28

Анонимен

преди 8 години

паисий е изиграл своята роля във времената когато е била необходима,най-малкото трябва децата да узнаят каква е тя и какво е целял и постигнал

27

Бенковски

преди 8 години

ако няма протести, НЕ БЪЛБУКАЙТЕ НАПРАЗНО ТУКА!!!!

26

паисий

преди 8 години

български политик=***, предател

25

ODESSA

преди 8 години

Ти кажи някой световноизвестен турски учен. Гробно мълчание, където сте ходили само регрес и диващина.

24

Анонимен

преди 8 години

и ко да правим сега

23

Хвърковатата чета

преди 8 години

В "образователното" министерство явно има само ситни, малки, невзрачни, бездушни и нищожни душички.. като рибки пираня, всяка откъсваща по парченце от майка България..

22

14

преди 8 години

Стана ми смешно ! Един тук възкликна - Горкия Паисий !!! Да , наистина горкия Паисий, с което не искам да омаловажа труда му, който и да е той като личност, а и вече казах че разбирам колко е била важна идеята му да възвърне духа на народа ни за самоопределение, но документите от онези времена сочат други реалности, които вече вески може да прочете и да анализира вече знаеки истинските обстоятелства и реалности, които пък от своя страна изключват до 90% от написаното от него !

21

БГТРАКИЕЦА

преди 8 години

ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНО,БАРАБАР С НОВАТА ВЛАСТ,КОЯТО СЕ ПРЕГРЪЩА СЪС СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, И ДАЛЕЧНА ТАКАВА,КОЯТО ПОСТОЯННО НИ ДАВА АКЪЛ.СЪБУДЕТЕ СЕ,БЪЛГАРИ.

20

Калина

преди 8 години

Аз само питам: а ние долога ще ттаем?Много патриотични речи и стихове знаем. Но какво от това? Помислете колко стъпкани сме, продълцават безумно да ни тъпча, а ние мълчим. Юнако Балкански? Докога?

19

Анонимен

преди 8 години

napishete istinata za Osmanskata Imperiqkak e zapazila vqrata ezika na Balgariq

18

разбирача

преди 8 години

Веднага да се разбере кой е дал предложенията и моментално на Национален трибунал за предателство! С колко кръв, страдание и мъки оцеляхме, сега някакви платени *** исикат да ни унищожат. Ние сме велик народ! Народе, събуди се!

17

14

преди 8 години

До До 14Вместо да ти давам отговори бих ти препоръчал да четеш повече ! Но не това което ти подават като "голямата истина" а фактите такива каквито са ! Сега това вече поне е възможно, а и източниците са достъпни !

16

Анонимен

преди 8 години

Изцепки за манипулации и пропаганда за нахъсване на една част от материала.Такива "съобщения", нито са точни и верни, нито са от особено значение.В учебните програми историческите събития и факти слизат от някъде, качват ги на друго място.Дискутирайте съдържанието на програмите и доколко са уместни темите според зрелостта и равнището на ученическата съзнателност. Без истерични сензации заради накърнени икономически интереси на разни учебникарски автори!

15

Тинев

преди 8 години

Крайно време е да изучават " История на САЩ ".С рождените дни президентите .Задължително.Мам ............

14

Анонимен

преди 8 години

Горкият Паисий!!! Защо му е. трябвало да пише тази книжка, да кръстосва пътищата и да се рови из манастирите за архивни факти, свързани с великата древнобългарска история .... Наистина ми е жал .Не съм поклонник на криворазбрания национализъм, но това е най -святото четиво за всеки българин и също е принос в европейската културна съкровищница ...... Сега те го премахват.... И никакъв протест!! Ами... прав е бил Паисий да напише "О неразумний и юроде"........

13

До 14

преди 8 години

Значи Паисий е писал глупости, Априлското въстание, баташкото клане, опожаряването на стотици населени места са измислици? Без история ставаме смешни, разбра ли тъпаk!

12

Анонимен

преди 8 години

sas cqloto si nahalstvo i promeniha zaglavieto "izritvat" sas "mahat" DIPLOMITE SA PODARENI

11

Анонимен

преди 8 години

Хайде да спрем с тази история. Разбирам значението и за онзи мрачен момент от историята ни, но не мога да не призная че тя не отговаря на истината ! Напротив, стъпвайки на нея започваме да изкривяваме не само фактите но и реалните обстоятелства стигайки до измислици и митове, изобщо до пълни нереалности ! А когато правиш история с измислици след време ставаш смешен когато фактите покажат истината, но вече е късно - вече си смешен, и никой не ти вярва ! Така че да спрем до като все още можем !

10

АTAKICT

преди 8 години

ПОТУРЧВАНЕТО ВЬРВИ С ПЬЛНА СИЛА СПЕТЕ БЬЛГАРИ

9

Ганчо

преди 8 години

Това може да го измислят само дъбилни и ***. Ало комисията в Министерството, Вие какво искате да стане с нашите деца. Не стига, че унищожихте образованието, сега ще унищожите и децата. Какво искате да учат - имената на фолк певиците и разбор на текстовете на песните им. Може би и житията на известни рапъри, фолк диви, политици след 2008г и всякакви други величия на прехода. Вие сте убийци на децата ни.