58

Илмейн

преди 8 години

До 95И робите в Рим са имали някакви права за да си вършат работата и от това да печелят робовладелците, но пак са си били роби.

57

преди 8 години

Васил Левски не искат от църквата да бъде канонизиран , щото той се отказал от дяконство ,а това се счита от църквата за грях и затова не се канонизира .

56

Илмейн

преди 8 години

До християнинПрав си иконите са идоли. Аз вярвам в Бога Вседържателя и в Господа Иисуса Христа в чистотата на ранното апостолическо християнство както е предадено на апостолите и както е записано в Словото Божие. Отхвърлям езическите доктрини които са се промъкнали в съвременното християнство като доктрината на троицата, култа към богохулното "богородица", култа към "светците", идолопоклоничеството към икони.

55

Анонимен

преди 8 години

До ТедиСъветвам те да не грачиш за робство, без да разбираш същността на понятието робство. Достатъчно е само да ти кажа 2-3 неща за да разбереш че българина е бил много по-голям роб на руснаците след 1944 година отколкото българите в Отоманската империя.1. Българите след 1944 година са нямали право на собственост върху земята и средствата за производство2. Българите след 1944 са нямали право на свободно движение по светаИзлиза че руското робство е по-голямо робство от турското робство.

54

ех

преди 8 години

По делата ще ги познаете е казал Спасителя.През комунизма Живков беше казал:Дела трябват.........Този *** Плевнелиев отрече думите .А по делата го познахме що за човек е ! Изразът "дела трябват не думи "е същтностно абсурден ,но кой ти вижда днес абсурда в който живеем .

53

Теди

преди 8 години

Да не си присъствал, че знаеш - че е изнасилил и убил ?А за моя коефициент на интелигентност не бери грижа!

52

Теди

преди 8 години

Това ,че не можете да ме разберете какво искам да намекна си е ваш проблем .Знам дефиницията на роб и даже мога да чета и пиша , представи си.

51

християнин

преди 8 години

Колко са прави тези дето не харесват икони статуи на богове ,паметници .Това е идолопоклоничество .

50

Анонимен Пич

преди 8 години

И затова българите предпочели да запазят и езичеството пред конвенционалното християнство. По тази тази логика православието няма нищо общо с истинската вяра, а тя също се води държавна политика. Христовата вяра е подчинена на еврейската, но откъсната защото за тях знаем как парите стоят на преден план :) тинтири-минтири не се изказвайте неподготвен с приказки за лека нощ

49

Четете хора

преди 8 години

Който почита Левски да го прави вкъщи ,както почитта към Исус е в Черквите.Моля ви . Стига с тези посткомунистически чествания бе другарчета. Бойко постъпи най -честно .

48

Б

преди 8 години

Не мога да разбера защо българите почитат Левски ,та те изобщо не го разбират и 99% живеят по друг начин .Евреите не почитат Исус,защо българите почитат Левски ? Това пак е следствие на 45 г атеистичен комунизъмБеше втълпено ,че Левски е началото на социализма в БГ .Втълпено .

47

а

преди 8 години

Хора,не смятате ли ,че уважението към Левски достига отблъскваща простотия.

46

Илмейн

преди 8 години

До Анонимен пичРазликата между християнин и мюсюлманин е от земята до небето. За християнина да е християнин стои много над националността защото истинския християнин е част от тялото Христово и жител на Царството Божие, неговия истински дом не е в тоя свят.

45

Теди

преди 8 години

То и турско робство е нямало нали. Само банкети и балове в османското присъствие са се организирали нали...500 години.

44

Анонимен

преди 8 години

Закона по това време казва че Левски е извършил редица тежки Престъпления описано подробно , какво казваш ти има ли те някой за човек

43

Анонимен

преди 8 години

Ми дай да направим Митьо Очите от Бургас Министър Председател на България по твойта теория

42

Анонимен

преди 8 години

Ти на какво вярваш на Документи от Правителсвото по това време или на приказките по кръчмите също по това време , затова България е на това положение защото приказките в кръчмата са важни

41

Анонимен пич

преди 8 години

Левски е над Светата ДС пардон Синод окичен с мерцедеси и русофилия. В 21 век великите дейци на една държава се запомнят по училищата, а това дали бил християнин, мюсулманин е от незначение защото той си остава българин, а Левски се е борил за свободата и създаването на чиста и свята република. Така че коментиращите тая тема определящи се за не знам си какви православни да си го заврат :)

40

Илмейн

преди 8 години

До тоя с членоветеДа ми цитираш законите на османската империя е все едно да цитираш законите на ислямска държава които прилага над жертвите си в завладените от тия изверги и фетвите на Халифа им Ал Багдади.

39

Анонимен

преди 8 години

ВАСИЛ ЛЕВСКИ ЧОВЕКА КОЙТО ПРОИЗЛИЗА ОТ БЕДНИЯТ НАРОД И НИТО ЕДИН ОТ ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ПОЛИТИЦИ НЯМАТ ПРАВО ДА СПОМЕНАВАТ ДОРИ И ИМЕТО МУ! ИМЕТО МУ ПРОИЗНЕСЕНО ОТ УСТАТА НА ТЕЗИ КОИТО УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ОСКВЕРНЯВАТ ТОВА ЗА КОЕТО ЛЕВСКИ СЕ Е БОРИЛ! АКО БЕШЕ ЖИВ ЛЕВСКИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ЩЯХА ДА ГО ГЛЕДАТ ТЕЗИ ЛИЦЕМЕРИ С ДОБРО ОКО? НЕ! НЯМАШЕ ДА ГО ГЛЕДАТ А ЩЯХА ДА ГО ОБЯВЯТ ЗА ПРЕСТЪПНИК. ЗАЩОТО ЩЕШЕ ДА ЗАПЛАШВА ВЛАСТА ИМ И КРАЖБИТЕ. ЛИЦЕМЕРИ ЩЕ ГОРИТЕ В АДА!!