66

Анонимен

преди 7 години

Хора,стига сте писали глупости ,а бъдете съпричастни.По цял стават трагедий само ние българите си чешаме езиците и обвиняваме,който ни падне.Да отидем да дарим кръв или да помогнем,с каквото можем.Това е велико,а другото е приказки хвърлени на вятъра.

65

Анонимен

преди 7 години

dnes.bg/stranata/2016/12/10/versiia-vlakyt-iskrial-pri-vlizane-v-hitrino-zatova-dereiliral.325143до 67 Говорим за Пропан-бутан, не пропилен. сега научавам че влака е превозвал и пропилен.В тази статия пише иза пропилен

64

Су35

преди 7 години

Да при сблъсък ако се пробие корпуса на цистерна би трябвало само да изпусне газ, а не да се взривява. Все пак си има критерии и специфични методи по които се изработват. Но не забравяйте че при сблъсъка е имало съборени електропроводи по които тече електичество с напревение около 20 000 волта. Най вероятно те са дали искрата от която газта се е запалила. От там насетне трагедията е пълна и необратима...

63

Анонимен

преди 7 години

Всяка цистерна събира 60 тона пропан под налягане 35 атмосфери!---------Глупости.Цялата цистерна е 52 тона, от които само около половината са полезен товар, другото е желязо.

62

Анонимен

преди 7 години

до 67 Говорим за Пропан-бутан, не пропилен. сега научавам че влака е превозвал и пропилен.

61

Старият машинист

преди 7 години

До Анонимен 64ПРИ СБЛЪСЪК, ако някаква метална част пробие корпуса на цистерната се получава искра от удара метал в метал.По подобен начин на 18 юни 1972 г на гара Подуяне-разпределителна буфер на локомотив проби цистерна с бензин. От удара се предизвика искра, която взриви цистерната.

60

Анонимен

преди 7 години

Всяко чудо за три дни!После както винаги винаги ще забравим! Виновни разбира се няма. Държава също няма.

59

Анонимен

преди 7 години

Айде стига с тия заобиколни пътища! Има правилник RID за превоз на опасни товари с жп транспорт, който се ползва в цяла Европа! Легално е...

58

Анонимен

преди 7 години

При сблъсък ако се пробие корпуса на цистерната, тя ще изпусне само газ. Няма как да се взриви.зависи от веществото.Пропиленът е силно реактивен и се взривява от съприкосновение с кислорода във въздуха.Разхеремтизирана ЦИСТЕРНА с тонове газ ....вече знаеш

57

Анонимен

преди 7 години

Филмите на ИД не са само камикадзета.

56

БУЛМАРКЕТ ЛИЦЕНЗ

преди 7 години

ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА НА ЧАСТНИЯТ ПРЕВОЗВАЧ БУЛМАРКЕТ СЛЕД ИНЦИДЕНТА С ПРЕВОЗ НА 26 ВЗРИВООПАСНИ ЦИСТЕРНИ ПРЕЗ НАСЕЛЕНО МЯСТО ?

55

Анонимен

преди 7 години

При сблъсък ако се пробие корпуса на цистерната, тя ще изпусне само газ. Няма как да се взриви.

54

Анонимен

преди 7 години

А лиценза на на фирмата превозвач можете ли да вземете?

53

Анонимен

преди 7 години

Цистерна с газ да се блъсне и със 100 км в час няма дса избухне. Тук става въпрос за терористичен акт. Защо премълчават?

52

до 59

преди 7 години

Стига конспирации! При такава катастрофа е неминуемо, някоя цистерна да се разхерметизира и запали. А в пламъците и да гръмнат другите цистерни, които не пропускат. Всяка цистерна събира 60 тона пропан под налягане 35 атмосфери!

51

Анонимен

преди 7 години

Не разбрах чии са вагоните-на фирмата превозвач или на БДЖ и кой отговаря за техническата им изправност?

50

Анонимен

преди 7 години

Това е терористичен акт.Снощи оповестиха че бройката на мигрантите е 18 400, апреди това, че ги пускали да серазхождат навсякъде насвобода.Ако за това безобразие не е виновен Бойко Борисов и неговите министрине виждам кой.Тоя човек живее в негов си измислен свят и сега се вижда колко е опасен за обикновените българи.

49

Анонимен

преди 7 години

Толкова ли няма заобиколен път за превоз на тези опасни материали. Че минават през центъра на селото.Явно затова пътуват нощем, за да не ги видят.

48

Анонимен

преди 7 години

"Една от цистерните още пропуска, но няма опасност"---------Айде сега си задайте въпроса, как така пропускаща газ цистерна, обгоряла отвсякъде, не се взривява....А студени, здрави цистерни, са гръмнали при дерайлирането (ако изобщо е имало такова)....Цистернас може да гръмне само ако някой путински диверсант мноого се постарае.А монгола Московски го изритайте за некомпетентност.

47

Анонимен

преди 7 години

Тиквата явно го е много страх да каже пред господарите си Меркел и маймуняка че е терористичен акт това в Хитрино!Жалко само за загиналите!