63

Shark

преди 7 години

Идеално. Нека празник се падне в четвъртък, да видим кой ще им иде на работа в петък. В най-добрия случай ще са пияни. Хем няма да работят в петък, хем няма да отработват. Честито!!

62

Един от селото

преди 7 години

Нека празника се падне в сряда,аз да се натряскам и да отда в четвъртък на работа,ще имам полов ден.*** съм ти работата,а може и началника.

61

Анонимен

преди 7 години

големите бизнесмени, като направиш сметката ще "загубят" средно между 200 и 290 лв. на човек . Ако това не може да си го позволи бизнеса - какъв бизнес е тогава, как ще оперира във време на криза.. Защо винаги се прилага опита на западняците само, когато е изгоден за бизнеса или властта ? Че дават по 13, 14 заплати, че има ежемесечни бонуси ? Не се наичиха, че производителност не се постига с работа, червените ..за това и безнеса ни е такъв- недъгав.

60

Перко

преди 7 години

Този *** Кънев и подобните му, както и представителите на така наречения "бизнес" в нашата мила родина са достойни единствено и само за един голям шут в меките задни части. "Уникалния май" е с 19 работни дни, но Кънев няма как да знае това защото плещи глупостите които друг му е написал. И ако беше вярно, че от 6 сливания на празнични и почивни дни бизнеса е загубил толкова пари то ще излезе, че ние живеем в рая на най-развитата икономика ... Да, да, ама не.

59

анонимен

преди 7 години

А кога работодателите ще се задължат да осигуряват на реалната заплата, да изплащат заплатите на работниците, да се плаща за извънреден труд, да не се питат жените на интервю дали имат намерение да раждат и т.н...............???

58

Анонимен

преди 7 години

Добре говорите искате ли почивка - вземете си отпуска. Ама дали се взема лесно отпуска, като работодателите в България са такива. За *** не те уволнят ти забраняват отпуската. Сега не можело. Можело може би след месец.

57

112

преди 7 години

къв бизнес кви 5 лева, защо само влошавате нещата с новите глупости. Бизнеса осигурява ли ни на това което вземаме - НЕ. Бизнеса плаща ли за една и съща услуга в различните градове - НЕ. Бизнеса надува ли цените на едно и също нешо в различните градове - ДАААМного здрави поздрави на Бизнеса Ви!

56

Пешо

преди 7 години

В Естония не зная, но в Румъния не отработват. ;-)

55

42 до 46

преди 7 години

Голям си ***, за да правиш подобни изводи за мен. Колата ми е чисто нова, изкарвам 4000+ на месец и си плащам всичките данъци. Ако се налага работя и почивните дни. Само за пример в неделя ходих до офиса, защото имаше да свършим нещо спешно. През почивните дни за 22 септември също ходих до офиса, защото имаше неща които трябваше да са готови за 26-ти. През дългите почивни дни нито ходя в Гърция, нито в нашите курорти. По това време София е празна и е идеално за разходки.

54

Анонимен

преди 7 години

Доказателство, че "бизнеса" или да си го кажем по-точно мафията владее държавата и политиците ни.

53

Сп???нс

преди 7 години

Какво сливане ,какви %%%% единствените които НАИСТИНА почиват са администрациите . Повечето български работодатели плащат на база заработен надник , което ще рече ,че ако не си на работа губиш 40-50лв , и тъй като българина е алчен и никога не му стига (това го казвам от наблюдения върху близки и познати) , работи 365 дена .......Имате си 20 дена платен отпуск , ходете където искате .

52

Мария

преди 7 години

Предложението е добро. Ако дават понеделниците на практика ще спечелим повече празници без да отработваме. Всяка година ще има еднакъв брой празници, а не да следим календара и като се падне в събота или неделя, айде няма почивка. Така е най-справедливо. Който иска да почива 4 дни ще си пуска отпуска, ако празника се е паднал в четвъртък.

51

Николай

преди 7 години

Абе ***, националният празник е само един и това е 3-ти март! Останалите са официални празници.

50

кървав диамант

преди 7 години

Дълги почивки,да.През това време роботизация на производството,съкращаване на времевото време на производство от машини и стикер здрав и доволен работник,защото е важно откъде идва покупката

49

Lossho

преди 7 години

В много европейски държави сливат празнични дни и дори после не се отработват съботи!В Швеция скъсиха работния ден на 6 часа. Така производителността нараствала и хората имат повече свободно време.Meanwhile в България .... всички се правим, че работим, а работодателите се правят, че ни плащат = производителност нулева, качество на услуги/продукти нулева = икономика срината = духовна и физическа бедност = Емиграция

48

Анонимен

преди 7 години

Оставяте коментари ,които обиждат работещите хора,а изтриване коментар поставяш въпрос за житейската философия и за това що е мизерно съществуване.Еие ,които триете нагло сте пример за мизерно съществуване.Жалки сте.Лесно е да се трие,трудно е да се отстоява и уважава мнението на инакомислещите

47

И аз съгласна

преди 7 години

Съгласен съм с това да няма такива дълги уикенди защото матряла изтрещява!Не можеш на една кръчма да отидеш, не можеш за два дена на хотел да отидеш, не можеш да напазариш, всичко заето, по пътищата ще се избият! А с тая Гърция вече е смешен Матряла!Заради тези посещения и трафик за Гърция отлагаме пътувания! Искахме да отидем до Мелник за един ден през такава дълга почивка, но заради изтрещели бг екскурзианти се отказахме!

46

Анонимен

преди 7 години

Решението - ако можете, работете за себе си. Вярно често е трудничко, но целия цирк с календара изобщо ще отпадне за вас. Има работа - няма национален празник, няма събота, няма неделя - остро в офиса. И обратно - няма работа - клатя си краката, разходки, почивки на корем.А иначе робовладелеца иска роба да умре на работното си място - така хем няма да му плати последната заплата, хем сдружението на другите робовладелци няма да му плащат пенсия.

45

Анонимен

преди 7 години

работете по 168 часа роби и не забравяйте да гласувате за бсп-то и поредния м алоумник предложил това :)

44

Кирил Софийски

преди 7 години

И....и, за разлика от вас ние сме православни Българи и си празнуваме националните и църковните празници! И така и така и вие предпочитате да не плащате двойни надници по празниците и първи се изнасяте по курортите! А иначе на какви се правите ?!?! В коя друга държава не празнуват националниците си празници и работят на тях ?!?! Аман от умни бизнесмени и работодатели ! Нали знаете ,че на кривата ракета и космоса и е крив!