13

Анонимен

преди 7 години

Даже "санирането "не ви спаси ...

12

Ханибал

преди 7 години

Радев води с повече от 20% засега:))))) .Тикви сбогом

11

1 до 6

преди 7 години

приятелю, или приятелко. вероятно я познавам по-добре от теб английската избирателна система, да не говорим, че съм я изучавал професионално, заедно с цялата им парламентарна история от времето на Bill of Rights, т.е. тяхното ранно Средновековие. Тук какво се предлага, е друга история - проблемът обаче в Бг не е само липсата на познания, а 100% липса на МОРАЛ! Не може в нормална държава да те изберат за кмет, а ти на другия ден да станеш депутат и да набуташ за кмет баджанака си.

10

Анонимен

преди 7 години

Крайно време беше да променим пътя.Вашият път води до задънена улица.

9

До 6

преди 7 години

Прав си. Наистина никъде няма такава система, но кой го интересува....

8

nqkoi

преди 7 години

един от малкото нормални в ГЕРБ, не че и той не е крадец де.

7

Анонимен

преди 7 години

абе в англия един министър изпрати строителните работници, които ремонтираха министерството му, вкъщи да замажат някаква стена, и като го разбраха медиите, подаде оставка. тук спираме данъчни проверки, за да си ритаме мач, а синът на предния президент си купи хотел за милиони без нито един работен ден. ние сме държавата на мистър бийн, ама без хумора.

6

Анонимен

преди 7 години

До 1Запознай се по-добре с избирателната система в Англия. Никъде в Европа няма такава система, за каквато се предложи да гласуваме на референдума. Тук се предлага мажоритарен вот с абсолютно мнозинство в два тура. Никъде в Европа няма такова чудо! Никъде! Оставам на теб да прочетеш защо е това, но простияя народ не разбира и не знае на какво го насадиха.

5

Анонимен

преди 7 години

На тези герберски кратуни само кръстовища им в главата! Ами нали там си намират кадрите! Пък аз на кръстовища съм виждал само пеперудки чакащи да предлагат услуги.

4

ДС

преди 7 години

Страх ги е, защото никой няма да гласува за сегашните. А те само с това си вадят хляба. Страха е голям. При мажоритарна система никога ама никога не бих гласувал за човек, който е бил в управлението последните 25 години. Няма да гласувам и за разни мутри, мошеници, измамници, васали, робовладелци.

3

Иванчо+Марийка

преди 7 години

АЗ също имам наблюдения над тяхната система. Само образовани хора с положение са управляващи. Не като тук - мутри, връзкари, бандити............ Страх ги е защото никой няма да гласува за сина или дъщерята на накой който трябва да е в затвора но поради порочната система е на свобода

2

тя

преди 7 години

Защо смята , че този път ни устройва и българите го харесват?!Стига партийно ограбване на народа !, Трябва ни промяна , която да е в името на хората , а не в интерес на определена клика неискаща промени!Всички по върховете на държавата живеете като царе , а народа ,най- беден и от това изобщо не вие срам!

1

Анонимен

преди 7 години

следил съм изборите във великобритания, където успешно действа мажоритарната система. там, според това кой по-добри кандидати изкара (навреме), прави и правителство. ако депутат се откаже или почине, се правят нови мажоритарни избори в съответния район, и ако хората не са доволни от досегашния и от партията му, избират от другата. а не както при нас да спускат парашутисти и някой избран да се отказва, за да пробута анонимен от партийната си листа.