29

Анонимен

преди 7 години

Напишете колко чисто взимат учителите, не пишете брутото някой ще се обърка!

28

Анонимен

преди 7 години

Учениците не са агресивни и прости заради училището, там те изкарват на показ всичко, което са получили от вкъщи, като отношение, думи, разговори, домашно обучение от родителите, финансовото отношение към детето (презадоволяването му със всичко) и т.н и т.н. И едно време имаше *** с голямо самочувствие в даскалото, които бяха много отворени и създаваха проблеми, но къде са те сега - на дъното на обществото. А и грешка е, че в училище на лекетата вече нищо не могат да им направят!

27

Рок енд рол

преди 7 години

Знам за хора, преподаващи по програмата в началото училище. И получават почти двойна заплата от началния учител. За който не знае - началният учител полага изпити по седем методики на обучение, дидактика, три-четири психологии и т.н. А тези хора - получава се така - взимат двойни заплати, затова, защото НЯМАТ педагогическо образование.

26

Анонимен

преди 7 години

Хаха, присмял се хърбел на щърбел.Както и хиляди без " тапия" пишат за това какво става около нас. Създавате представа за света ...Егати иронията...Медиите нали бяха петата власт? Рибата се вмирисва откъм главата.

25

до 22

преди 7 години

Нередовен учител не означава, че е със средно образование. Ако няма педагогическо образование се счита за нередовен. Например ако и завършил химия в СУ и преподава химия. Пълни недомислици - степен "магистър" по каквато и да е специалност е достатъчна, за да си редовен учител. "Магистър" означава учител !

24

Анонимен

преди 7 години

Закривайте системата. Има нови технологии в епохата на Интернет, позволяващи обучение чрез компютъра вкъщи. Разходите за тази система са колосални, а вредите от насилственото струпване на деца от 6 до 19-годишна възраст в тези скотобойни (училища) са непоправими. Резултатите - неграмотна ***. Ползите са само за работещите в тази система. Учениците само задължително въртят оборота на системата още от 6-7 годишна възраст. Докато изперкат окончателно на около 19 години когато са абитуриенти.

23

111111

преди 7 години

И друг проблем: в системата работят твърде много пенсионери, някои по на 67 г.! Директорите правят вс. възможно да не назначет редовни учители, пенсионерите са послушни или пък връзкари. Познавам една, чийто син е зам. кмет по образованието в същата община.

22

Анонимен

преди 7 години

Педагози има достатъчно, но я кажете, как си нагласяте простите роднини със средно образование в училищата, защото една позната отиде не веднъж на интервю за педагог и направо и казаха, че мястото вече е определено за техен човек, но са длъжни да го обявят само за парлама пред закона. Друг е въпроса, че позната, която едва завърши с 3, след като почти не се вясваше на училище в момента преподава на малки деца?!? А някои педагожки приличат на к*рви! Просто свестни не се търсят вече!

21

бокото

преди 7 години

Не само ниските заплати, но и вулгарното и нахално отношение на учениците спрямо учителите са причина педагозите да напускат системата. Учителите нямат инструменти за контрол над класа. Ако някой започне да се ***, учителят е длъжен да го търпи.

20

Анонимен

преди 7 години

660 лева е основната заплата на започващ учител, но в образованието за измислени какви ли не програми по които се заплаща допълнително, а се работи в рамките на работния ден. В нашето село има едно училище с 40 деца общо. Има някаква програма за игра на тенис на маса. За това, че един учител, който е математик, занимава децата 1 час седмично ще вземе за годината над 7000 лева. Ха сега кажете, че не са платени.

19

Рок енд рол

преди 7 години

Цитат от програмата - за тези, които ми пишат минуси.

18

до Шефът

преди 7 години

Те половината ще напуснат и бъдете сигурен, че няма да се разплачат за Вас, но и Вас ще Ви разследват защо се е стегнало дотам и как така не отговаряте на едно от важните условия в длъжностната Ви характеристика за комуникативни и екипни умения.

17

Рок енд рол

преди 7 години

"За да станеш учител по програма Заедно в час и да бъдеш човек за пример на десетки ученици, не е нужен предишен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация ,,учител. Необходима е нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. Необходими са умения за постоянно учене, аналитични умения, лидерство и влияние, организираност и планиране, комуникативни умения, умения за работа в предизвикателна среда, вътрешна мотивация и нагласи, скромност "

16

i v Norvegiya e taka

преди 7 години

Fakt

15

Анонимен

преди 7 години

Откакто има Гугъл -училищата вече станаха демоде и излишни

14

Рок енд рол

преди 7 години

В същото време съществува програма "Заедно в час" ,по която преподават "учители", без професионална квалификация, за които изискването е да имат "нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование" и т.н. и получават 500 лв върху заплатата. Който не вярва, да провери сайта на програмата "Заедно в час" и да види кой я финансира.

13

асд

преди 7 години

Вярно е това, *** и пульо станаха учители, дето на две магарета сламата не могат да разделят. А да не говорим за морала им. Аз познавам две учителки, толкова ***, че никъде не ги искат на работа, само за учителки ги взеха, щото нямало кандидати, супер държава...

12

Анонимен

преди 7 години

Пълни лъжи. Учител се става с връзки. Пробвайте да влезете в системата, ако си намерите работа като учител ще е осмото чудо на света. Всички там са пенсионирани и връзкари до девето коляно.

11

даскал Пандо

преди 7 години

Понятието ,,нередовен учител,, съществува поне от век ...В Царска България са ги наричали,,волнонаемни,,...Преди 1989г по селата 30-40% учителите бяха ,,нередовни,,...Така че,не правете трагедии-за толкова пари -толкова...

10

Анонимен

преди 7 години

Радев ще промени нещата едно по едно. България ще стане друга.