161

До 197 бай х

преди 7 години

Представяш ли си какво ще стане, ако направят това, което предлагаш? Според закона на едно нормално кръстовище от два пресичащи се пътя има 4 пешеходни пътеки, които сега най-често даже не са очертани. Ако се вдигнат всички, пътя ще стане като лунни кратери - възвишение след възвишение през 20-30 метра.

160

До 195

преди 7 години

Ти си поредният, който не знае, че правилата са за пешеходна пътека, а не само за пешеходната пътека от тип зебра. Същите предимства за пешеходеца има и на всяка друга пешеходна пътека, примерно неочертаната пешеходна пътека на кръстовищата като продължение на тротоара или банкета.

159

NACO

преди 7 години

Каква е РАЗЛИКАТА тогава,дали пресичаш на "зебра" или на самото платно?!

158

Анонимен

преди 7 години

Щом на зебра могат да те прегазят, какъв е смисъла от тези зебри?

157

Млад шофьор

преди 7 години

Това с училища е частен случай. Могат да се обособят зони с особен статут да ги нарека. Общото ми мнение е за големи булеварди като Малинов, Стамболийски, Ботевградско, Мадрид със значителен трафик.

156

:)

преди 7 години

Няма такъв филм. Щом пешеходец стъпи на пътеката, шофьорите от двете страни трябва да спрат и да изчакат преминаването му, както и това на другите пешеходци, които също искат да преминат.

155

se

преди 7 години

За пореден път се доказва, че живеем в ненормална държава.По добре махнете зебрите и поставете заграждения на местата където може да има конфликтна ситуация.Възрастни хора , деца , чужди граждани как ще тълкуват ???Явно тези които приеха тези нови правила не пресичат улиците и не слизат от колите си.А може би този закон е за тях ????

154

Млад шофьор

преди 7 години

А за ***#анарите твърдящи, че града е за хора. Явно не сте излезли от квартала си цял живот. Има хора като мен на които между работа и дом са 15-20 км в едната посока или транспорта е през половин час. Автомобила е ббил лукс преди 30 години. В модерното общество той вече е необходимост.

153

шщд

преди 7 години

До Млад шофьорПо белите държави изобщо не е така. И още нещо ... знаеш ли колко пешеходни пътеки има около училищата? При това тълкуване ще летят като кегли от боулинг! Безумно е!

152

Млад шофьор

преди 7 години

Съгласен съм с такъв закон. Пътеката не те прави безсмъртен, всичко се случва. Безумно много хора стъпват на пешеходна без да се огледат и без да забавят крачка. Поведението трябва да е спираш оглеждаш се колите спират и тогава пресичаш. А не да принуждаваш автомобила да спре защтото иначе те гази. Казва му се дисциплина и за двете страни. Да се носи тотална отговорност от пешеходеца ако не пресича на пътека или светофар, да се махне текста "пешеходна пътека е всяко продължение на тротоар"

151

препатил

преди 7 години

Вместо да пишете врели некипели , по добре си извадете закона и си го прочетете . От всичко което изчетох излиза че аз като водач на МПС съм със предимство на прелез пред влак . Пешеходеца е длъжен да вдигне ръка и да предупреди че ще пресича , някой да е виждал нещо такова по нашите ширини . На българина му се каза че е със предимство на пеш. пътека и той си ходка като на разходка в парка . Или търка билетче или пише СМС !!!

150

Анонимен

преди 7 години

А що никой от тълкователите не се е сетил да привлече като съпричинители за настъпването на вредоносна щета и още нЕкои отговорни фактори, като община, КАТ, пътна сигнализация, главни архитекти, както и шофьори на всякакви МПС-та безразборно напаркирани пред, зад и върху пешеходните пътеки...Плакнат ни с витиевати разпореби и техните мъгляви тълкувания за какво трябва да направи пешеходеца преди, но никой не си дава зор да отчете последиците от скудоумните решения и отказа от контрол върху им

149

Idiot

преди 7 години

До АнонименИ теа в ВКС са слабоумници като теб , иначе щеха да го измислят по хитро че да не е очевадно колко са празни главите им та и твоятя!Абе ти чувал ли си за предупредителни знаци за ПП ? ти знаеш ли моята кола колко спирачен път има ? ти нормален ли си ? всички пешаходци трябва да преценяват как да пресичат , на обозначените за това места или не , нищо друго! останалите преценки са на водачите на МПС , за това са ВОДАЧИ!

148

Анонимен

преди 7 години

Всеки пешеходец с радарче на смартфона, мери скорост, разстояние. Решава дали да рискува и да прибяга между 2 коли. Ако се забави, защото е зле с менискусите, сам е виновен. Тъй рече Съдът.

147

аз

преди 7 години

Този съд е за съд.

146

Анонимен

преди 7 години

Тези "съдии" направо да си бяха записали, че пешеходеца винаги е виновен и няма право да пресича, ако по улицата се движат МПС. Реално те точно това са решили, но не го казват ясно.

145

Няма как

преди 7 години

Принципно няма как изведнъж да ти изскочи пешеходец на пешеходната пътека (не само зебрата е пешеходна пътека - не го забравяйте!). Защо на мен не ми изкачат изведнъж пешеходци? Има два варианта за изкочи изведнъж - или някой е спрял в нарушение на закона и няма видимост, но тогава шофьора е длъжен да се съобрази с това или един или двамата,пешеходеца и шофьора се движат с космическа скорост. Може пешеходеца е да спринтьор или често срещаното - шофьора се движи с много над разрешената скорост.

144

Анонимен

преди 7 години

По тази логика и в ТАЗИ ДЪРЖАВА, няма да има осъден шофьор, всеки пешеходец на пешеходна патека ще е виновен!

143

Анонимен

преди 7 години

Трябваше да се напише....Водачите на МПС са длъжни да се движат със съобразена скорост и да спират Задължително на Пешеходни пътеки.И край...всичко е ясно няма внезапно изскочил.бавно се движи или няма добра видимост.На други места карай както си искаш....Просто и ясно....

142

Анонимен

преди 7 години

А бе Вие изобщо мислихте ли преди да пишете коментари?Пешеходеца си е пешеходец и трябва да се спира на пътеката и да се пази и е с предимство и всичко което си го пише в закона. Новото в цялата работа е че на пешеходеца му се налага да се съобразява малко и с пътната обстановка може ли не може ли колата да спре ако изкочиш на 2 метра от нея и така нататъка... и, че носи отговорност и той ако стане инцидент(ако не е спазил правилата). Голямо писане все едно смениха закона а те не са. Мислете!