126

Анонимен

преди 7 години

Истината е, че сега Пленелиев не е в състояние да изпълни изискването на Конституцията и да назначи служебно правителство. То за тази работа се иска да има президент, а не пионка.

125

Анонимен

преди 7 години

До АнонименУважавам този човек. В скоро време няма да имаме такъв политик.А дано е последния ни тъ пак, ама се съмнявам.

124

Анонимен

преди 7 години

То Плевнелиев е в патова ситуация. От една страна Конституцията изисква да назначи служебно правителство, но от друга страна Бойко Борисов не му е наредил какво да прави, а Плевнелиев изпълнява това, което Бойко Боррисов му нареди. Сега какво да прави без да има заповед?! Отделно, че той едва ли може да състави нормално служебно правителство.

123

Анонимен

преди 7 години

До u4enПлевнелиев - ген. секретар на НАТО !Я па ти, това значи Боко да дърпа ушенцето на натовския шеф бе. Хи хи хи!

122

Лъжа е

преди 7 години

Няма намаляване на правата на президента през някакви части от мандата му според Конституцията. Това е лъжа, за да се оправдае Пленелиев.

121

ауу, апокалипсис пак

преди 7 години

До Анонименаре стига хленчене и глупости! "държавна измяна", че не назначил за десетина дни Кунева, Москов и Валери за служебни отпечатъци, като същите искаха допреди ден пак Борисов, когото уж уволниха преди това. избори идели, края на света направо... дренки на опорни точици. ще устискате един месец до Радев да си назначава който му посочат за най-хубав, после се нареждате на старта и на който му излезе късмета.

120

Анонимен

преди 7 години

Правата на президента според конституцията на България са ограничени през последните месеци на мандата, съвсем естествено ограничените права намаляват отговрността на Плевнелиев, а това че Радев е плосък това е очевадно

119

Истината

преди 7 години

През последните два месеца от мандата на президента няма ограничаване на правата на президента, няма и никакво прехвърляне на отговорности към новоизбрания президент. Хайде прочетете Конституцията и после спрете да пишете небивалици! Изменя се редът какво се прави при съставяне на правителство, но това не е ограничаване на правата на президента. В случая Плевнелиев не изпълнава изискванията на Конституцията и някои много се радват, че се нарушава Конституцията на РБ!!!!!

118

u4en

преди 7 години

Плевнелиев - ген. секретар на НАТО !

117

Анонимен

преди 7 години

Радев е руски разузнавач, неговата роля у нас е да прокарва линията на кремъл

116

НЯМА СРАШНО

преди 7 години

Ще правят шменти капели, докато се хванете "за зелено", след това *** се настройва на лятна вълна...и почва един живот.

115

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

ЯВНО------НЕМА БАЛАМИ ...... ЗА МИНИСТРИ ЗА ПО 30-ДНИ...........ХА,ХА,ХАААААААААЯ , ДА ИДВА ЛЕТЕЦА ....ГДЕТО 3-те ФУСТИ МУ ПАЗЯТ ГЪ.ЗЕ.ЦА.!!!!!!!/...политика на годината.../

114

Нас

преди 7 години

Корекция! Член 99 ал 6

113

Баче

преди 7 години

Тутавия негодник протакаше работата си и попадна в капана на собствените си комбинации.

112

Псст

преди 7 години

До АнонименАбе тапир, правителството не е подчинено на президента бе ***, а и плюсове ти сложили!!!

111

До 109 инж.

преди 7 години

Не се излагай!Това, че в Конститицията няма фиксиран срок, не означава, че не трябва да го направи. То в Конституцията няма фискиран срок и за връчване на мандата на най-голямата по численост парламентарна група, и според теб това означава, че перзидента може да си провежда консултациите 4 години, докато изтече мандата на парламента. Хайде стига свободни съчинение! Пише си в Конституцията, че ако и третия опит за съставяне на правителство не успее, президента назначава служебно правителство.

110

Анонимен

преди 7 години

Най-интелегентния ни президент-а не като първанов-да окрадеш парите на българската коледа и после хотел в кюстендил, правец и ..

109

Анонимен

преди 7 години

Последният месец от мандата на президентът на Република България, ограничава неговите права, а оттам и отговорността му е по-малка за случващото се в страната. Очевидно конституцията неявно вменява някаква отговорност през този период на новия президент, но Румен Радев поради дългите години в казармата няма никакъв шанс да го проумее

108

Анонимен

преди 7 години

До инж.НЯМА фиксиран срок,Срок няма, може да бави, но има задължение а отказ от изпълнение на конституциятя е държавна измяна.

107

Нас

преди 7 години

Г на Плевнелиев,за целия си мандат поне конституцията да бяхте научили!!! Пловдив 99 Александър 6!!!