53

Анонимен

преди 8 години

72, а бе господин неотворко Финландия до 60-те години на 20 век е сред най-бедните държави в Европа. След това - много инвестиции, съчетани със сигурност гарантирана от двата блока (което им подзволява да не отделят големи средства за военни разходи) изстрелват нагоре финландия. Малка държава и в правилния момент с правилно насочените инвестиции бързо може да тръгне нагоре.

52

Боби

преди 8 години

До Анонимен 67Ано Умни ако финланците бяха приели предложението на Сталин един декар за два преди войната само и само да се осигури Ладожкото Езеро а от там и пътя на живота който осигури Ленинград да оцеле. Финландците казаха не. Дезорганизираната СССР армия от чиските 1937-1938(СССР имаше партизанска армия като ОБУЧЕНИЕ, тактика и възможности) беше хвърлена безразборно без зимни дрехи(да както вермахта 2 год по-късно) без тежка артилерия и с леки танкове срещу ДОТОВЕ.

51

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 70А ти господин русофил-отворко ми кажи в какво ги превърна Русия тези финландски територии. В пустиня и паметник на човешката некадърност поради прекомерна лакомия. Сравни тези финландски земи с онези отвъд финландската граница и ще разбереш, че Русия носи само упадък мракобесие и нещастие за Европа.

50

Анонимен

преди 8 години

67, и какво за финландия, бе:). Финландия капитулира ли в тази война? Капитулира! Предаде ли повече територии на СССР в сравнение с онези които СССР й искаше преди войната? Предаде! След ВСВ Финландия отказа ли да влиза в каквито и да било съюзи и алианси на военна основа, за да не дразни СССР? Отказа! Какво тогава си седнал да перпоръчваш?

49

Анонимен

преди 8 години

Мисията на Русия не е да освобождава както се хвалят неграмотните руснаци, нейната истинска мисия винаги е била да заробва.

48

:)

преди 8 години

Да тръгнат "по *** Ленина". :)А може и по *** Хитлера. Време е да направим пак масовките и поизчистим малко света.

47

Анонимен

преди 8 години

За любителите на руските военни успехи препоръчвам историята на "зимната война" с Финландия 1940 г. има и чудесен филм

46

Анонимен

преди 8 години

Русия и ЕС на кръстопът! По кой път ще тръгнат?ЕС си е на мястото в Европа, а Русия да поема към Азия.

45

Анонимен

преди 8 години

До Станой от АхелойРусия гарантира сигурноста на гръцките морски, въздушни и морски граници. Гърция ще бъде въоръжена до зъби.

44

Анонимен

преди 8 години

56, Наполеон си тръгна като кученце с подвита опашка от Русия, така че разправяй за избягалите руски войници на някой друг:)

43

Анонимен

преди 8 години

Кои са хуните, бе г...пак! Нали това са същите народи, пред които сега се прекланяш - Западна Европа.

42

Анонимен

преди 8 години

Можеш да ми пишеш и сто минуса, това не премахва факта, че през 1813 та година руските войски влязоха в Париж. Казах ти вече - земи се ограмоти малко.

41

Победен

преди 8 години

То и хуните са победили Рим , но и до сега се прекланяме пред древен Римь а не пред диваците!

40

Анонимен

преди 8 години

След като завладя цяла Европа Наполеон стигна до Москва, Но беше /като Хитлер/ прогонен от Русия и руските войски влязоха в Париж заедно с англичаните. Грешката на руския цар беше, че опрости репарациите, които Франция дължеше на Русия като победена страна.

39

Анонимен

преди 8 години

"Срещу кое православие?" Ти да не си мюсюлманин, бе джанъм?

38

Боби

преди 8 години

До Анонимен 50Кой преди Хитлер е всял ужас в цяла западна Европа? Естествено Наполеон. Кой му пречупи гръбнака Руснаците. Вярно западняците го довършиха след като щеш нещеш се обединиха зад една кауза.

37

Анонимен

преди 8 години

Русия освободи Европа един единствен път - от СЕБЕ СИ....по времето на Горбачов !

36

Боби

преди 8 години

До Анонимен 48Всичките по отделно и на куп православни църкви.ето примера с Гърция. В момента в който в Шелфа на средиземно море откриха Нефт и ГАЗ какво стана. Много добрата Гръцка Банкова система беше фалирана МОМЕНТАЛНО защото тя имаше възможност сама да финансира разработката на Шелфа и от там да изплати дълговете на Гърция. Падането на Банковата система Скапа и цяла Гърция а Мигрантите са още един фактор за натиск.Гръцката православна е една от най-добре организираните и жизнени църкви

35

Анонимен

преди 8 години

48. Кога е освобождавала Русия два пъти Европа?? Сигурно си имал в училище не 2 по история, а минус 2. Земи се образовай малко.

34

пътя путника ,

преди 8 години

...си го е начертал.:Според руския президент Владимир Путин руската икономика ще изгуби около 100 милиарда рубли, ако европейски стоки стигнат до руския пазар(2014г). Не може единия ден да забраняваш европейски стоки на другия ден да търсиш сътрудничества