154

Deliorman

преди 8 години

skoro i v bg

153

Анонимен

преди 8 години

ПРАЗНИК е не ме заблуждавай , 485 сме участвали в Османска Империя

152

Виждам че

преди 8 години

До ДО: 307Май теб те е страх от истината, щом не си признаваш, че не си българин.

151

Двоен стандарт

преди 8 години

Значи като става дума за Константинопол, може Турция да празнува и така да се припознава като пълноправен наследник на Османската империя. Но когато става дума за Арменския геноцид, нямат нищо общо двете страни! Е та тия ли *** да ги пускаме безвизово по Европа ?! Никогаш!!!

150

Анонимен

преди 8 години

Българите са монголоиди, първоначално византийските летописци са ги наричали хуни, а сдлавяните са били мнозинство на Балканите и Източна Европа. Така например днешните гърци са в голямата си част славяни, но не са възприели друг език. Не е нужно да си голям учен, достатъчно е да обиколиш Източна Европа и да се убедиш колко близки са по език и манталитет руснаци, чехи, поляци, славяни, сърби и пр.

149

ДО: 307

преди 8 години

Що бе що не ти се вярва , от какво те е страх от Истината ли , ето ти Истината:Писателят Стоян Динков е лидер на партия Зелена България и син на знаменития български поет Иван Динков. В новата си книга Османо-римска империя, българи и тюрки от изд. Сиела той изследва общата история на България и Турция още от времето на Атила и налага една теза, която влиза в противоречие с общоприетата представа за турското робство

148

ПРОЕКТ НА КГБ

преди 8 години

В Вългария не се говори за Християнизираните роми(Българеещи се роми)или в някои краища Дасикане Рома как и кога са получили въобще българските имена при положение че не са българи , ето нещо над което може да се размишлява

147

Виждам че

преди 8 години

До TOP SECRETПак ти изтекоха секретите... Ти си българин, колкото Ким Ир Сен е финландец !

146

Кумунистъ

преди 8 години

Става въпрос за факти. Всички факти в нашата история показват, че ние сме тюрки. Всичко останало са някакви хипотези. Няма факти в подкрепа на другите теории. Защо толкова малко се говори за съкровището от Наги Сент-Миклош? То е българско и категорично има тюркски черти. Върху него има тюркски образи, номадски конници. Има една спекула че символиката на слънцето и луната в съкровището е персийска. Там обаче няма слънце и луна, а звезда и полумесец. Те представляват доислямска тюркска символика. Има по времето на хан Омуртаг. Тези символи са и османски.

145

Анонимен

преди 8 години

Комунизмъ ни забрани да четем чужда литература , как тогава ще знаем Истината кои сме и какви сме

144

TOP SECRET

преди 8 години

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние.

143

чеда на Атила

преди 8 години

Ние всички сме чеда на Атила , няма какво да ни е страх от Руската Манипулация че сме славяни

142

Извод

преди 8 години

Ами ние през 2013 като не чествахме 100-годишнината от превземането на Одрин, сега ще си останем с новините как честват турците. Взели Константинопол, то дали са те, дали османците, ама да не издребняваме - честват. Да си вземем поука, докато е време, и да ознаменуваме 100 години от победите ни през 1916.

141

Българин

преди 8 години

Няма защо да се дразните дами и господа българи.Ние като голяма работа нямаме патенциала да подържаме и най малкия квартал на Истанбул,както не можем да си подържаме личния семейен бюджет.Факт ли е.Факт е

140

Анонимен

преди 8 години

Това е Празник на всички 52 сегашни Държави участвали в Османска Империя , не се правя на луд а казвам Истината

139

Стефанов

преди 8 години

Реално погледнато няма как всички съседи на Турция да не се притесняват от имперските амбиции на сегауправляващите. Когато предявяват претенции към съседите. Да си спомним Севернокипърска република - не е призната от никой в света, освен от Турция. Същото като Крим в днешно време. Е, на мене не ми допада такава политика. И ако зависи от мене няма да допусна Турция в ЕС.

138

Бан

преди 8 години

Май-май ще излезе вярно пророчеството, че Света София отново ще е църква. Обикновено така свършват имперските изсилки.

137

Анонимен

преди 8 години

Празник и на Българите от Осмаснки произход

136

Нико

преди 8 години

Все едно хитлер да чества че е избил евреите. По този начин фашиста чества избиването на Християните този кръвожаден слабак.

135

********************

преди 8 години

Османо-римска империя, българи и тюрки от изд.Сиела:Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.