182

СПРЕТЕ СЕ

преди 7 години

ХОРА, НЕ ВЪРВЕТЕ ПРОТИВ ПРИОДАТА! НЯМА ДА Я СПЕЧЕЛИТЕ ТАЗИ БИТКА.

181

:)

преди 7 години

До Анонимен 216Онази вечер, гледах едни вегани в едно предаване и се смях от сърце.Не е изкривяване, то са си откровенни глупости. Всяка такава мания се държи на 1-2 истини, но преувеличени и изопачени, другото са свободни съчинения. Истината е, че не трябва да се прекалява с месото, но не трябва да се изключва.А тези *** дето ги изброи, като цяло почти всички "пакетирани стоки" трябва напълно да се изключат.Просто в днешния свят е невъзможно.

180

Анонимен

преди 7 години

Струва ми се,че има изкривяване на информацията.Казват,че хората консумиращи месо и млечни продукти са по-болни.Баба ми и дядо ми,живи и здрави да са,са на преклонна възраст.Техните предци също са били.А няма да ви казвам,че сигурно са по-здрави от мен.Значи какво излиза-не е виновно месото или млечните продукти,а всички шоколадчета,***,месо с неясен произход и бог знае с какво хранено...ама нали трябва да има пропаганда,нищо,че на веганите им трябват куп заместители и дори в някои случаи до

179

...

преди 7 години

*** - да се чете умирайте си, почивайте си, загивайте сиНезнаем, кое е коректно според админа.

178

...

преди 7 години

Препоръчвам, преди да започнете да се задълбавате във вегетарианството, веганството, храненето от слънцето и всички там енергии, да се поинтересувате от Биологията, Химията, еволюцията и като цяло от природата.Да, малко "досадни" и "старомодни" науки, но знаеш ли ... може пък да пише нещо важно там.Например, как работи човешкия организъм.Добре е да го знаете, преди да започнете да импровизирате.Ако не ... *** си, боли ме фара ;)

177

До 197

преди 7 години

Аз пък не познавам един човек, който да е алергичен към мляко,ако наистина е консумирал мляко, а не *** в магазина.А за соевите саламчета-какво общо имат те с месото?Нямам против вегетерианци и вегани,стига да не ми протестират в центъра на града(струва ми се,че това е натрапване).Аз не ходя да протестирам пред дома им за начина им на живот.И всеки може да възпитава детето си както иска,но ми се струва,че би трябвало то да реши как иска да живее,когато може да направи този избор.

176

Man United

преди 7 години

Ама те нали правиха протест ? Искаха да ни задължат със закон да не ядем нищо, което е имало душа. Предлагам да направим контра-протест овити с пържоли, суджуци, и наденици ;)Майтапа на страна, лошото е, когато такива неандерталци(някой път интелигентни хора, просто търсят "под вола теле".Не им е достатъчно научното обяснение търсят "алтернативното") натрапват идейте си и буквално вредят на децата си, които никой не ги пита.Не ги ваксинират, лекуват ги с измислени неща и не го хранят правилно

175

Man United

преди 7 години

Странна работа?!? Нали това е най-новата мания. Нали е "най-здравословното" ?! Нали животните имаха душа и страдат ? Ето това става, когато се комбинират ниска природна интелигентност със съвременните тенденции в Интернет.Хайпнати ***.Същото е и с противниците на ваксините, и с отричането на антибиотиците за сметка на "хомеопатията".

174

някакъв там

преди 7 години

Има една приказка: ако в дадена компания един човек спомене, че е веган и всички други автоматично стават експерти по хранене и почват да му дават съвети и да му обясняват какво, как, къде и т.н. Причетохте една статия в която има проблем с едно дете и веднаха всички скочихте срещу вегани. Чета и си умирам от смях. Гледам и не вярвам колко експерти има писали тук. Много странна страна в България - пълна с експерти по всичко пък реално нищо не върви на добре и все повече хора я напускат.

173

Анонимен

преди 7 години

До софиЕнец:ИзтрЕще ли бе шопе :))) хахахахаххахаахха

172

Влади

преди 7 години

Вманиачването в някаква храна или диета е вредно нещо - преди 4 месеца, повлиян от агресивната реклама на ГоджиБери и аз започнах да го употребявам, с цел отслабване. Да отслабва се умствено, но не и на килограми. След месец и половина просрах кръв - редовно и приключих с тези вълшебни тибетски плодчета. Тези диети са ментак, не се връзвайте и не мъчете околните с тях!

171

Адолф

преди 7 години

Веганската секта е по опасна от адвентистите и кришнарите,само болен мозък може да тръгне срещу природата ида налага на другите своето мнение

170

Ангел

преди 7 години

Веганите много лесно ще измрат.Тва са слаби хора .Със слаба имунна система и със времето ще се затрият от света

169

М.А.

преди 7 години

Я виж коментарите и пак ми кажи кой на кого натрапва нещо? Тая мантра с натрапването почва много да омръзва. Някой не споделя твойто виждане и хоп, стига си се натрапвал ама ха...От коментарите си личи как месоядците си натрапват яденето на месо като нормално....А да твърдиш обратното трябва да си с мозачни отклонения.

168

Мирослав

преди 7 години

Разумно е след пубертета, когато вече детето стане възрастен и организмът му се е развил ,да прецени дали ще яде месо или не. Дотогава е идиотщина да гладува с марули и моркови.

167

Софиянец

преди 7 години

народа изтреще - вегани, антиваксъри, гейове, лесбийки и обикновени ***....тотална щета яко ги бие тока

166

Анонимен

преди 7 години

Ако хората бяха еволюционно пригодени да бъдат веганци или вегетарианци или марсианци, нямаше да имат кучешки зъби и храносмилателни ензими, които разграждат месото. Щяха да имат по два стомаха и да преживят по цял ден трева.

165

Анонимен

преди 7 години

До meДа се правят аналогии между веганството и християнските пости е .....хайде да не казвам какво е ;)

164

Анонимен

преди 7 години

Глупости. Че детето тежи 5 килограма, не значи, че е хранено с растителна храна, а че не е хранено въобще и е оставено да гладува! Баба ми, която четеше Петър Дънов и Лидия Ковачева, от сутрин до вечер ме тъпчеше със сокове от ябълки и моркови, ядки, зеленчукови каши и плодове според сезона. Теглото ми не беше под, а малко над нормата, и до днес нямам нито заболявания, нито алергии. Това не са обикновени вегани, а някакви сектанти или други психично болни.

163

me

преди 7 години

Нещо не разбирам, кой натрапва нещо с тази статия? Няма и един веган коментиращ тук. От познатите ми с такива диетични предпочитания, никой не ми е натрапвал нищо. Казват, че са вегани, аз казвам, че ям месо, и като им стане ясно, че не искам да ги убеждавам в нищо, стига и те да не ме занимават с вижданията си, живеем в мир и приятелство. Толкова ли е трудно да водите цивилизовани разговори?