18

88

преди 7 години

Мечтата им.Да развият общество на консуматори с занижени духовни потребности.д а не разсъждават и да консумират.Скотове.Неуки и послушни за едната чалга и едната ракия

17

До 26

преди 7 години

Схванал си нещата много правилно.Аз пък най-наивно се старах, за да постъпя в БАН.Изтрепвах се, за да върша научно-техническа работа и паралелно с това да участвам в научни конференции, за да покажа докъде са стигнали проучванията ми по тема, която разработвах за сметка на свободното си време.Направих свободна докторантура.И след толкова старания разбрах, че най-разумно е да си плюя на петите и да намеря реализация другаде.В БАН и на научна длъжност ме използваха,три връзкарки бяха на гърба ми

16

П лан ът

преди 7 години

То и инженерите са на изчезване.о оцелелите бъхтят като таксиджии или нещо тъпо.Говоря за истинските а не за костюмарите с купени дипломи и грешнопис.

15

До 22

преди 7 години

Учителят не е търтей! Той преподава по пет учебни часа дневно, а освен това има и други ангажименти в училището.Затова тук редовно се препоръчва дремльовците от БАН да идат към ВУЗ-овете, та да си изкарват заплатите с труд, а който може, да се занимава и с научно-изследователска работа.Кадърни хора има, но във връзкаро-шуробаджанашката среда, изграждана в БАН в продължение на няколко поколения, те трудно виреят. Преди 1945 г. БАН е работила на друг принцип, хрантутници не е имало.

14

Анонимен

преди 7 години

БАН трябва да се върне към началата си отпреди 1944 г., когато е бил елитен клуб на университетски професори, на хора с истински заслуги към науката и културата на България.Аз самият съм бил докторант на БАН, но никога не съм си и помислял да остана. Там смърди на мухъл, на червен мухъл. А малкото истински ценни учени, с които общувах преди повече от 20 г. вече си отидоха от този свят.

13

П ланът

преди 7 години

Няма учени обаче има неграмотни.

12

До 18

преди 7 години

Така е, както казваш.Но за много хора БАН е като обетована земя, защото е може би наистина последният мастодонт на социализма. Статуквото там не е променено.14, 15, 19 са доста точни описания на онова, което е ценно за търтея, настанен с връзки на бюджетна заплата. За разлика от държавните учреждения, през които минава метла след парламентарни избори, в БАН е както през соца - уредиш ли се там на връзкарски или роднински принцип, топ не те разбива и си печелиш странично. Без връзки там си нула

11

Академикът послъгва

преди 7 години

"Учените" били намалели четирикратно!Да не обърква понятията. В БАН два пъти след промените имаше съкращения и бяха отстранени хора, които раздуваха щата на БАН, но с научно-изследователска работа не се занимаваха.Освен това, баш връзкарите си намериха далеч по-високоплатена работа.Келепирите от "работенето" в БАН са два. Можеш да дремеш, нищо или почти нищо да не правиш и да ти върви трудовият стаж. Ако си с повече връзки, в БАН ти върви заплатата, а ти четеш лекции къде ли не на хонорар.

10

Анонимен

преди 7 години

Тия дни доцент ме помоли да потърся в Интернет публикувана книга от френски автор. Тя може да се поръча у нас, но на цена от 65 евро.Изданието й на руски у нас се продава за 52лв. Въпреки,че книгата е световен бестселър не му позвалили да я закупи за библиотеката на Вуз-а- нямали пари.

9

Да не хитрува

преди 7 години

акад. Воденичаров, а да вземе предвид това, как деца,внуци и метреси на професори с нокти и зъби бранят територията на БАН, та да не влезе там някой различен от тяхното съсловие.Ако случайно успее да влезе такъв в някой от институтите на БАН - виртуозно го подхлъзват да не вземе научна степен, а цял живот да им аргатува.Освен ако не се отчае и не напусне, с разбити нерви и годинки трудов стаж, в които е осигуряван на жалка заплата - т.е., знае повече от тях, слугувал им е и си е броил стотинките

8

До Професор

преди 7 години

Не те ли е срам, господине?Нали знаеш какво се плаща на ръка, само за да се осигури присъствие на дадено заседание на Научен съвет, та да има кворум, когато е необходим някому! А за да се гласува по определен начин се плаща отделно!Нали знаеш как се крадат и най-дребни хрумвания и изводи, наивно докладвани от някое младо човече на регионална "научна" конференция?Нали знаеш как стават повечето хабилитации?Като искаш повече пари, хайде -друм в някой университет, където можеш да правиш и наука!

7

академик

преди 7 години

мястото на учените е в университетите, а не в терариум с изкуствена светлина

6

Анонимен

преди 7 години

За какво са им учени, на тези потомствени да колибари и диви ceляндypи,завзели властта 1944 година с преврат,с помощта на алкохолиците и изтрепали интелигенцията на държавата. Дай им да крадат и мамят.

5

Българина

преди 7 години

С това предателско правителство сме не намира опашката а по криви у и най бай

4

Анонимен

преди 7 години

Учени на хартия, ако са учени да носят костюмчета и да се подписват за заплатата то - да. Учени са !

3

Анонимен

преди 7 години

Учени и къде са им изобретенията или пак са изобретявали велосипед.

2

Анонимен

преди 7 години

Да, за сметка на това пък просттаците се увеличават! Простотията и арогантноста са в подем с любезното съдействие на Боко Тиквата!Нацията се опростачва целенасочено и умишлено!

1

Анонимен

преди 7 години

Нали всеки , който се изкашля, след като си е купил диплома, в последните 25 години стана професор!?Няма учени, защото в България простаците са завладели всичко, завистта и алчността движат постъпките.Хората, които знаят, могат, мислят, са затъпквани! "Науката" е в ръцете на дъртофелници, които трябва да умрат, за да може някой да бъде допуснат за някаква крачка напред.Този бранш - на учените, също е обладан от роднинство и връзкарство.За това няма наука.