30

един там

преди 7 години

Те тези 280 000 военнослужещи във Финландия с резервистите ли ги броят? Май нещо пак са объркали броя на нулите от нюза!

29

Анонимен

преди 7 години

СОКЕРЕС ЕФЕНДИ БЕЙ ГЮНАЙДЬН така щяха да говорят бьлгарите сега АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ама то май и така на там отива хахаха явно латинската азбука по им харесва на булгарите

28

До UKRA

преди 7 години

Аз обаче за разлика от тебе момче съм учил история четири години и от дебелите книги,а не от интернет знам,че фините са доброволци.Аз примерно по отношение на ядрената физика не се изказвам,като не съм подготвен.Така и ти не се изказвай без знания!

27

един там

преди 7 години

Разбирачи, кога по-точно Карелия е била част от Финландия? Русия била анексирала Карелия от Финландия- и таз добра! След съветско-финландската война никаква карелия не е анексирана, а е изместена границата на СССР на северозапад, по-далеч от Санкт Петербург! Това за територии, които днес влизат в пределите на Ленинградска област!

26

Анонимен

преди 7 години

"Не виждам причина русите да нападат фините..."А защо нападнаха Украйна? А защо нападнаха Грузия? Да се връщам ли по-назад в историята?

25

Анонимен

преди 7 години

"Финландия така победи СССР през 1940,че изгуби част от територията си -Карелия"Ти си първият путинофил, който признава, че руснаците не за първи път анексират с агресия територия от съседите си! Честито! Финландците дават около 20 000 жертви и запазват независимостта си. Руснаците дават над 126 000 убити и завоюват района около Ладожкото езеро. 70 години след войната финланците разсекретиха документи за зверствата на руснаците. Според мен всички са загубили, но някои повече.

24

Анонимен

преди 7 години

Ся да обесня на повечето аграри тука ПУТИН СИ ГЛЕДА РУСИ ГЛЕДАЙТЕ СИ И ВИЕ ВАЩЕ КОЧИНКИ ЕЛЦИН ВЕЧЕ ГО НЯМА АВАНТАТА СВЬРШИ ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕТЕ ОТ КОМПЮТРИТЕ И ДА ХОДИТЕ ПРИ БАБА И ДЯДО НА БУСТАНА ХВАЩАЙТЕ МОТИКИТЕ ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ВИ ХРАНИ ЗА ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ГАЗ НЕФТ БЕНЗИН ТОК ПРЕДИ ИМАХТЕ ОВЦЕ И ЗЬРНО ДА ПЛАЩАТЕ СЕГА ИМАТЕ ЕДИН ГОЛ ЬЗ

23

UKRA

преди 7 години

До Анонимен---Никакви доброволци не са били финландците а редовни воиници на РУСКАТА ИМПЕРИЯ ТОГАВА.Финландия е била част от Русия,както Полша и Украина също.

22

Анонимен

преди 7 години

Не виждам причина русите да нападат фините.По-скоро фините сами ще влязат в орбитата на Русия,ако преценят,че им е нужно.По въпроса за войната отпреди 80г., тя е от голяма полза за СССР-сверява им часовниците.От полза е и за фините-показват,че никой, дори Великите сили не може да се заяжда с тях без да отнесе няколко здрави шамара.И последно за фините,костите на над 200 техни войни лежат някъде около Горна Оряховица.Това са доброволци от Руско-турската война,дали живота си за нашата свобода!

21

До Striker

преди 7 години

"Правилно! И без това мужиците са яли бая пердах от фините..."И от нас са яли! Сигурно го помнят!

20

Анонимен

преди 7 години

Няма съсед на джуджето, който да не е заплашван. Нормално е да се притесняват. Примерът с Украйна е показателен.

19

Striker

преди 7 години

Правилно! И без това мужиците са яли бая пердах от фините, може и да се повтори.

18

Анонимен

преди 7 години

Путинчо няма да напада Финландия понеже много добре знае че ще яде голям бой въпреки космическите сили. Финландците имат опит със спецназовците.

17

Анонимен

преди 7 години

Финландия така победи СССР през 1940,че изгуби част от територията си -Карелия

16

неграмотен изказ

преди 7 години

"Русия притесни Финландия, увеличава армията си с 20%"Така ли се говори в шоплука! Разбираме, че Финландия се притеснила, защото Русия увеличава армията си с 20%.

15

Анонимен

преди 7 години

Комплексите на Путин ще затрият Русия. Джуджето се загради САМО с врагове. Финландците са страхотни войници. 1940 година победиха СССР.

14

мазен турчин

преди 7 години

Миризливите руснаци ще ги изтрием от картата на света като пуснем китаецо да броди по техните земи и им спрем водката и препаратите за вана. Няма по гнусен народ от руския.

13

до 3

преди 7 години

Явно не четеш история и нямаш понятия от съветско-финландската война през 1939 г.И - анексирането на Карелия. А, Карелия е малко по-малка от днешната територия на Финландия!!! Явно си елементарен руски ***.

12

Анонимен

преди 7 години

Путинови тролчета и вие ще гинете от бомбите на сибирската мечка!

11

Babi Yar

преди 7 години

Путинско-съветската *** е заплаха за всяка мирна държава по света. Време е да бъде изтрита от лицето на земята с ядрено оръжие.