255

Анонимен

преди 7 години

Не можеш без разрешение на Партията да се преместиш да живееш в друг град!Това беше комунизма!

254

Анонимен

преди 7 години

Българските храни бяха ужасни, но само това се намираше, нямахте никакъв избор за нищо!Сега има всичко.

253

Анонимен

преди 7 години

Произвеждаха се бокллуци по Тошово време!Салам кучешка радост с рога и хрущяли, пастета с косми и копита, луканката само сухожилия, зелето развалено, месото само ако намериш, маслините бяха лукс, да не говорим за банани и портокали!

252

Анонимен

преди 7 години

Българските зеленчукови консерви, компоти и готови храни бяха едни от най-качествените и вкусни в света. След промяната от 1989 г. качеството и асортиментът главоломно паднаха. Мога да сравнявам с консервите произвеждани в Западна Европа - и мога да кажа, че те са гола вода в консервната промишленост в сравнение с това, което ние бяхме. Мен не могат да ме излъжат, защото съм съвременник на всичко това. По големи лъжи не бях чел досега.

251

Анонимен

преди 7 години

Само тъъпите хора мислят че може да има безплатно образование и лечение - напротив, плащаше се от целия народ и затова заплатките бяха мизерни...Затова и пенсиите сега са мънички !

250

Искам салам от рога!

преди 7 години

Ама моля ви се, гадна беше храната. Искам си от това сегашното кисело мляко, дето не де разваля с месеци, пластмасовите плодове и нитратните зеленчуци. Важното е да се развиват големите вериги от монополисти, които даже не си плащат данъците в България. И като споменах нитрати- преди повече от 2 години, когато започна неистовият внос на евтини плодове от чужбина хората бяха предупреждавани за високото нитратно съдържание в тях. От днешна гледна точка си мисля- хм, нитрати, какво пък толкова!

249

Мазниславчо

преди 7 години

Като видях, че цитират Мартин Иванов и спрях да чета. Това *** на коя ли власт не се мазнеше, докато беше шеф на архивите, само и само да си запази удобната службица.

248

Анонимен

преди 7 години

Аве, ***, как да не сме взимали пари от западни банки, Луканов на кого обяви мораториум на плащанията? Приватизацията защо се направи, на СИВ ли да връщаме. Нашият комунистически про стак отива и с лека ръка взима заеми, докато МВР държи народа за гушата, а западняка си пуши пурата и ни гледа сеира.

247

Анонимен

преди 7 години

Индустрията на БГ осигуряваше по времето на социализма безплатно образование, здравеопазване, гарантирана пенсия и право на труд. БезРаботни нямаше! Естествен прираст положителен . България до преврата на 10 ноември 1989 почти 9 милиона без малко. Сега 6,5 милиона. Който не вярва да погледне статистиките. Имаше средна класа. Сега само богати и само бедни.

246

Анонимен

преди 7 години

Мода какво да напишат британците то си е пропаганда. Първо Бг никога не взиммала пари от западни банки за тази работа имаше СИВ съвет за икономическа взаимопомощ. Второ имало е единични бройки брак но не чак в такива количества то в кое производство няма. Трето задоволяваме западния пазар с дискети щото самите те не произвеждаха освен САЩ и Англия. И храната беше наистина качествена имаше БДС за всичко, а сега тепърва се сетиха да слагат за сирене.салам млека и т.н. Може само да си мечтаем запре

245

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 296Че има индустрия и сега, има. Но дори да нямаше - по добре да няма отколкото на огромна загуба.

244

Анонимен

преди 7 години

ЗА МНО, ЗА МВР пълно с парадокси или ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ОТДЕЛИ

243

Анонимен

преди 7 години

както се пище за индустрияната "мощ" така може да се напише за тема спорт тежко атлети и за работещи в СССР. и разни други. Къде и да се бръкне все парадокси.И затова Т. Живков им каза ТО СОЦИАЛИЗМА ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМО НЕДОНОСЧЕ.

242

Щирлиц

преди 7 години

Един мармот се изказал по Дойче веле-сигурен признак,колко истина има в написаното,ама карай,интересно беше ....четивото.

241

Прост народ

преди 7 години

До я !Какво им говориш на българите, те са виждали производство и завод преди 30 години и са забравили, освен това толкова и ги е интересувало, работили са по задължение не по желание... Повечето сънародници не желаят да мислят, работят, развиват и надграждат, те просто искат някой да им сипва в хранилката и да чакат да ги "оправят"!

240

s

преди 7 години

До *** платен новинармного добре си спомням, че през 1990 фалирахме защото не можехме да изплащаме мижав дълг от 10 млрд.щ.д. Сегашната иккономика без проблем обслужва 4 пъли по-голям външен дълг.

239

я !

преди 7 години

Върнати с рекламация 9900 дискети ! Хахаха... Огромни концерни и днес изтеглят от пазара поради дефекти десетки хиляди АВТОМОБИЛИ, и какво ли още не ! Някой въобще представя ли си каква капка в морето са 9900 дискети (няколко кашона) за мащабите на един завод ?Не знам си колко - била загубата само от един модел струг... Бре ! Все едно не се случва и в ден днешен корпорации "икони" на западната икономика да правят губещи продукти, и то губещи за десетки, понякоха стотици милиони ???

238

Прост

преди 7 години

*** те и японците карат немски автомоболи, също както немците карат японски и т.н. с една разлика от нас те карат нови автомобили, а не на 15-20годишни. Карат нови автомобили не само защото ги произвеждат, а защото имат икономика индустрия и могат да си го позволят! *** аргументи ми се струват това. Защо в Гамбия не карат коли?

237

Анонимен

преди 7 години

Сега ми се иска, този които е написал статията, на направи анализ на индустрията на страната след 89год. А вярно бе....то няма такава. Станали сме на нивото на страна от третия свят, точно заради "супер" развитието през последните почти 30 год.

236

Анонимен

преди 7 години

Да, то и лед технологията ще умре след години като дойде нещо ново. И колите остаряват, пък храната се изяжда. Абе в дай да не правиме нищо за да не сме набутани!