23

#Аз не съм БКП

преди 7 години

Гербаджиите са прави в случая.Безброй пъти е доказано,ч е добре оборудвана професионална армия е многократно по-ефективна от наборната армия.

22

SS

преди 7 години

Абе трябваше да се получи преврата в Турция и да си спретнат една гражданска, че да ги видим тогава тези умници с 20 000 армия как щяха да се ***. Ако нещо стане в Турция, докато ни научат от коя страна стреля калашника и Алах ни е изял.А доброволно да се запиша запас на НАТО , може ама е по-натам еее към 3000 година,

21

Анонимен

преди 7 години

Не разбирам за какво ми слагаш МУНУС на коменатара за Българеещи/християнизирани и Турчееши/мюслуманизирани роми , вероятно не си българин не само това но и не познаваш Държавата България от близо

20

Реалист2

преди 7 години

до реалист: възпитанието и трудовите навици са нещо на което семейството и живота те учи най-добре. Хората на по 25+ години вече много добре го знаят и голяма част от тях са задомени, със семейства (някои с деца), работа, квартири и т.н. Естествено, има и част черни овце, но нима такива не виждаме и сред по-възрастното поколение, което ходи в казарма с мен а повечето набори (35+) са до такава степен алкохолизирани, че нищо друго освен бира+ракия+белот пред блока им е непонятно... Живи и здрави!

19

реалист

преди 7 години

Държавата да се погрижи да ангажира младежите с типични за мъжа дейности.Погледнете ги,20-25г.момчета хукнали по града да събират покемони.Вдетенени и недорасли а вече мъже.

18

хипотетично

преди 7 години

Затова ни е нужна силна армия.

17

хипотетично

преди 7 години

При евентуален конфликт м/у България и турция нато кого би защитил?Коя от 2-те членки на нато?Нямя да е България, според мен.

16

набор 1973

преди 7 години

Ако не бях ходил в казармата нямаше да знам че си имаме Българеещи/християнизирани и Турчееши/мюслуманизирани роми и двата вида роми са големи циркаджии-професионалисти какви ли не ги играят само и само да се икарат българи или турци абе 100% Манилулатори симулират като че ли обучени от ЦРУ

15

Анонимен

преди 7 години

Казарма има и сега, макар и доброволна. Само че тези, които говорят тя да се връща, вместо да влязат вътре доброволно, само блъфират и карат другите да го правят.

14

Софиенец

преди 7 години

Казармата от предишния тип е отживелица. Но Военно обучение задължително трябва да има - най-добре като в Швейцария. Кой ще чакаме да ни защити - НАТО ли? Или Русия? НАТО ни е на югоизток, а Руснаците може па да са ни малко поизнервени напоследък?

13

ЦС

преди 7 години

България трябва да влезне в боен режим .При такъв съсед Нато вече не е никакъв гарант за нас .Модерна армия от 50 хиляди души .Танкове,ракети,самолети ит... от най ново поколение .

12

Анонимен

преди 7 години

Страхливи егоистични ***!!!!!! Най-общото описание,за индивидите на,който им е по-мила кожата отколкотоБългария!!По времето на балканските войни,Българи са се връщали от Америка само и само да се бият за родината,а вие бягайт,, ако нещо стане!!!Егоистични колелета!

11

Онзи

преди 7 години

До АнонименЕдинственото компетентно мнение!

10

интеграция

преди 7 години

Казармата е единственно за интеграция тоест научаваш какви общества има по различните краища на България така или иначе в История на България не пише че българското населние се състори от : българи и български роми , турци къзълбаши татари , турски роми , сръбски и влашки роми.Повечето не знаят тези елементарни неща поради това че не познават хората в др.край на България

9

do 7

преди 7 години

Защо се заблуждаваш че наборната служба ще реши проблемите в армията ни. От професионалната армия няма по-добро. Плащаш на група хора за да работят това което им харесва. Армията е като всяка друга професия. Не може да събереш 10 човека от улицата и да ги направиш доктори. Същото е и с казармата. За какво са ти физически и психически слаби войници които ще дезартират при първата паднала бомба или някой ще изперка и ще разстреля половината рота.

8

Анонимен

преди 7 години

Какво ни пречи да сме добрите съседи с големите ракети!?!? След като другата страна е също "добрият съсед" с 600 хиляната армия и масово производство на джамии и имами!?!?!

7

Анонимен

преди 7 години

Армията слада да разполага с професионални войници и модерно оръжие. Държавата трябва да започне превъоръжаване на армията с възможно най-високотехнологични оръжия, а всеки от служещите трябва да владе задължително поне английски и един език за програмиране. Освен това армията трябва да поддържа диверсионни звена, включително за саботажи на социални мрежи и комуникации. Армията трябва да работи с университети и компании, които да подчомагат отбраната с анализи, прогнози и експертизи.

6

До 2

преди 7 години

Споделям мнението ти, но това си е безупречно доказателство, че планчето за България си работи с пълна сила и даже е в доста напреднал стадий.

5

Да живее България 2

преди 7 години

Само се замислете за момент какво би означавало въвеждане на наборна служба по законопроект на човек, който само преди няколко дни, в национален ефир, призова да разположим ракети към Турция. Независимо дали сме фенове на НАТО или не, това в момента е абсурдна идея. Нито имаме ресурсите нито силите. Да не говорим какво би си помислил болния диктатор Ердоган... вижте, че не му трябва много да запали фитила! Добросъседски отношения - най-адекватното решение на този етап! Браво, Радев, адекватно!

4

Анонимен

преди 7 години

Светът става все по опасно място а спасение не дебне от никъде! Трябва армия а не голи до кръста младежи с татуировки и затъкнати в Адидас шортите ножове, да се разхождат в центъра на Бургас!