22

Св

преди 8 години

Добре. Вече ме убеди. Прав си. Не бях се замислял. Пестете и купувайте. И после пак някъде ще плащате квартири в странство. И децата ви ще излязат и ще плащат пари в странство. И после ще се сетите, че имате имоти, ама не сте плащали наем. Ще ги продадете ако има още някой още да купува ... а разликата ще е колкото да сте плащали наема през тези години. А пък ако сте взели панелка ... след 10 год. няма да имате и нея... За образованието съм съгласен да се дава... другото е пепел и тухли.

21

Анонимен

преди 8 години

Тука работа нема опитните кадри 24 или не отдавна работят за митака и компания.

20

berach

преди 8 години

В бг пазар на труда е смешен. Високи изисквания ниски заплати. Питали са ме английския на какво ниво ти е, за 500 лв стартова заплата освен куп други глупости като стаж, дипломи сертификати. Мен английски за бране на ягоди в Англия не ми трябва те в бг за 500 лв месечно В2 ще искат.

19

от 22

преди 8 години

Съдейки по минусите да разбирам, че смятате, че жената е куха лейка, след акто инвестира в образованието на децата си, така ли?

18

Lora

преди 8 години

Германците за това искат бежанци - да им вършат черната работа дето друг не иска да я работи. Да предложат на бежанците работа, сигурна съм, че ще намерят кой да ин обере ягодите и малините.

17

До Св

преди 8 години

Жената пести не за себе си, а за жилища и образование на децата си. Все пак те като завършат, нали ще трябва да живеят някъде и ще е добре да не плащат наем.

16

as

преди 8 години

В бг бакалавър работех за различни фирми за не повече от 200 евро месечно. В цялото бг за работа за повече пари не са ме наемали. По добре за мен е да бера ягоди отколкото да да слугувам за 200 евро на разни де*или пишман бизнесмени в бг. Който може да чете и изкарва по-малко от 500 евро месечно да се огледа за работа в Европа.

15

MAKEDON

преди 8 години

Ahahahahaaaaaaa .. Abre Bolgari i na Srbite dojde da mu sluzite e stvarno ste za nikade . Ami taka koga sakavte da bidete EVROPEJCI ..... si ja prodadovte zemjata , fabrikite , hotelite elektrocentralite, vodata ........

14

boiko

преди 8 години

Пълни глупости! С бране на ягоди най-много да съберат пари да си купят нов телевизор като се приберат и да си напра вят ремонт.Румънците и бежанците отдавна подбиват пазара на труда.Друг въпрос е и в какви скотски условия живеят тези берачи.

13

До пешо

преди 8 години

По добре на чужденците които поне плащат навреме и колкото са се разбрали, отколкото на пишман чорбаджии които най-много да ти дадат колкот да не умреш от глад. При този отворен пазар трябва българските работодатели да се стегнат и да предложат нормални условия и отношение. Иначе не само малините ще останат по полето.

12

конгломерат

преди 8 години

Нищо по нормално от това българи да си купуват жилища ,или се надате да са руснаци?

11

ТОНИ

преди 8 години

ОТ АНГЛИЯ ДА ПРЕСКОЧАТ В ГЕРМАНИЯ ТЪКМО ЩЕ КУПЯТ ДВА АПАРТАМЕНТА

10

Св

преди 8 години

Ще изстрелят цените на имотите те :). Вече във всяка статия имотните теми вземат връх за поскъпване. Явно яко плащат. Щом и тук има небрежен щрих за това. То сегмента на покупките на тези имоти от берачи е ясен - панелки в западащи райони. Досега все някъде са живяли нали? И като получат и наследството с тая отрицатлена демография... Човек 1000 лв. да види - имот взема.. щото друго не може да измисли за парите си. И като се огледа - живота му минал в "разширяване" и подобряване на панелката.

9

Задавите

преди 8 години

До Ай ще ти ям и субсидиите - не се наядохте на субсидии, и все те ви виновни, като има свръх производство на мляко защо няма мляко в сиренето ??? Щото сте мошеници, затова и все гледате да откраднете - манталитет. А в Сърбия като не получават субсидии, защо ходят там да работя ? Защо събота и неделя софиянци тичат до Пирот да си купят КАЧЕСТВЕНА земеделска продукция ??? Субсидии, да се .... с тях.

8

Св

преди 8 години

Като се замисли човек, защо да блъска и накрая да си вземе една дупка. После какво ще я прави? Ще живее в нея без да има какво да работи? Щом сега работи навън, значи и след това ще работи навън. Ще си заключи дупката и пак в странство. Странно мислене. Хората са закрепостени към бетона и тухлите и са без препитание, само щото спестяванията или наследството е в тухли.

7

Жоро с моторо

преди 8 години

Хубаво цитирате тея цифри за заплащане, но не са точни. Заплащането на час е 7,20 лири, минималното за страната в момента. Но берачите работят на норма, ако не покриват нормата не получават минимума. А ако системно не покриват нормата, започват да ги оставят да си почиват, пускат ги да си изкарат пари само за хляб... Отделно, на тея доходи се слагат близо 33% одръжки... И в крайния резултат цифрите не са толкова изразителни, колкото в статията.

6

Анонимен

преди 8 години

ЕТО ТОВА Е ХУБАВА НОВИНА АМИН

5

Анонимен

преди 8 години

И тука си има работа.Покрай големите наркобосове се заработва добра заплатица.Като пресен пример вижте Митю с колко много работници е действал.

4

Тежко ни

преди 8 години

щом като хората ходят да работят в Сърбия

3

Krom

преди 8 години

А в това време "Милата ни Татковина" се готви за поредните клоунски избори. Било за Президент, било за нещо друго ... Грозна и поругана държава, управлявана от алчна и безхаберна върхущка. Която не може, не иска и няма да създаде нормални условия. Днес "гордите европейци" българите са ратаи в Сърбия. Утре и в Албания. Това което винаги ме е учудвало, какво е дебелоочието на българския политик, и не изпитва ли поне малко срам когато застане пред подигравателния поглед на европейските си колеги?