51

Поручика Балканец

преди 7 години

Германия има капацитета да стане новия лидер на света, но не с Меркел начело.

50

Анонимен

преди 7 години

Хитлер не е немец, а австриец. В Австрия официалният език е немски, но населението е много смесено.Някои от коментиращите тук са или преднамерено емоционални , или определено неосведомени. Относно личните нападки към Меркел. За немците биха били смешни, защото предишният им канцлер Шрьодер има 4 брака и няма деца. Меркел е с един, не се знае каква е причината да нямат деца. Шрьодер предостави на САЩ пълен достъп за подслушване.

49

nina

преди 7 години

До Я гледай 65: Ами да бяхме оставили хитлеристите да избият до крак всички надигащи се против тях българи, да окрадат културните ни ценности, както са правили из цяла Европа-тогава вече държавата ни щеше наистина да бъде съсипана. Що се отнася до Русия-тя не е виновна, че ние сме й позволили последващите действия, както, впрочем, сега позволяваме на други да го правят. За съжаление-такава ни е нацията, такъв ни е манталитета!!!

48

Амджик Мукаров

преди 7 години

Абе стига с тая Русия бе..баси и тролщинат.Що за ненормалници сте.Как не разбрахте най накрая че ссср и Русия нямат нищо общо.Че в Русия е див капитализъм като нашия тук.Но си имат Путин и ресурси,и има някаква надежда,а ние имаме един ол ой,и комбуняги цветни мафиоти от гей дъгата и сме живи умрели!

47

Я гледай

преди 7 години

До nina 62 Грандоманщината на Хитлер доведе руснаците в България и съсипаха хубавата ни държава.

46

позитано 20

преди 7 години

До Джедай Мастър А високия Путин къде го слагаш в класациято? И той иска водеща роля в света, ама да тичат срещу Германия , не могат да я стигнат.

45

nina

преди 7 години

След 30-те години на миналия век-отново ли? Знаем до какво доведе тогава грандоманщината на Хитлер! Ще го позволим ли отново?

44

Хех

преди 7 години

Категорично не е дошло време Германия да поеме водеща роля в света. Да си отглеждат тарамбуките сами. Моята заплата не е чак толкова голяма за да стига и за това, нито пък желая да имам снаха която не е ходила на училище и е възпитана така, че да чака на съпругът си за едните 2 лева.

43

до 58

преди 7 години

Ония мюсулмани са подобие на нашите турци. Те са работливи и добродушни а не като европейските ислямски терористи мързеливи , на социални помощи , свободно, демократично по евротолерастки проповядващи радикален ислям.

42

Анонимен

преди 7 години

До до 53В ЕС при 520 милиона население има 28 милиона мюсюлмани, в Русия от 140 население мюсюлманите са 20 милиона. Най-голямата джамия в Европа се намира в Москва.

41

до 54 Ха- ха- ха

преди 7 години

Рано в съботния ден си са дрогирал, представям си до вечерта колко пъти още ще се " друсаш".

40

до 53

преди 7 години

Какъв стожер на прогресивния ..... ?. . Да сожер е на ислямизацията на Европа.

39

do 52

преди 7 години

Не е от хиляди години. През Средновековието, когато църквата е забранявала природните науки, в университетите са преподавали учени араби или от мюсюлмански страни. И сега по стените на католически църкви има изрисувани техни образи.Когато испанците са прогонили арабите и евреите, страната обедняла, защото нямало но кой да работи, ни кой да върти търговия или да е просветен.

38

Ха- ха- ха

преди 7 години

Този път Украйна е на страната на Германия и ако започнат в края на юни до началото на септември ще са превзели Москва и Петербург.

37

Анонимен

преди 7 години

Дойде ли време Германия да поеме водеща роля в света?Дойде. На фона на Тръмп и Путин, Германия е стожер на новата идея за прогресивния свят.

36

г 7

преди 7 години

Запада си върви ,,а другите си лаят.Така е от хиляди години.

35

Анонимен

преди 7 години

Българинът като цяло е Бай ***, немецът - техният Михаил: наивен, ограничен и плашлив.За водеща роля се иска НЕ умение за трупане на материални обекти, а визия, въображение и размах. Немците примират да ограничават, да инструктират, да контролират , да стандартизират и мултиплицират. Затова и изкуството им е не особено привличащо. Даже Чайковски е определен като див и хаотичен./Между другото, държавата е определена като зодия дева./

34

Циник

преди 7 години

За всичко останало сте прави - Мурксул - ханъм е жената яловица, която пръска парите на германци, и европейци - да храни тарамбуки, и и*змет от всички световни по*мийни ями! Уродката наистина може да срути Германия и Европа!Дано и тя, и Шулц - да загубят на изборите през септември - което честно казано ме съмнява!

33

Циник

преди 7 години

Статията е в Bild от 2016! За неразбралите - Германия ПАК бие Китай по износ..Япония е трета! Та да продължа - 43 милиона германци "бият" 1 МИЛИАРД работещи китайци..американци...японци..и не знам още какви...току що по новините:Според агентурите оценящи икономиките на страните на международния пазар Германия запазва оценка "трипъл ААА" защото икономиката и е желязна!

32

Джедай Мастър

преди 7 години

Ба'си на времето какви политици имаше - Митеран, Тачър, Рейгън, Шрьодер. Сега пълно с някакви полуграмотни аналфабети - Меркел, Шулц, Оланд, Тръмп, Туск. За нашите смехотворки даже няма нужда да се споменава - кадри на помощни училища, преводачи, преводачки, крадли-преводачки и всякакви други селян'дури, роднини на други слабо'умници, попаднали по случайност във властта, но дипломати.