25

Па мисли малко!

преди 8 години

До 29 Да а твойта държава толково напреднала в изоставането че скоро ще летят на ЛаЗ или Миг-15... А знаеш ли че калашниците са ни от 56г. Със стария 7.62... от кога ни гонят да минем към 5.56мм натовския и 9х19 нато... Кога мой човек??? Накрая от производил на автомати ще внасяме...

24

Щирлиц

преди 8 години

Ами честито.Да очакваме падащи Миг-ове в скоро време.

23

Анонимен

преди 8 години

Тук е пълно с руски ***!!!Относно специалиста по F-35!!!Този самолет, като се вдигне на 10 000 метра, при каква температура е бе "специалист"???Още малко допълнение, като искаш хубава и съвременна техника, трябва да се грижиш за нея!!!Щом искаш боеспособна авиация трябва да имаш и пари!!!А руските самолети не стават, тях ги ползват само Русия и други изостанали страни!!!Затова, ако мислим за бъдещедо остават или Миражи или F-35!!!!

22

Анонимен

преди 8 години

Абе аз предлагам министерството на отбраната направо да го затворят. Няма никаква полза - и с него и без него сме все гола вода!

21

Анонимен

преди 8 години

И ние, понеже сме пичове, ще си купим двигатели на Фолксваген или на Рено. За да покажем лоялността си към Съюза!И ще си ги наврем... по складовете.

20

Частен айдук

преди 8 години

Аз имам 8 бр. РД-33 Климов... По 3.5млн лева на бройка... Ако иска ВВС да купят.. Краднах влачих 8 сбрах... А знаете ли че ако купят нов изтребител колко струва ремонта му и въоръжението??? За натовски самолет една ракета въздух-земя и въздух въздух по 200 000 евро че и нагоре... А за МиГ-29 цято въоръжение се произвежда във ВМЗ и Арсенал... Другото е бош лаф... За кво ти е самолет като не можеш да му купиш въоръжение!!!

19

ivan

преди 8 години

Само да вметна цената на новия комплексен много целеви самолет Су-34 (бомбардировач/изтребител) е 14 мл. долара Ф35 30 -50 мл. а сега за 80 мл кое по добре кое е по хубаво за нас

18

Геле

преди 8 години

До gtf"аз да попитам - турция колко пъти е нарушавала въздушното ни пространство ?" Ааа , не така. Турция не нарушава въздушното ни пространство, тя ни ПАЗИ. ХАХАХАХАХХАХАХХАХХА

17

Анонимен

преди 8 години

Ф-35 да си закупим?!?!?!?!Хахахахахахахаааа!!!!!!!Че то не е само закупуването на самолет бре!!!!Колко му струва боекомплекта,а???Ф-35 не работи в температурен диапазон от минус-50 до плюс 60 градуса,ами иска хангар с климатици да не прегрее или да не се простуди!!!Ф-35 не ползва масла на "Плама",ами си иска"Шела"!!!!Ф-35 иска експерти,които да обучават летателен състав!!Иска и той поддръжка и обновяване,да ама,която ще е същото като клошар взел за жена фотомодел и я издържа!!!!!

16

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 17Пръцко, намери сам паричките и си купи самолетчета. Аз няма да заробвам със сигурност децата си да плащат заеми за тъпите ти мегаломанщини!

15

До 17

преди 8 години

Правилно ама само 1 проблем има в цялото нещо което си писал. В БГ няма нито един пилот способен да управлява военна авиотехника не от русия. Тоест трябва всички пилоти да минат наново обучение, което ще струва доста скъпо. По-добрият вариант да се купят пак руски...колкото и да ни е гадно.

14

Анонимен

преди 8 години

Каква нова техника ще закупуваме и с какви пари????Нови заеми ли ще теглим за да си осигурим рахатлъка и да ни оставят най-сетне на мира от поетите ни задължения в Уелс!!!И защо ни задължават бре???ЗАЩО???Защо като партньори не ни освободят от годишната ни вноска в НАТО възлизаща на близо милиард лева всяка година,че НАТОВСКА техника и ние като тях да си закупим??Да ни освободят от вноска 5-10 години бре!!!Ахаааааа!!!НАНААААААААЙ!!!!Прекарали са балъците един път,пара немъчена е това ей!!!!!

13

Анонимен

преди 8 години

Само специалисти тука!!!16 000 000 000 са в по9голямата си част за покриване на стари дългове!!!Относно самолетите, всички стари бараки са за ***!!!Жизнено необходимо е да си купим поне една ескадрила нови самолети и да си поръчаме примерно още 2 ескадрили F-35!Всичко останало е глупост!!!

12

dominici

преди 8 години

Докато се пинкат и чудят къде да намерят нови двигатели за МиГ-овете извън Русия, аз да взема да отида до Порше, за да си купя нов двигател за Форд-а, а? Биите им Х-а всяка година купувайте по 2 нови самолета докато стигнем някаква прилична бройка.

11

Дръндю

преди 8 години

Боен пилот да каже кои самолети колко са добри и каква им е цената, пилотите с какви могат и предпочитат да летят, за колко време биха се преквалифицирали и това да е основната информация за по-нататъшни действия. Който не храни своя армия, храни чужда. Ако се пресекат всички далавери и кражби, пари ще има.

10

Анонимен

преди 8 години

Само "новият" Ф-16 за нас приет на въоръжение 1974 година!!!С цели 9 години "по-млад" от МиГ-29 влязъл на въоръжение 1983 и на цени "народни" като за развити натовски държави и икономика!!!Морееееее като няма двигатели яхайте по една метла с по-дълга дръжка закупени на промоционални цени с частна поръчка от Столипиново и охранявайте родното небе!!!!

9

коко

преди 8 години

Алчни умни главици с пагони унищожиха една от най-старите авиации в света.Срам!!!!!!!!!!!!!!!

8

Мнение

преди 8 години

Сигурно ще ги поръчат от Китай - те там всичко произвеждат :)Сега сериозно:Поредните хвърлени пари на вятъра. Не съм специалист, но да закупят нови самолети произведени в ЕС "Грипен" мисля, че бяха. Не били скъпи и отговарят на нуждите ни. Или най-добре ще е да се примолим на САЩ да ни подарят 30-40 самолета F16 - все ще се намерят толкова, а и ще бъде в името на общото благо. Те няма да обеднеят, защото са велика и богата държава, а за нас се ни от жизнена необходимост.

7

НАГЛА ЛЪЖА

преди 8 години

на редакцията. Нарушаване на въздушното ни пространство от руски самолети НЯМА и Радев не е казал точно това. Има полети в близост до нас, но в МЕЖДУНАРОДНА ЗОНА. Колкото и да му се иска на ПЛЕВЕЛА да се изкара жертва на руснаците той е толкова жалък, че ние и така си го презираме

6

Анонимен

преди 8 години

При нашето дередже няма много варианти за нови самолети, само дано аграра не се направи на велик и да вземе ф-овете.