кирил и Методий. В

90

Анонимен

преди 7 години

До 120 СЛЕЙВянинаЧудесно тогава спри да използваш кирилицата :) мене тя ме храни, облича и свети

89

Анонимен

преди 7 години

Ако Путин твърди че славянската писменост идва от македонската земя,тогава ние твърдим че нашето Освобождение идва от Украинската земя и точка!Той удобно пропуска че Македонската земя тогава е българска,а ние удобно пропускаме че Украинската земя тогава е руска!Да видим дали ще му е добре!

88

Анонимен

преди 7 години

До славянинПиши си каквото искаш ***, но кирилицат е създадена в Преславската книжовна школа, това е! и старославянски няма има старобългарски, както няма и македонски jазик, а има бански диалект

87

Какво толкова

преди 7 години

Всички знаем че Путин е бил спортист и служител в КГБ естествено, че не е присъствал в час Сега ще се научи и до година ще се поправи /нали за това са поправителните изпити.

86

Анонимен

преди 7 години

Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа в края на 9-ти или началото на 10-ти век, точка по въпроса, какви македонци, какви македонски земи, какъв македоснки език, ако някой незнае къде се намира Преслав това е отделен въпро, а руските путани за пореден път доказаха че не са никакви братя

85

Анонимен

преди 7 години

Да нашето освобождение дойде от Румънската земя.И от Украинската!

84

Анонимен

преди 7 години

БАН да си гледат работата. Кирил и Методий са били дребни византийски чиновници натоварени да християнизират езическото население във Византия. През 1453 година Византия изчезва и част от царския двор бяга заедно с богатствата си в Московия. От тогава Московия се счита за наследник на Византия или трети Рим. Така Русия наследява Византия заедно с чиновниците и т.е. Кирил и Методий са част от руската империя от което следва че писмеността не е българска а е руска. Кирилицата е руска, точка.

83

Палмето

преди 7 години

Има документален филм за Българите в Албания,направен непосредствено след падането на комунизма.Той е вдин от първите филми след 10ти Ноември 1989г,когато все още нямаше цензура,100% реални интервюта дадени от Българи.Там хората се учудват на своите роднини от Скопие за това че се наричат Македонци.Викат ,....Как може ние да сме Българи,нашите предци да са Българи,а в Скопие да не са ?Викат че Македонци ги е направил СССР пропагандата.Тъпо е.

82

?

преди 7 години

А защо не погледнете изказването на Путин в друга светлина. Путин потвърди че Македония е Бьлгарска.