183

Анонимен

преди 7 години

Не бягат в Саудитска Арабия нито в Катар, а бягат към християнския свят. Защо ли?

182

Горан

преди 7 години

Те, хубаво са си католици, и щом им харесва да си останат такива, това не значи, че щом свещенник католик е решил, че ще приюти бежанци, всички трябва да са съгласни.

181

до Горан

преди 7 години

Ама те в Белене бяха католици.В самото Белене 1/3 са католици и затова имат храм .Никой не е дошъл да ви католицизира.Католиците по тия места са от векове. Това е.

180

Горан

преди 7 години

По принцип българина не е твърде религиозен човек! Навремето християнството му е насадено принудително, насила! А, не со кротце, и со благо! Всеки е свободен да си вярва в каквото обича, но най-важно е с това да не пречи на останалите! В случая хората са прави да не желаят бежанци, от такъв произход! И не заради изповядвания от тях ислям, а за това, че установят ли се те, много скоро и други ще ги последват, и ще са многочислени! И съвсем не всички ще са добронамерени!

179

до Горан Благоев?

преди 7 години

Какъв православен свят бе Горанчо .От 1453 г официално православието е турска институция на отчет при великия везир .........Прочетете малко истинската литература и наука .Прочетете за да разберете ,че вашето православие отдавна го няма . Това дето исляма не го направи го направи комунизма за 70 г .

178

до 214

преди 7 години

Ти май и Платон и Августин ще наречеш псевдоинтелектуалци ......За вас май само предателя Стефан Цанев е интелектуалец или пияницата Калин Терзийски .Не всички българи са глупави като атакистите...Пък и пак не схванах ,кой е врага Кат Църква водила безброй войни с исляма и спасила няколко свои от Сирия или исляма,който истински ислямизира страната чрез ДПС.Кой бе атакити?

177

Анонимен

преди 7 години

За комуниста с гангренясал мозък ЗЛОБАТА е кумир!

176

Българин от Германия

преди 7 години

Нашата религия е Православна, а не католицизъм. Българските духовници са патриоти и не допускат замяна на един народ с друг. Духовенството е изиграло силно положителна роля в Национално Освободителното Движение през 1876-1878 год. НЕ НА ИСЛЯМИЗАЦИЯТА на БЪЛГАРИЯ !!!

175

Горан

преди 7 години

А, че кой го е канил него да дойде в официално изповядваща православието държава? Има предостатъчно католически свят, да си беше стоял там. И да си проявява милосърдието там, както му диктува съвестта! Тук с чужда пита помен прави! Той действително не е оторизирано лице, което да решава дали да даде статут и убежище на бежанци. Това определено се решава от други, не от него в случая!

174

Анонимен

преди 7 години

Да де, и те си мислеха, че с мантри Слънцето ще изгрява от запад, ама не стана. Нещата имат естествен ход.

173

Питам

преди 7 години

До Анонимен 214 Ми комунистите защо искат да накарат реките да течат наобратно , та да си върнат социализма ?

172

Много просто

преди 7 години

Не бягат към Русия по същата причина, поради която и българите ;) Който успява се спасява в цивилизованите европейски държави, който не - предпочита спокойствието и мизерията тук.

171

Анонимен

преди 7 години

От Сирия до Судан е почти колкото от Сирия до България. В Судан са мюсюлмани, ама "сирийците" не бягат натам. Защо ли, чудя се.

170

Анонимен

преди 7 години

Тези бежанци защо не бягат в необятната Русия ?

169

Анонимен

преди 7 години

"понастоящем живеят в Румъния, Молдова, Украйна" Падна ли ми, ***.Значи, българи, ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ, бягат при.... ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ.В нашия случай - КЕЛЕПИРАДЖИИ, прикрити НАШЕСТВЕНИЦИ, идват НЕКАНЕНИ и са МЮСЮЛМАНИ.Загря ли, или не ти пасва на опорните точки?

168

Според нашите

преди 7 години

`евроатлантици`, патриотът днес трябва да носи турско знаме на 3-ти март, да приема арабите за братя по ценности и да плюе на руснаците, които ни дърпат далеч от европейския рай.

167

Анонимен

преди 7 години

Понеже сме евро-гей-хатланти, ще се позова на една нагло-сакска поговорка:Бетър сейф дан сори. По-добре играй на сигурно, отколкото да съжаляваш. Баш хатлантите са го рекли това, и ние, прос.тите балкански диваци слушаме албионското свещено слово, и изпълняваме.

166

Наивен

преди 7 години

На тия, които плюят безогледно на бежанците от воюващи страни, които са проверени и приети като наистина търсещи спасение от войната, да припомня колко българи, по същите причини, понастоящем живеят в Румъния, Молдова, Украйна. За тях искаме български училища, български църкви, книги, запазване на език и култура. И в същото време имаме друг аршин към хората с много по скромни искания, но не са българи.

165

Анонимен до 212

преди 7 години

В този ред на мисли има къде да отидат, има общности където да ги приемат, няма да са сами. Защо не бягат към Русия ? Защо техните събратя по-религия не им предложат убежище ? Въпроси, на които няма отговор или никой не иска да отговори. Защо не останат в Турция там изповядват същата религия, защо бягат при гадните християни ?

164

Католическата църква

преди 7 години

плаща на Белене, за да се самоубие, приемайки арабска ***. Колко глупав трябва да си, за да съжаляваш за изгубените пари?