31

Анонимен

преди 8 години

В България няма такава Култура като в Германия да ги възпитават и учат на Професии и Квалификации , някакви Средни безмисленни училища , абсолютно ненужни

30

Анонимен

преди 8 години

До ВасилевИнтересно щом не се работи според теб, откъде са дошли толкова скъпи автомобили на собственици на фирми, толкова луксозни къщи и др. Всички тези пари са заработени, но неплатени на работника, т.е. платено му е колкото да не умре от глад, а собственика си купува яхти и скъпи коли. Затова и народа бяга в други държави, защото и там се работи, ама поне ти плащат да живееш човешки. И спрете най-после с тъпотиите как никой не работел. Можи би трябва да ви работят по 24 часа седем дни в сед

29

Arbeit macht frei

преди 8 години

Аз съм от Плевен. Там има работа за 500-600лв. (знам че не са много) и все пак има много безработни и същевременно глад за работна ръка.

28

Mini Job 450 EVRO

преди 8 години

Да но в Германия съществуват така наречените Mini Job 450 евро на месец таван тоест почасова работа , така че тази заплата от 2600 евро на месец е вероятно за Висококвалифицирани специалисти

27

Анонимен

преди 8 години

Може би, освен 1000 евро надница, трябва да да се спре практиката, *** да пишат статии!

26

Олег Пешков

преди 8 години

А бе този нидал алгафари пак кордисан в сутришния блок на бтв..... Ден през ден там тоя бе... То е ясно че е на заплата при Сорос ама сега Да не е и на хотел в бтв?

25

bros

преди 8 години

Че то, редица фактори са си със същите финансови показатели - усреднена цена на килото мръвка тук и там, газ/сметка за отопление/мес (с лек превес при нас). Данъците са ни по-ниски, ама кой е толко *** да ги плаща (опаа, първа фрапантна разлика). Работния ден на заварчика Йохан от некое село край Бон започва в 7.00, на мамин Кольо пак там някъде (би трябвало). Да де, *** на последния са му кръвясали оките още от снощната заварка, та го пиши ефективно от 13.00 нататък. Айде, почвайте изчисленията!

24

Ангел

преди 8 години

Какво ли още ще ми донесе седмицата,след като за търви път сложих плюс на ястребовски? Невероятно но факт!!!"Бабаитлъка затри България",както е писал един от любимите ми автори по повод националните катастрофи:-(И от победите остава мъка и разгром без да сме побеждавани....Много се палим,често губим уство за реалност при успехи,все семерим с първите.Как да дръпне някое ***,ако взима заеми за да си купи ланец или друга сърбогъзица?Инат и таланти имаме- умереност,хладен ум и мир ни трябват.

23

Анонимен

преди 8 години

До Arbeit macht freiНа никой младео не му се работи за 300 лева месечно. Знаеш ли какви са заплатите в провинцията ?. Поинтересувай се.

22

Василев

преди 8 години

А кой как работи в отделните страни направен ли е разбор и коментар!Тези пари не падат от въздуха, те се заработват и изкарват с трудови навици, средтва за производство,акъл,дисциплина на работното място,квалификация!Как сме по тези индекси в класацията???Агент Даниъл Патерсън!ЦРУ!!!

21

Коце кофата

преди 8 години

Споко бре, ако не ние германците, то германците нас ще настигнат. И тук, и там, джаггалското мнозинство ще дреме и като изчезнат белите, ще се крадат един други.

20

Анонимен

преди 8 години

Предлагам да ги стигнем първо по дисциплина, трудолюбие и почтенностт.

19

Анонимен

преди 8 години

При 1000 евро надница, месечно са 30 хил. евро!

18

Arbeit macht frei

преди 8 години

Въпроса е колко работим. Трагично е да се види в провинциалните градове посред работно време в делнични дни как млади хора в трудоспособна възраст висят по кафенета. Това е толкова пропилян човешки потенцял. Трябва всички да работят. "Работата те прави свободен"

17

дебел депутат

преди 8 години

Младите хора в България ще се задържат да работят тука само като минималната заплата не мърда,защото ако незнаете с 420 лв минимална брутна заплата се живее прекрасно тука.Така младите след 40 г. трудов стаж ще се пенсионират с европейска пенсия-160 лв.

16

Анонимен

преди 8 години

До КратунРаботодателите също са част от човешкия фактор. Едни са в Германия, други в САЩ, или в Канада, такива са в България. Крайно време е хората да виждат гората, а не да се ровичкат в листата. Само като видиш голямата картина, можеш да действаш адекватно.

15

zeus

преди 8 години

Ще ги стигнем, ама не с ГРОБ на власт. Понеже хазната е празна Баце замрази за 3 години заплати, пенсии и майчински, явно сме изпълнили петилетката за 2 години :)

14

Кратун

преди 8 години

До АнонименТова, което цитираш е опорната точка на работодателите, за да не вдигат заплатите. В действителност, високата производителност се постига с машини. И никой работодател няма да купи багер, докато му е по-евтино да плаща на 50 копачи. А принадената стойност на продукта е нещо друго.

13

Анонимен

преди 8 години

До ЪхъВисока производителнот се постига от качествен човешки фактор. Хората със своите качества възпроизвеждат съответната материална среда около себе си. Това се вижда дори и в една и съща държава в кварталите населени с различен етнос.

12

Е - Ник

преди 8 години

Абе, то щото без тоя математик ние сме се чудили и маели, дали сме добре или зле. Добре, че е бил той, за да ни отвори очите...