75

мдаа

преди 7 години

До PetrovПетров ,половин век подреждахме Родинта според "гаварит Масква" ,за това сме на този хал. Ти май още се ослушваш за рублички?

74

ТОТО

преди 7 години

До АнонименВие, госпожо без бъларски паспорт, с което явно се гордеете, явно дори след години в "цивилизацията", не правите разлика между режими, държава, народ, българщина и т.н.Не ни обяснявайте колко сте изстрадали, можеше да не сте жива сега, нали?А нашата "скапана" държава ви е подарила дъха и силата да имате време сега да бълвате злоба срещу България.Добре, че сме се оттървали поне от вас!Само не разбирам защо четете сайтове на български и се интересувате от тази скапана държава?

73

от Берлин

преди 7 години

До Живял в чужбина Да, за някои неща си прав! НО, зависи в каква среда си се движел... Тук в последните 5 години, такава *** е плъзнала от кубински алкохол, и провинциални ***...! Да те е срам да кажеш, че си българин... ! А, за групите ни във фейсбук да не коментирам на какво книжовно ниво са тези ни ,,сънародници" ... Пак ви го казвам, скъпи сънародници-никой от вас, не може да ми забрани да обичам Родината, и да я забравя! Вината е във всички нас

72

Анонимен

преди 7 години

До ТОТО 48Нито синовете ми, нито внуците ми, нито аз самата имаме, сме имали или искали български паспорти, уважаеми Господине ! И нямаме намерение да имаме.Ааа, забравих, аз лично имах български паспорт - еднопосочен, изселнически, който ми позволяваше да бъда прогонена от Родината и да я напусна завинаги.Имате ли представа какво преживяване е това, та пишете минуси и отрицателни изказвания ? И да давате уроци по морал ?

71

друг българин в Герм

преди 7 години

Браво, добра статия. Една от редките ви такива :) Днес сутрнта се запознах във фитес ФитЕкс Аденауерплатц, Берлин с едно момиче от България, носихме мартеници. После в съблекалните и със едно момче от БГ. Това мисля че е месеца в който можеш да намериш толкова сънародници. А тези в БГ моля уважавайте ни и нас, нямате си представа какво е да си тук и всички да са ти чужди. И колко е хубаво да срещнеш сънародник, страно чувство. Поздрави на всички българи от Берлин!

70

ХМ

преди 7 години

ДОйче веле не бяха ли *** медия, опитваща се да внуши колко сме нецивилизовани ние, че строим ограда на границата с/у пришълците?Явно вече и еничарки са наели да обясняват колко е нормално да си българин в чужбина и да се криеш от сънародниците си и да се срамувате да си срещнете погледите.Има българи в чужбина, които играят народни танци и помнят България!Другите, забравилите я, слабо интересуват България и българите. Те вече са чужди...

69

АлексСпб

преди 7 години

Честита Баба Марта, да сте живи и здрави.

68

ТОТО

преди 7 години

До до ТОТОНе брат, не ме е прогонила Германията, просто отидох да уча немски език :)Сега си го ползвам с кеф, но за 1 година разбрах, че не ми се целуват немски ***, не ми се слуша колко те са умни и добре, а ние сме зле.Ако някой го кефи, моля, да целува!А бачкам за английска компания, защото тя инвестира, ама плаща английски заплати в БГ, а не робски в Англия.Български компании има, но са малко, защото вашите бащи с червените куфарчета изнесоха парите, затова.България над всичко!

67

Анонимен

преди 7 години

До PetrovВижда ти се червената руска рубашка през форума!

66

Жив е Той...

преди 7 години

Добре, че българите едно време не са били като съвременните "емигранти", дето вече след 10-20 години престой нищо не ги свързва с България, че иначе нямаше да има Априлско въстание, Ботев и другите нямаше от чужбината да мислят единствено и само как да умрат за родината си.Иначе, мили съотечественици, избягали по широкия свят, сега щеше да ви се налага да казате, че сте от Турция, а не българи.Макар, че вие и от България се срамувате и лужете, че сте местни :(

65

Българин в Германия

преди 7 години

Харесва ми! Поздрави на всички инстински българи, онези които навсякъде носят България в сърцата си.

64

Циник до 65

преди 7 години

Много просто - кофти мат'рял! Както Славейков е казал : "Не народ - а ***!"Всякакви пройдохи (като този под теб) се мъчат да оправдаят голтащината , и мизерията си с едното РОДОЛЮПСТВО , че какво иначе им остава? Да се погледнат в огледалото, и да си повърнат червата!

63

Анонимен

преди 7 години

Дори и този хубав народен празник успяхме да развалим със спор помежду си - кой бил патриот и кой бил предател. Що пък другите нации не спорят за такива неща? Някой отива да живее в друга държава, но само при нас българите се разразяват такива словесни битки, които никой не печели. И за какво?Хайде, честита Баба Марта, където и да сте.

62

разплака ме

преди 7 години

Толкова много Българи се надяват да се върнат в Родината - няма по-хубава от България за нас ! Малко ни трябва да я промениме ,за да стане нормална държава - Здравиопазване,Доходи,Закони,Справедливост.

61

Анонимен

преди 7 години

От тези българи съм които пътувах до Германия и се прибирах в Бългавия Тогава се изискваха визи.В Германия се научих да бъда по добър в професията си.Сега прилагам наученото тук.Германия е велика.

60

Анонимен

преди 7 години

Страхотно есе.

59

Анонимен

преди 7 години

Абе Тотов, няма значение къде си, след като си там по свое желание. Важното е да си човек и да се чувстваш на мястото си. Земята е на всички и сме за малко на нея. Поздравам всички българи и небългари носещи България в сърцата си завинаги и на китката си през март. Бъдете живи и здрави!!!

58

Scheisskopf

преди 7 години

Носталгична статия, ама както се вика в мъка се познава човека сам.Жалко, че надолу пак се разразила вечната дискусия между българите в чужбина и в България.Приятели преди да ни се лустрира обществото и не си прибереме най-големите престъпници на топло, ще се репчиме по между си и ще се оплакваме. Едните на високо, а другите на ниско ниво...Не е в проблема хората /изключвам на тези, които им липсват първите 7 год./, а в средата, в която живеят. Имаме като нация още обаче голяяяям път да върви

57

до ТОТО

преди 7 години

ТОТКО, що не работиш за българска компания, а за английска? Нали си голям родолюбец? Работи за собствената си страна, недей само да приказваш колко обичаш България, а пък да слугуваш на чужденци тук. И лозе ли копаш за тия англичани?

56

Били

преди 7 години

Това е цветът който прогони кадърните млади хора и ги накара да се пръснат по целия цивилизован свят.