34

Анонимен

преди 7 години

Бг политиците нямат план да унищожат каквото и да е, техният умствен потенциал е такъв, че да се стига дотук, начинът им на мислене е от каменната ера, те просто са прости и само простите им се кефят, и ходят да ги избират, всички цветове в парламента и общините са с развита интелектуална способност колкото да осъществят далавера, тях не ги интересува развитието на страната, особено наука, а само тяхното лично благосъстояние и уреденост, всичко си има последствия, които ясно ще си проличат скоро

33

Анонимен

преди 7 години

Само едно не разбрах, има военни блокове, има блокове на Полицията, има блокове на БДЖ... в които се настаняват служителите. Тогава какъв е проблемът да има такъв блок и за служителите на БАН и университетите. С какво един асистент е по-малко заслужил от един шапкар или от един КАТ-аджия. Обаче странно, никой не говори за блоковете на военните или на МВР.

32

Gazovoparno

преди 7 години

Ako bg tok poskapne ot dnes, bg kabinet ste hvrakne alaminut, kakto i bg monopolist i kontrabandist v bg elenergiata?!:-):-):-):-):-)

31

Светльо

преди 7 години

Българската държава не желае да финансира научни изследвания в България, но въпреки това българските учени успяват да вършат работа и да публикуват статии в международни научни списания. Което е похвално. Вършат повече работа, отколкото им се плаща. Лошото е, че все повече разчитат само на заплатите. Проектите са малко. Във Фонд научни изследвания е хаос, доста дълго време нямаше никаква сесия за нови проекти и много приети проекти не са с финансиран втори етап.Въобще - кошмарът е пълен.

30

Анонимен

преди 7 години

Абе, хора! Всяка години се дават милиони на едно привилегировано малцинство под формата на помощи за "самотни" майки, пенсии на здрави "инвалиди", всякакви други помощи и т.н., а вие се хванахте са мизерните стаички на учените.

29

Анонимен

преди 7 години

ще ги търсите после тези учени

28

Анонимен

преди 7 години

26, каква магистратура си карал в БАН? И откога в БАН се обучават студенти? Май нещо ни баламосваш. А иначе в БАН е трагично, ама не заради младите учени, а заради "феодалните старци".

27

Анонимен

преди 7 години

Коментар 27 е отговор на коментар 21 от Аз..

26

Прав си

преди 7 години

До Анонимен 26Само за едно не си прав. Не се дава на всички поравно. Несправедливостите в БАН са големи. Истина е, че недъзите на социализма там са се запазили и са непоклатими, а малкото добрини, направени през соца за науката отдавна са пометени.Но въпреки всичко има и кадърни хора, които се опитват да правят наука. За съжаление, пречи им се с такъв ентусиазъм, че не можем да не се съгласим с Елин Пелин, който е казал, че ако в България се роди гений, той ще е геният на завистта.

25

Анонимен

преди 7 години

След още един мандат на ЕрВинету ще останат само бежанци , индианци и тикви !

24

:(

преди 7 години

ГЕРБ е чумата, която ще доубие България. След 2-3 години няма да ни има, ако продължава така.

23

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26За БАН не знам, ама в СУ наистина има хора, които се опитват да направят нещо, ама нямат никакъв шанс. А иначе *** има на всякъде ама повечето не са до 35 години, а са от онези назначени по партийна линия, които са решили, да "работят" до 80 поне, защото получават доста пари за нищо правене.

22

az

преди 7 години

Бийте си камшиците, млади учени! На тоя клозет *** учени не му трябват. Трябва му чалга и салфетки.

21

Анонимен

преди 7 години

Млад учен по ИТ в БАН? Че там заплатите са по 600лв, а в частния сектор между 2000-10000лв. Да ходи младия специалист на едно от хилядите работни места в ИТ в България и да живее под наем като другите нормални хора. Вероятно е само специалист на хартия както повече там. Ама то нагли хора живеещи на гърба на народа.

20

До "Аз" /2

преди 7 години

И ти си прав, но не забравяй, че поне 70-80% от тези, които стават редовни докторанти в БАН са майчини и бащини, за шефовете те са от категорията наши деца. Не са свикнали да се оправят сами.Но не бива да се лъжем - ако не се осигурят квартири на достъпен наем, при тези жалки заплати в БАН ще е почти невъзможно кадърен млад човек от провинцията да постъпи в БАН, дори и да е защитил дисертация. С такава заплата ще мизерства на свободен наем.Корупцията в БАН е отделен въпрос, нещо страшно е

19

Анонимен

преди 7 години

Аз когато карах магистратурата ми в БАН видях какви са младите учени там - 90% са такива, които са бездарни и никоя частна фирма няма да ги вземе на работа. Пълно е с паразите там, които живеят на гърба на работещия човек и НИЩО не правят. Има една мнного малка част която се опитва да развива наука но ръководството дава същото финансиране на тях като на ***. Там комунизма още е жив и на всички се дава поравно. Тази система трябва да се разруши.

18

Анонимен

преди 7 години

Герберската шайка имам чувството , че си е поставила срокове за унищожаване на нацията!

17

Анонимен

преди 7 години

Абе, вие не разбрахте ли, че в тази държава пари за "екстри" като наука, здравеопазване, образование и т.н. няма. Пари има само за шведите, "сирийците" от Африка и разбира се за политиците и приближените им. И причината е само една. На ББ и сие не им трябват умни хора, че задават много въпроси! Колкото е по-*** народът, толкова по-лесно. Лъжем си го както си искаме, той си блее и така.

16

Цеца Компирицата

преди 7 години

Аз ви показах какъв е правилният път, ама вие - наука, та наука!Сърбайте си сега попарата!

15

Истините

преди 7 години

* В БАН заплатите са мизерни.* Въпреки малките заплати, шуробаджанащината и корупцията в БАН са невъобразими. Причините са:- Там работата е спокойна, дори може и да не работиш, но заплатата си върви. В някои институти се ходи на работа веднъж седмично, следобед.- Може паралелно да преподаваш в неограничен брой ВУЗ-ове или да поработваш частно.* Въпреки всички тези безобразия, в БАН има и читави кадри.* Редно е да има жилища с нисък наем, но те не стигат за всички нуждаещи се от БАН.