6

КГБ-религия

преди 8 години

Руското православие е национално. То е племенно, расово и расистко / нали руската нация е над другите, тя е богоизбрана и призвана да спаси света /. Руското православие е държавно, служебно, чиновническо и обслужващо. Но то не обслужва вярващите. Руската църква не служи на хората и на християните, тя обслужва държавата. Руският бог е племенен бог, той повече мяза на идол, пръкнал се из някакви мрачни северни селения, нежели на човеколюбивия страдалец от Близкия Изток. Представителите на руската църковна върхушка Кирил, Тихон и останалите мязат повече на езически жреци, които никога не са че

5

реалист

преди 8 години

Какво има духовната работа и спасението на душите с политиците, ако интереса не е власт и пари. Религията трябва да бъде отделена от държавата за да не слугува на политици, а на Бог.

4

Анонимен

преди 8 години

Пишете минуси на истина и история, която няма как да бъде изтрита. Им,а една Анатема на комунзма от свети Патриарх Тихон (Беляев), има я на български в нета.Декларацията на митрополит Сергий за жалост я има само на руски в нета, но и тя ще бъде преведена на български, за да се запознаят Българите със зверствата на комунизма.

3

Анонимен

преди 8 години

След назначаването на Сергий за "патриарх", всички следващи "патриарси на МП" са вече болшевики и врагове на православието. Извършват даже опело над антихриста Сталин. Всеизвестни са чистките на Сталин в периода 1937-38 г., когато в лагерите са избити хиляди миряни и клирици. Някои говорят за милиони убити по това време. Сталин е дал време от 1927 г. до 1937 г. на истинноправославните християни да приемат "Декларацията на митрополит Сергий" от 1927 г. И понеже не са я приели всички са избити.

2

Анатема на комунизма

преди 8 години

Агент на КГБ, като предишният "патриарх" Алексий II. Алексий беше агент "Дроздов".След смъртта на свети патриарх Тихон (Беляев) през 1925 г. комуниситте поставят начело на осиротялата Патриаершия своят слуга митрополит Сергий (Старгородски), който през 1927 г. написва прослувутата си "декларация за лоялност към съветската власт". Вътре казва,че радостите на болшевиките са и негови радости.Всички, които не са съгласни със Сергий са заточени в концлагери.Сергий след това е "избран" за "патриарх".

1

Анонимен

преди 8 години

А защо няма новина за доклада на холандците за сваления Боинг. В който в шест точки доказват, че Русия и опълченците нямат вина в свалянето му.Понеже опълченците са имали само една пускова установка, която е била негодна за стрелба.А обвиняват Украйна, която към 17.07. 2014г, е имала боеспособни комплекси Бук М-1 в района на катастрофата.