54

от морето

преди 7 години

тук големите играчи са 2-3 на подизпълнителите се плаща на 3 транша последния не се плаща това се знае и от двете страни ,страхът е голям но тия са попаднали на човек

53

анонимен

преди 7 години

Парите правят хората нещастни и зависими карат ги да искат повече и повече и е филм без край. Както казваше един дядо На мен душата ми е спокойна, на никой не дължа , пия една ракия вечер и заспивам като дете. Само чистата съвест има значение

52

ПОДКРЕПЯЩ

преди 7 години

Подкрепям тази саморазправа !!!Трябва повече хора да има като този човек.Като няма "държава" ще се "самоиздържавиме" сами.Евала човек, медал заслужаваш майнаааа :)

51

Анонимен

преди 7 години

Продължение :- шефа на подиизпълнителната фирма има 2 избора - да пие една студена вода за това че е работил 1-2 години без пари, да се гръмне или да гръмне тея, които не са му платили. А щом не са платили 106 000 дали са платили заплатите от по 420лв бруто на служителите си ?А така постъпват 90% от фирмите в България - които пък се държат от Герб и Домусчиеви.Честито!

50

Анонимен

преди 7 години

до такива "бизнес отношения" и конфликти се стига, поради порочната практика - да се работи, да се извършва работа авансово, без предварително заплащане (или с малък %) от страна на възложителя и по-голямата част от разходите да се поемат от изпълнителя.тази схема е грешна и води точно до това - не плащане или забавяне!50% - аванс, 50% - при предаване на продукта! това е формулата, която гарантира и на двете страни - положителен краен резултат! другото е опит за измама или води до такава!!

49

:)

преди 7 години

Този мъж е свършил работата на държавата. Заслужава медал.

48

Анонимен

преди 7 години

Да обощим:- има фирма , която е почнала да строи апартаменти,които ще продава за по 1500 евро на квадрат- наела е подизпълнител, който да и върши работата и да построи апартаментите за 300-350евро на квадрат- понеже печалбата на първата фирма от 1000 евра на квадрат и се вижда малка на шефовете решават да не плащат на подизпълнителя, доставчици и работници- собсвеника на подизпълнителната фирма не може да си вземе парите почва да му белее косата, да се нервира и дига кръвно.Има 2 избора-

47

Анонимен

преди 7 години

Така е в нашата мила родина всеки се има за гангстер и може да коли и да беси.

46

Анонимен

преди 7 години

А ТЕЦ Марица руски ли са?

45

Анонимен

преди 7 години

По морето е пълно с руски фирми от стройтелството на работа в сивия сектор.Но българския държавен апарат си трае ката п..у....... щото има изгода

44

ДДТ

преди 7 години

Не интелекта и културата в Германия са решаващи,а спазването на правилата. Който не ги спазва - тояга! При това,правила въведени от ДЪРЖАВАТА. Който си въобразява,че държавността му пречи, може да се освободи от нея например в Либия или Афганистан - там ще се чувства волна птичка,нали освободителите им занесоха много демокрация и права.

43

Анонимен

преди 7 години

При социализма и Тодор Живков работниците редовно им задържаха заплатите по няколко месеца, но комунистите криеха това от народа.

42

Коко

преди 7 години

Герб и европротрами. Едни бачкат, а Гроб прибират парите

41

Анонимен

преди 7 години

Проблемът на България сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Съдебната система е в основата на всяко демократично общество. Пряка номинация за членове на ВСС от неправителствените организации, отпадане на тайното гласуване и ограничаване на правомощията на председателите на съдилища. Ето с това трябва да започнем, това ще бъде едно добро начало.

40

Анонимен

преди 7 години

Още в СОЦ. едни работеха и им плащаха с два три месеца закъснени а други взимаха хонорари тайно по големи от заплатата.Така един ден казах на партиинио а той щом не ти харесва напускай. Подадох за напускане и на сутринта ме уволни а следобед ме назначи с по голяма заплата.

39

Анонимен

преди 7 години

Като няма друг начин и това е решение въпреки че малко е прекалил да ги убива всички, можеше да убие един а другите да ги рани само. Дългове трябва да се връщат!

38

Анонимен

преди 7 години

Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.

37

Анонимен

преди 7 години

Вие вече 30 години не разбрахте ли, че в България ще става все по-зле и по-зле, колкото и да се дърляте и да коментирате фактът си е факт - животът в България става все по-черен и по-отвратителен с всеки изминал ден и нито съдебната система, нито избирателната система, нито комунистите, нито САЩ ще помогнат. Който се надява да се оправят нещата е наивник и може да се разболее когато надеждите са в противоречие с реалността.

36

Анонимен

преди 7 години

Общо взето, в неработещи държави така става. Прокуратурата се занимава главно с това кой прави карикатури на главния прокурор, съдебната система е безсилна без качествено обвинение, отделно и тя си има куп проблеми със собствените си кадри, корупция навсякъде...Нищо чудно, че гледат хората да нямат много-много оръжие, че сигурно ще се валят трупове по улиците всеки ден.

35

Един

преди 7 години

Никакъв доживотен затвор, вдигайте бесилката!