47

славянин

преди 7 години

В селското стопанство на Китай свинете са повече отколкото в 43-те следващи държави, взети заедно. </li><li>Китай произвежда два пъти повече памук от САЩ. Китай добива три пъти повече въглища от САЩ. Китай произвежда 11 пъти повече стомана от САЩ. Позиция номер 1 в износа на Китай за САЩ е компютърното оборудване. Позиция номер 1 в износа на САЩ за Китай са металните отпадъци и вторичните суровини.

46

славянин

преди 7 години

Китай пусна най-бързия влак в света и има най-голямата мрежа от високоскоростни железопътни магистрали от ново поколение. Китай използва повече цимент отколкото целия останал свят. Даже по производство на бира Китай превъзхожда САЩ два пъти. 85 процента от всички изкуствени новогодишни елхи на планетата се произвеждат в Китай.

45

Shopp

преди 7 години

Извинявам се, не написах, че Китай произвежда 95% от всички гуменки, кецове, меки играчки и гумени патета и лазерни фенерчета-ключодържатели в света.

44

зззззз

преди 7 години

до 70за същия департамент крил фалита на енрон ли говориш?

43

Анонимен

преди 7 години

До 58Американския и руския народ са сбирщайн управлявани от еврейски кланове, притежаващи ядрени бомби да затрият живота на планетата амнайсе пъти. Американците говорят на опростена версия на английския език, както и руснаците говорят на опростена версия на българския език.

42

славянин

преди 7 години

От 2012 г. Китай е най-големият автомобилен пазар на планетата. Златните и валутни резерви на Китай са 1 на планетата. Китай е водещ производител на злато на планетата. Китай е 1 по внос на злато на планетата. Преди 15 години Китай беше на 14-то място по научни публикации. През 2012 г. той изпревари САЩ и е на първо място. Китай е на първо място по брой на патенти.

41

Анонимен

преди 7 години

Все някога петролът на Арабия ще свърши.

40

до 57 от славянин

преди 7 години

Още през 2011 г. Китай си върна статута на производител 1 на планетата, загубен през далечната 1859 г. след опиумните войни, устроени на Китай от Великобритания. През 1998 г. САЩ контролираха 25 процента то световния пазар на високи технологии. Днес делът на Китай е два пъти по-голям от този на САЩ. САЩ бяха енерговносител 1 на планетата през последните 100 години. От 2010 г. на това място е Китай.

39

Факт

преди 7 години

До SpaceXСлед като САЩ са N1 във всичко и работите им вървят чудесно,защо Тръмп спечели с девиза "Да направим Америка велика отново!"?Явно белите работещи хора гласували за Тръмп не споделят твоя ведър оптимизъм......

38

славянин

преди 7 години

В момента Китай е най-голямата икономическа сила на планетата. Вместо "американски век" настъпи "векът на Китай" и едва ли някой може да го спре. Китай изпревари САЩ по брутния национален продукт. По външнотърговския оборот износ и внос, Китай изпревари САЩ през 2012 г. Корпорациите на Китай изпреварват корпорациите на САЩ по обема на взетите кредити, които инвестират много по-рационално от американците.

37

зззззз

преди 7 години

дори NG правиха филм за тази шистова революция.... която е възможна смао при цена на петрола над 110 долара при сегашните цени шистовя добив е нерентабилен може да провериш защо се отказаха от довив на шистов газ в Полша да не говорим за унищожаването на природата от фракинга...

36

Анонимен

преди 7 години

Диър е имал ферма с работници от Африка и така е забогатял.

35

Анонимен

преди 7 години

Където има нещо ценно по света веднага се заграбва от американската армия стига да не е на територията на Русия.

34

Факт

преди 7 години

До до 43 от славянинВъпрос само на време е Китай да превземе и медицинския сектор!И то не много-10години макс.В тая област цените са силно надути и има мнооооого място за поевтиняване,т.е. за Китай.

33

зззззз

преди 7 години

я си актуализирай информацията за тази шистова революция... номер 1 са само по износа на война и военен бюджет... навсякъде другате отстъпват и то с много

32

Анонимен

преди 7 години

"Американският" народ е смес от всякакви други народи и езикът е английски а не американски.

31

Доместос

преди 7 години

Милиарди долари ще умрат !

30

потребител

преди 7 години

1.Щатска технология.2.Японска електроника.3.Руска механика.

29

Анонимен

преди 7 години

САЩ крадат всички идеи и после ги пишат произведено в САЩ.

28

до 47 от славянин

преди 7 години

А не ти ли прави впечатление че европейско и японско не е едно и също с американско!?