Нали преди 27 години лумпеняците крещяха,че искат Свободна стопанска инициатива,занулиха държавния контрол във всяка една сфера,скачаха като маймуни по площадите под щастливите погледи на новоизлюпените демократи?Яжте сега пластмасове краставици и домати,гумени ягоди и череши,вносни пъпеши и дини,протеинови и палмови сирена и сто годишно замразено месо от Аржентински ***!
Нека Българската национална асоциация "Активни потребители" или пресата да оповестят марките, които не са годни или не представляват истински продукт. Аз например - нямам информация, къде мога да прочета повече по въпроса. Нима в тази държава подобни тестове ще представляват само цифрички?Къде можем да се доберем до тази информацията?Мила преса, хайде де! Дай инфо!Ай, чал!
Така е, то нали всичките ни бизнесменЕ са били на школовка у Масква, от там се научиха да правят сирене от сухо мляко, да поят добитъка със солена вода, да киснат колбасите и т. Н.
Тестът обхваща 36 !!!!! марки сирена.Накратко - непълно етикетиране при 23 продукта, добавяне на немлечни киселини при 6 от марките, ниска степен на зрялост при 26 от тях, фалшифицирани сирена при 9 вида, при 27 вида марки има подозрение, че са прилагани нови подходи за измама чрез добавянето на ензима трансбутаминаза, а все още у нас няма метод за откриване на този ензим.Извод: няма качествено сирене у нас.И не заблуждавайте, че сирената с цена над 10 лв./кг са качествени - НЕ СА !!!!!
Периодично се ппявява по някоя такаеа статия, дето ни обяснява как сиренето неможе да е под 9 лв, кашкавала под 12 лв, виното под 3-4 лв, ракията под 10 лв итака нататък, ама аз понеже си сирв сирене, правв си и вино, и ракия да Ви кажа, кравето сиренето ми излиза около не повече от 5 лееа, овчето неповече от 6,50, виното не повече от 1 лев, а ракията вече относително ама гроздовата не повече от 3 лева, ай наздраее, па Вие пълнете гушите на червените бизнесмени)))
До Анонимен 2Да бе, също като ТВ рекламите - "83% по-здрава коса, ако употребявате..."! Сега кажи откъде взе тези 80%! Или си плянкаш просто така, да мърдаш въздуха? Най-мразя простичките универсални обяснения!
затова ние не ядем вече нкакви млечни продукти и се чувстваме отлично , Тези продукти са една вкусна бавна отрова
Да действат, а не да разлайват само медиите. Реших да си правя сирене и кашкавал,получават се страхотно, обаче да набавиш краве мляко се оказа наистина проблемно. Че не всички могат да имат ферми и да живеят на село е ясно, обаче и тези дето са по селата , прави и здрави пък никой не гледа животни, нерентабилно било. По ли е рентабилно рак на 45 години се чудя..... Като затворят всички менте производилтели, ще стане рентабилно. Може да е по скъпо , но по добре 200 сирене , а не 2 кг химична смес
Известна гаранция дава цената, която не трябва да е под 8-9 лева за килограм._____Това е абсолютна глупост, за кг сирене е необходимо между 4-4, 5 кг мляко в крайни случаи 5, при сегашната изкупна цена, сбестойноста на кг добро сирене е не повече от 3,2-3,50 за килограм, ддс 20%, т е не повече от 4,20 всичко нада тая сума е надценка и реклама и измама
Имената на фирмите се крият, защото са близки до властта. Ако бяха на комунисти досега сто пъти да са ги съобщили по всички сайтове, емисии, бокомедии, боковизии и други.
Нашенецът носи гена на мошеник. И душицата му е на мошеник на дребно! На дребно, ама като се умножи по количествата, ето откъде излизат аудитата, мерчовците и беемветата. Горкият не знае, че ще живее като скот, докато на приеме почтеността и честността за свой модел...
След като е взета проба с протокол и свидетели - и е дадена в акредитирана лаборатория - и е направено изследване, за чиято истинност лабораторията отговаря - ЗАЩО КРИЕТЕ ИМЕНАТА?!Без тях тази статия няма друга функция, освен да истеризира и тормози хората - което просто не е редно!
До oopsВсъщност май няма значение, 9 марки доказано фалшиво, останалите със съмнение за ензим, който няма как да се изследва. Излиза, че в България истинско сирене не се продава!
В сиренето ни: Сухо мляко, палмово масло, вода!