43

Нормален

преди 7 години

Има нещо гнило,но не в Дания,а при нас.В Румъния манастирите и параклисте са здрави и рестврирани,а при нас падат и се рушат.Джамии нямат,а ние си строим

42

Анонимен

преди 7 години

Е как бе. Бойко е номер едно и стандарта на живот в БГ е супер. Двете всекиденевни новини във всички медии.

41

Родолюбец

преди 7 години

Защо през 1943 г. България е била 5 пъти по-добре от Гърция по икономика и стандарт на живот, а през 1986 г. става 4 пъти по-зле?!?!?! Да не говорим за сега, че сме поне 5 пъти по-зле от гърците, и 2 пъти по-зле от румънците и сърбите!

40

Пиночет

преди 7 години

90% пор.ъчкови статии . Но само с писане дали може да се промени БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО.Колкото и статии да напишете само при вас идва нещо от тоя дето ви плаща за лъ.жите.

39

:)

преди 7 години

До АнонименВярно е, че имат няколко области, които са много зле. Но дори по западналост, ние сме лидери, като най-бедните ни области са и най-бедните и западнали в Европа. Не са цъфнали и вързали румънците, но мога да ти изброя не 44, а 99 показателя, по които са по-добре. А бяха доста зад нас. По-неприятното в случая е тенденцията. И тъй като тук ти пускат само каквото им е удобно, няма да прочетеш прогнозата, пак американска, за 2030-а г - е Румъния се очаква да е много пред нас.

38

Родолюбец

преди 7 години

Обичам България и никога не бих напуснал Родината си, дори да ми се наложи да ям само хляб и сол. Но не мога да си кривя душата, че Румъния е далеч по-развита държава във всяко едно отношение и румънците имат по-висок стандарт на живот от нас. Дори на пръв поглед е очеизвадно, а с подобни поръчкови доклади могат да баламосват бабичките, които не са напускали границите на селото си.Факт е, че до 1944 г. България е била най-развитата държава на Балканите, но в момента сме най-бедната и пропаднала

37

вервайте им

преди 7 години

Гледаме картата на Бостън си джи и виждаме, че единствената държава в Европа, която е оценена с по-нисък резултат от нас е Румъния. Дори "фалирала" Гърция е далеч пред нас. Нашите меди тръбят все едно сме първи, а не предпоследни. И тъй като по основните критерии румънците са пред нас, поглеждаме да разберем кои са другите 30 критерия, които са ни избутали напред. И какво да видим, свобода на словото, ниво на корупцията, здравеопазване, образование... И значи вервате, че по тия точки сме ок???

36

Анонимен

преди 7 години

Румъния по-добре от България?? Стига глупости! не казвам че сме цъфнали и вързали но всеки път някой , който обикновено не е ходил и веднъж там а се опитва да ми ги хвали го пращам да отиде и види. Пътувам дотам няколко пъти в месеца по работа. Ходя и в Сърбия, впечатленията са доста по добри.За заплатите- Имам колеги Румънци в Букурещ получават около 2700 леи,но в малките градове било доста по ниско. Тоест като в България

35

Анонимен

преди 7 години

Фабриката за илюзии извади пак пропагандите измислици. Румъния ни диша прахта, руснаците обеднели. Имаме 57 точки по ред критерии, само че данните за безработицата са стъкмени, БВП-то ни е по-ниско, инфраструктурата също по-скапана, а руснаците имат по-големи средни заплати от нас и по-голям БВП на глава от населението. Пита се в задачката, какво разбрахте от тези 2 водещи материала и не ви ли заблуждават леко?

34

Наблюдател

преди 7 години

До Родолюбец , Че какво правиш тук? Върви при Дракула, то само това им е свястно. Разходи се и виж сламените им покриви и нещоподобието на първокласен път и "магистрала". Като им е толкова добър стандарта, защо идват да пазаруват вкл. стоки от първа необходимост в България? Аман от родоотстъпници!

33

Родолюбец

преди 7 години

До РеалносттаВ Банкя при Боко Тиквата може и да си ходил, но в Румъния е явно, че не си. Аз пък наскоро ходих до Силистра, след това до Добрич, после до Варна и оттам по автоморга "Хемус" до София. Откровено казано бях покрусен от трагикомичното състояние на инфраструктурата в този регион. А коя петилетка автоморга "Хемус" ще стане магистрала, съвсем не е ясно, най-вероятно през следващия мандат на националните предатели от ГРОБ.

32

до Реалността

преди 7 години

Ходя по-често от теб в Румъния и ти казвам направо-ЛЪЖЕШ!

31

Реалността

преди 7 години

Бях в Румъния 4 пъти за последните 5-6 години. Последно преди 3 месеца. Не само в Букурещ . Единствено в центъра на Букурещ човек може да остане с впечатление че били "по-добре" от нас. Навсякъде другаде е доста зле. Пътищата им са ужасни в сравнение с нашите. В Тимишоара , крайова по добре не ходете . Заплатите са като тук в по малките градове заплащането е около 300-400?. Знам го от румънци. Иначе в БГ слушам как били на "светлинни години" напред..но все от хора които не са стъпвали в Румъния

30

I

преди 7 години

Не зная какви са критериите на това "проучване", ама нещо са се объркали. Най-малкото - Гърция има 62.6 точки, а България - 57.3. Ще речеш, че тук е почти като в Гърция... Е да, ама съвсем не е така... :)

29

Анонимен

преди 7 години

Та понеже сме много добре и с много висок стандарт на живот, висока степен на сигурност, работещи съд, полиция, прокуратура, имаме най-добрата и некорумпирана медицинска помощ, затова сме още в системата за мониторинг на ЕС и затова треперим като мишлета, когато ни размахат пръст и ни спрат субсидиите...

28

Анонимен

преди 7 години

Беше,ама едно време,даже незнам дали наистина е било да сме по добре от тях,но със сигурност сега НИЕ им дишаме прахте,не те нашата,и по закони и по заплащане и по национално съзнание и по градоустройство..та,стига с тия измислени статии,Румъния се спаси..ние не можахме.

27

Родолюбец

преди 7 години

Бяхме по-добре от румънците до 1996-1997 г. Оттогава до днес им дишаме прахта във всяко едно отношение. Който не вярва нека отиде и да види - разликата е наистина огромна. Но румънците като цяло запазиха православната си вяра, пазят християнските си ценности, там се държи на морала, има осъдени политици, а у нас престъпниците от ГРОБ и останалите тям подобни *** се гаврят с народа както си искат. На всичко отгоре ни натрапват поръчкови доклади, за да ни втълпят колко сме били добре.

26

Анонимен

преди 7 години

Откога пиенето на ракия е знак за качество на живот ?

25

Не

преди 7 години

искам да се меся в чужди спорове,но ще подкрепя Родолюбец!Ми то една Крайова е по чиста и подредена от София,а за Букурещ да не говорим!Хайде първо посетете Румъния и после я плюйте!

24

Анонимен

преди 7 години

До СпоменДържавата ни по времето на соца наистина беше райско място. Стандарта на живот беше един от най-високите в света.