21

Miro

преди 8 години

твърдо за... само готини спомени имам... макар да бях малък тогава , ходех с батковците.за тия дето сравняват тези бригади с тези в уса - тук се говори за ученици не студенти... т.е. хора които нямат 18....

20

55+

преди 8 години

До Анонимен 11Щом само за такава работа ставаш, проблемът си е твой. Не знам защо всички, на които не им стиска или коефициентът им на интелигентност не надхвърля годините им се оправдават с "миене на ***". Ами не, има много други начини да си изкарваш хляба и като няквалифициран персонал, но това е въпрос на амбиция и опит. Щом амбицията ти не надхвърля елементарните нужди, а опитът се разпростира до тоалетната чиния, то това казва достатъчно.

19

Анонимен

преди 8 години

До АнонименВ Америка нито се мият ***, нито се работи по 5 долара на час...Представям си как мирише в Америка.

18

Анонимен

преди 8 години

Муахахахаха....Върви се здраво обратно към СОЦ-а.....

17

добре е

преди 8 години

Чудесна идея! Ако заплащането и настаняването са ок учениците няма да съжаляват.

16

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСтандарта на живот в САЩ постоянно пада от 70те години насам. За да го запазят американците работят все повече. САЩ е трудов лагер, взимат кредити, работят на предела на силите си, стресирани са, изчерпани са, не могат да работят повече и следователно да поемат повече кредити, достигнат е лимита.

15

Анонимен

преди 8 години

Славн времена бяха тогава, а вечер ставаха интересни неща на тези студентски и ученически бригади. Но днес няма нужда, България е предвидена пазар, евтини работници и военни бази, а не да произвежда селскостопанска продукция. Дори за въртешния пазар няма да можем, не че някой ще ни забрани, но само Франция може да ни залее със селскостопански продукти на много по изгодни цени от българските фермери които нямат нито капитали нито поне 30 години да стигнат нивото на западните.

14

Анонимен

преди 8 години

В Америка нито се мият ***, нито се работи по 5 долара на час...Но виж в България какво мачкане пада е отделна тема - работа по 60-70 часа на седмица, отвратително отношение от собственици и шефове...и всичкия тоя "кеф" за 500 лв....като последната заплата може и да не я вземеш, ако мутрата, за която работиш не е на кеф.

13

Анонимен

преди 8 години

Може и на морето да ги пратят, че мутрохотелиерите изпитват трудност в наемането на хора, няма мераклии за работа по 550 лв, на месец.

12

Американското посолс

преди 8 години

Ааааа, не! На нас ни трябват българските студенти за да мият кенефите по кръчмите ни за 5$ на час. След това ще си платят квартирата с 4 от тези 5 долара на час.

11

Анонимен

преди 8 години

За всичко са виновни комунистите. България трябва да се изчисти от комунистите и агентите на Москва ако искаме да се оправиме. Закон за лустрацията е нужен сега на България, закон за лустрацията.

10

Анонимен

преди 8 години

Мечтата на комунист-социалист-капиталист е някой да му работи без пари , а той да си пие уискито с любовницата и да се прави на велик. Такива бяха партийните другари навремето .

9

Анонимен

преди 8 години

До 55+Свят- широк, има толкова нови и интересни неща да се видят и научат.Има и много улици kенефи за миене по широкия свят, сега при демокрацията сме свободни да мием улици и keнефи в цяла западна Европа.

8

браво

преди 8 години

с умиление се върнах 35+++ години назад в младостта ,кога ходихме на бригади !Така си беше! Еехх ,какъв "купон" (тогава не му казвахме по този начин)!Как ми се иска и днес пак да ходя ,дори вместо 2..4 години да служа в БНА, само пак да съм на 18 и живея в него време ! Днешното го видяхме ...Тогава бяхме по.свободни ...и като дух и физически ! Днес сме подложени под по ужасния "тоталитаризъм" на псевдодемокрацията ,заключени зад решетките на все още ...СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОМОВЕ !

7

55+

преди 8 години

То лошо няма, но заплащането ще бъде далеч по- ниско. А и някой като засвири на струната "тук ти е коренът" и лошо ми става. Свят- широк, има толкова нови и интересни неща да се видят и научат. Коренът си е корен, но цял живот под земята не се живее. Пътувайте, учете, живейте... Докато можете. Друг заради вас няма да го направи.

6

Анонимен

преди 8 години

*** големи хитреци - да идеш да пребереш реколтата пък после и да си я купиш от магазина.

5

Анонимен

преди 8 години

Сега някой заблуден шорош,'ще каже че снимката е фотомонтаж. Как може тогава да са ходили с миниполи. Нали ще ги запрат в Белене или Ловеч. А студентските бригади си бяха много яко преживяване. Особенно след втори курс. Защото първокурсничките бяха още неопитни и плахи.

4

Анонимен

преди 8 години

Някогашните бригади бяха задължителни и нищо не ни плащаха. Ходил съм и знам прекрасно какво беше . Нищо и половина , но бяхме млади и не ни пукаше от условията където спахме. Сега никой няма да се върже да спи на земята в стая за 30 души . Не се излагайте , с гол ентусиазъм не става . Младежите ходят в САЩ на бригада и се връщат с 3000 долара спестени .

3

Анонимен

преди 8 години

Двете каки на снимката са доста сгодни. Със сигурност са си преизпълнявали нормата.

2

Коментатор

преди 8 години

Баце, точно с такива полички и роклички се ходеше на бригада. А мъжете с ризки.