74

Анонимен

преди 7 години

Факт е,че София е задръстена и пренаселена,но както беше вече отбелязано там бе концентрирана цялата държава-институции,университети,а провинцията оставена като ***.Да погледнат архитектите,кметовете на общини и власт имащите какво е направил като преустройство на Париж барон Осман през 19в.Париж е създаден в сегашният си облик за 20г.,но с далновидност и мисъл за бъдещето!София е типична пост социалистическа столица-архитектурни недомислия и липса на адекватно планиране.

73

снайпера

преди 7 години

Сп???нс, не знам кво се смъква от отчет.Ама е видимо и за незрящите че ври от тенекета.

72

До един там

преди 7 години

"Да вземат да преместят поне 1-2 университета и няколко медии от София например в Стара Загора или в Плевен..."Нали си даваш сметка, че отдавна студентите не идват НА София за да учат? "Университети" в провинцията има колкото щеш, но Студентски град и богати чичковци има само НА София. Та не разчитай на това.

71

Анонимен

преди 7 години

До МирославНещо не се връзва - в София час пик е целодневно, което ме навежда на мисълта, че тук под работа се разбира въртене на геврека - после заплатите били малки. А дали са малки всчки заведния са пълни пак целодневно!

70

Сп???нс

преди 7 години

евтини провокации , след като си направихте труда да идете до кат за да проверите колко таралясника се регистрират , защо пък не попитахте колко се смъкват от отчет , тъй де , нали сте сериозна медия и все ОБЕКТИВНО дезинформирате - извинетИ - информирате исках да кажа

69

Анонимен

преди 7 години

Баце направи метрото до летището, щото към полето се копа лесно, сиреч евтино.Ползват го персонала, чистачките и рецепционистките.Отдавна трябваше да има лъч към Студентски град, хем се избиват парите, хем е функционално.София освен, че е най-мръсното място в северното полу-кълбо с разбити улици, плюещи плочки, несветещи чисто нови лампи, ами и ще забавляваме евро-гостите ни с уникалните каруци по улиците!Благодаря Фандък, ти си най-голямата от село!

68

Анонимен

преди 7 години

Разлика има от живеещите в София и придошлите. Разликата е в мисленето. София не ни прави повече от хората в провинцията, но София те кара да мислиш и съобразяваш с околните. Как караш колата, как паркираш, как се отнасяш към останалите. Повечето от Прованс усещат разликата и заговаря Комплекса за малоценност. Карат като Фитипалди, Андрешковски хитрини за да показват "превъзходството си". За съжаление това ги прави още по-големи пейзани и от тук идва подигравателното отношение, което е логично.

67

рак-щрак!

преди 7 години

Над 600 коли се регистрират на ден! И ВСИЧКИТЕ ВЕХТИ ТРОШКИ НА ПО 20-30 ГОДИНИ. А някога се чакаше 10-15 години за кола (все пак единствено ние от соцлагера не произвеждахме коли), НО НОВИ. Носехме дрехи, НО НОВИ! Нямаше магазини втора употреба. Купувахме обувки, НО НОВИ. И то от кожа, телешки бокс и гьон, а не от пластмаси и гума. Имаше по-малко коли в София, затова пък дишахме чист въздух. Имаше развит обществен транспорт, екологичен. Усещахме мирисът на треви и цветя. Сега дишаме канцерогени.

66

Анонимен

преди 7 години

И по-зле ще става, защото амалгамата от неадекватни институции, остаряла нормативна уредба и широка обществена търпимост към този проблем правят София най-доброто място за покупка, експлоатация и стопанисване на автомобил, особено втора (трата и т.н.) употреба: 1) Данъците са мизерни (около 50 лв за под 100 к.с. за автомобил над 14 г.; 2) "Проформа" технически контрол; 3) В града да се паркира безнаказано навсякъде, където има място; 4) Общината не се интересува дали и къде ще паркираш колата

65

X,Y,Z

преди 7 години

Столицата отеснява заради ,,евтиното,, билетче на Бойко и Фандъкова!!!!!

64

Мирослав

преди 7 години

Иначе хората нямали пари... Сутрин и вечер в час пик, гледам всеки се качил на колата. Всеки втори говори по телефона за 1000-1500лв докато кара. Заведенията от кварталното кафе до най-лъскавия ресторант се пръскат по шевовете. Всеки качва във фейса снимки на скъпи стоки, екскурзии и т.н. Иначе няма пари....

63

един там

преди 7 години

До анонимен 67,То не само, че сравняват София с Амстердам, ами и направиха здравната реформа по холандски модел! Хубаво, ама Холандия е равна като тава и малките населени места са в непосредствена близост до по-големи такива! България пък, от своя страна, колкото и да не им се варва, има предостатъчно планини по-ниски и по високи, които многократно усложняват транспорта! Има и отдалечени градчета и села, които се намират на около 2 часа път от най-близката болница!

62

ми, това е!

преди 7 години

вижда се, че Борисов е бил точен, когато каза: българинът се видя с пари! Това не може да идва от заплати, които, според общото мнение, са незначителни идва. Изглежда забогатяването идва от ровенето из кофите за бо'***, което, според соц-другарите, се прави за да се нахранят хората, то виж какво било! За да се купуват автомобили на поразия!

61

Анонимен

преди 7 години

Ами хората на запад одавна са се сблъскали с този проблем и са взели мерки. Една прилична такса за притежание и паркиране на коли по големите градове, плюс билети за престой и паркиране на "гостите" на градовете и те нещата сами ще се разрешат.

60

Анонимен

преди 7 години

Имам съсед от "След Околовръстното". Издържа се с дотации от село. Обаче е набил на паркинга четири вехти Ауди. По цял ден нещо ги "ремонтира". Както е казал древния мъдрец - Две неща са безкрайни. Човешката глупост и ремонтите на Ауди-то !

59

един там

преди 7 години

Те наврели всички институции, повече от половината университети, всички медии и телевизии в София и се питат защо същата се презастроявала и задръствала!Да вземат да преместят поне 1-2 университета и няколко медии от София например в Стара Загора или в Плевен, да видим дали тази мярка няма да се отрази добре на София!

58

Анонимен

преди 7 години

Това да си роден в София нещо като благородник ли те прави,синя кръв ли имат родените в София или с раждането получават IQ на гении?Никой не избира къде да се роди,а София е колкото ваша,толкова и на останалите българи!Защо няма такова недоволство към мигрантите,които завземат централна част на неприкосновената ви София?София не е проектирана да има голямо население и съответно много автомобили,а явно преди преди 100г и вашите баби -селянки са отишли там за навалица,но този факт се забравя!

57

Анонимен

преди 7 години

Между Амстердам и София има огромна разлика и в климата и в релефа. А това е от съществено значение за карането на колело. Я на напичащо българско слънце се качете в София от центъра до Семинарията с колело! В Амстердам няма никакви баири и е облачно и хладно, в пъти по-подходящо за колело. Защо не дадете идея на Осло да се придвижват със скутери като в Неапол?

56

Анонимен

преди 7 години

Да ходиш с колело на работа е добра идея. Но кой ще работи с теб когато дойдеш целия в пот и мръсотия? Трябва да има баня и чисти дрехи в офиса или където и да е, защото и едвам да натискаш ***, потта си казва своето. Да не говорим, че София е опасна за велосипеди. От друга страна тези които ги ползват карат като Свободни електрони. И те само бели докарват на водачите на МПС. Да се забранят велосипедите в София е най-доброто.

55

Ели

преди 7 години

За да накарат софиянци да ползват градски транспорт, вдигнаха билетчето на 1,60 лв. Умно...