97

Безпартиен

преди 8 години

Тия дето сте писали статията... да се застрелят. Какво значи 1000 лева и да не си беден....това е санитарен минимум за нормално оцеляване на един индивид без да си позволява разточителство. Учител съм на 26 години работя на 2 места и доходът ми е малко над 900 лева (квартира, храна, гориво, сметки, скромна помощ 100 лева за родителите пенсионери със 492 лв пенсии и 50 отделям за 15 годишната кола, ако се развали .Средна класа в България няма. Ако имаше щеше да има икономика.1000 ЛЕВА е нищо.

96

Анонимен

преди 8 години

Имам 3 висши, млад съм, на 28, пиша на 12 програмни езика, печелил съм състезания по Информатика, безработен съм, не съм богат. Да кажем, че направо съм си беден.

95

да, ама НЕ

преди 8 години

да, ама не - аз и жена ми от 1 година сме безработни и сме вишисти, НО на 57 години - изобщо не ни отразяват при кандидатстване, независимо за каква работа, въпреки че сме си подали на по около 50-60 места CV-тата - просто над 35 години ли си, за работодателите си "мъртъв"

94

Анонимен

преди 8 години

s edna ugoworka za 118 - nad 40 i bez sobstven business navsiakade po sveta si AUT

93

Анонимен

преди 8 години

Wyprosyt e dali ikonomistite sa vishisti?! Az sym ikonomist, no poveche si cenia ingenernoto obrazovanie. A 118 e prav. Nad 45 si AUT ot vsiakade!

92

Смешници

преди 8 години

Защо тези "икономисти" не дойдат и да го кажат на мен !!! Имам 2 висши, но съм над 40, а такива като мен никой вече не взима на работа. Ние сме от поколението което наистина учеше. Сега е само отбиване на номер. За съжаление явно се търси млади и необразовани.Предполагам че голям процент от хората ще се съгласят с написаното от мен, а не стова на тези пишман икономисти които си седят на топло в кабинетите....

91

аз

преди 8 години

Никой не го интересува какво си завършил, а какво си работил досега.

90

ало

преди 8 години

Но какво висше образование. В България се котира фалшивото купената диплома. В един град от 15 год. назначени по държавна поръчка след изтичане на срока нито един млад човек не бее оставен на работа.. На всичко отгоре говорим че младите напускали страната.

89

Блокиран в Дневник

преди 8 години

Започнаха с методиката на Кашпировски - вие сте богати, щастливи, взимате по 30000 стотинки МРЗ , имате магисрала до морето, цивилизационния избор е железен, светлото бъдеще ни чака.Само требе едно вишо от университета в Горно Нанадолнище.

88

dan

преди 8 години

Само, като видя - Института за пазарна икономика - ми става ясно, че няма почти нищо вярно в статията.

87

Анонимен

преди 8 години

пълни глупости

86

Анонимен

преди 8 години

"Имаш ли висше в BG няма да си беден !"...т.е. атакист.

85

osho

преди 8 години

Икономистите са икономисали факта, че не само диплома за висше образование е нужна, но и редица други качества. Чисто личностни качества, които трябва да се учат и развиват непрекъснато (отговорност, дисциплина, добра комуникация, адекватна самооценка и т.н.). Без тях можеш да си вземеш дипломата и да си я...Има адски много хора с 1 и 2 висши, които умират от глад и обвиняват държавата, но проблемът е липсата на личностни качества, както и невъзможност те да бъдат развити.

84

Анонимен

преди 8 години

Е, сега си купувам кола с пет, а не с три месечни заплати - и то не нова кола. Но помня време "оно", дето ми трябваха 20 заплати за руска кола - плюс 10 години чакане. Напредъкът е огромен. Що се касае до СДС, то те не са управлявали чак толкова много през последните 26 години. Не ми се и смята бройката необходими (за кола) заплати по времето на Виденов.

83

...

преди 8 години

Аз познавам двама, съученици ми бяха, с више образование единя е завършил хранителния в Пловдив другия Техническия в Русе! И двамата докато бяха тук в БГ или бяха безработни или работеха за смешни пари! Това беше така докато не заминаха единия за Испания другия за Англия сега и двамата работят даже този в Англия смята и къща да си купува там! Та така! Тука зора е голям а заплащането И ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА СОФИЯ и някой други големи градове е СМЕХОТВОРНО! Някой живеят ден за ден без големи надежди!

82

До 96 Сачмо

преди 8 години

Ти само в България ли си стоиш?По твоята логика, отивай да живееш в някоя махала из планините, тогава тези 3000 лева може и като 3 милиона да ти изглеждат.

81

Анонимен

преди 8 години

Значи, за тия хорица. По една зелева чорба и кофа студена вода, да може да слязат на земята. 90% от по-младите Българи са сигурно с някакво измислено висше и сигурно 98% са поне със средно. Изключвам по-черничките "Българи".

80

До 94 <До 86>

преди 8 години

Това го пише в нета, така че спори с тези дето публикуват подобни данни.Колкото до заплатата и как се живее с 3000 лева в София. Нещета в момента са силно объркани. Би трябвало да те цакат с до 50% ДОД, а не с мижавият 10% плосък данък. Би трябвало всички останали данъци да са ти поне 10 пъти по-високи, за да може да живееш в нормална градска среда. Какво ще ти остатне при една нормална ситуация от тези 3000 лева? Едно нищо, както реално си е даже и сега. Просто се сравняваш с най-бедните.

79

Анонимен

преди 8 години

До Сачмомда и колк оот хоратав Бг вземат 3000лв нам есец? Колкоот хората в Германия вземат 4000 евро на месец ....Мда мнозинството от хората Бг са бедни .ав Германия -мнозинството са средна класа...малка н о важна разлика

78

бля бляяяяяя

преди 8 години

Може и да е така, Ганеф! Прочем какво стана с гениалната ти идея да си плащаме сами болничните? И какъв е този ИПИ? Там всички ли сте толкова умни? Въобще кой плаща заплати на такива умници с "вишо"? Да не си състудент на финансония министър?