23

До 28 честит

преди 7 години

За незнаещитеНКВД през 1946 година е преобразувано в Министерство на вътрешните работи.И пак за незнаещитеВсяка държава си има Министерство на вътрешните работи.

22

Обективен

преди 7 години

Няма да прокопсаме, докато не разберем, че хората трябва да се оценяват най-вече според това, което вършат сега, а не само по това, което са правили преди 1989-та година. Трябва ли на един днешен добър бизнесмен, да му забраним да е бизнесмен, защото преди 1989-та година той бил нещо си? В същото време трябва ли да величаем един днешен лош бизнесмен само поради факта, че преди 1989-та е бил никой?

21

Анонимен

преди 7 години

Цанев е свикнал да е начело,но явно с възрастта му това не става. Трябваше му да се покаже,че е още жив.И го направи. В Румъния бившите служители на тяхната ДС са на почит и уважение. Никой не ги заплашва. За това там престъпността е мижава. Да припомням ли,че дори Ленин и у нас след 9.9.1944г. оставиха полицаите на работа без оцапаните с кръв. Ние нямаме настояще, защото не градим, а се ровим в миналото. ДС е част от миналото и трябва да се преодолее, но Цанев явно не може или не иска.

20

Продължението

преди 7 години

Ако ти самият си честен човек,по-добре се самоубий,да не се мъчиш...

19

честит

преди 7 години

На чекистите от Стефан ЦаневДзержински -познат и внезапен,с остър профил и остро име,се изправя като меч и заповед -чекистът е длъжен да има:хладен ум, защото куршумътпоставя своята кървава точкаведнъж и завинаги.------Тоя ли ще ми говори срещу ДС. За по-незнаещите - Дзержински е един от най-мрачните ръководители на НКВД - по късно преименувано на КГБ. Тоя ли точно ще говори?

18

честит

преди 7 години

Да говориш скучно за комунизма -значи да говориш против комунизма.Да пишеш скучно за партията - значи да пишеш против партията.Стефан Цанев, Аз Питам , 1972 г,----Предполагам че лицето е преживяло катарзис. Модерно е напоследък.

17

честит

преди 7 години

Лицето Цанев, Кога точно се превърна в дисидент?Преди или сед като написа стихове с възхлала на Дзерджински и чекистите и плюеше всеки, който говори за комунизма "с отегчение". Малко ми писна това деде все да заема ролята на жертва на нещо си срещу нещо си.

16

(: :)

преди 7 години

Достоен? Колко да е достоен? ЦиркаджиЙ и циркови номера, колко щеш и за тях не е необходимо достойнство и чест!

15

онбашията

преди 7 години

да се даде от здравната каса безплатен комплект за самоубийство на всеки интелектуалец, че не се мъчат, а и нас със постоянното си мрънкане

14

Анонимен

преди 7 години

А ,,Стара планина,, защо го взе след като е връчван на служители на ДС ? Защото носи месечни парични облаги ,сиреч допълнителни доходи към пенсията . Т? е. още една . Сащият а като Блага димитрова - Оди за комунисти ,Партия ,хвалебствия и сега лицемерничи .

13

Анонимен

преди 7 години

стефчо си е нагаждач - ама и те времената такива - само нагаждачите оцелявателе тия дето са с голям опит от преди 89 година

12

Бойко не Борисов

преди 7 години

За 70 години в РБ не могат да се съберат и 100 интелектуалеца, тоя говори за хиляди. Ако обичаш поименно другарю.

11

Наблюдател

преди 7 години

Вежди - придворния художник! За него важното да е винаги на "софрата" на властта, ДС, Мултигруп това са "подробности"! Кой го беше казал...."Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!" Във всеки случай на него много му приляга!

10

saki

преди 7 години

Значи Мултака Рашидов, ал"чен и наг"ъл под"ли"зурко връчва наградката на баш Мултка Митьо. Браво Браво гласувайте за тая пас"'мина мо""шен""ници от герп начело с баш мутра"та.

9

Анонимен

преди 7 години

Помня и изказването му за ролята на България в ЕС и се оказа прав. Просто им трябваше слугуващ персонал.

8

Анонимен

преди 7 години

Да изчака, като Вальо Михов Нобелова награда

7

този е просто един

преди 7 години

"Честен "мошеник.

6

Анонимен

преди 7 години

Явно наградата не е обвързана с паричен стимул. Затова я не ще! Иначе ще я лапне като топъл хляб!Нали всичко в днешно време е свързано или с парите или сеXа. А за второто вече не му трябва.

5

Анонимен

преди 7 години

Как да разбирам казаното то Стефан Цанев "В този мошенически и кървав век/ сред този народ от света и от Бога отлъчен/ ако срещнеш честен човек - убий го да не се мъчи!".Той е жив- значи не е честен, или това не се отнася за него.Омръзна ми от странични наблюдатели, които си мислят, че стоят над всички и гледат отвисоко.

4

Край

преди 7 години

Не е подлост и не е грях да вярваш в идеали. Стефан Цанев е жив класик всуе се мъчите да го окаляте. Колкото повече опитвате толкова по мръсни ставате.