31

Българин

преди 8 години

Причината да не раждат българите не са материални. Бедните навсякъде раждат повече от богатите. Българките не раждат защото им се пропагандират материалните ценности - реклами има за всякакви *** - за деца не. И другата причина е липсата на сигурност която особено се натрапва от медиите. Тя сигурността липсва наистина но медиите я хиперболизират - Всеки сутрешен блок обяснява как най-вероятно ще е последен защото от утре България няма да я има. ЛЪЖА.

30

Анонимен

преди 8 години

1. Обяснете на младите хора че децата са най-хубавото нещо което ти се случва в живота Не колата, вградената кухня, кариерата, екскурзиите*********ти какво искаш никой да не си купува кола , да не обзавежда дом , да не ходи на екскурзия ? ти май не си наясно с нещата . това което искаш младите да не правят се нарича НОРМАЛЕН ЖИВОТ.

29

Анонимен

преди 8 години

В годината в която лишиха децата ни от детски надбавки увеличиха картите им за градския транспорт, за сметка на едни други дето са повече деца от децата на работещите. Е, отгледахме и изучихме ги, но не очаквайте да останат тук!

28

Diana

преди 8 години

До ГУРБЕТЧИЯДокато си седиш у вас и се издържаш на гърба на държавата много ясно че заплатата няма да ти стигне;)

27

Българин

преди 8 години

Демографсаката криза се решава с две неща. 1. Обяснете на младите хора че децата са най-хубавото нещо което ти се случва в живота Не колата, вградената кухня, кариерата, екскурзиите силикона а децата. 2. Престанете да оплювате народа ни, страната ни и ДЪРЖАВАТА НИ. Българите друга РОДИНА никъде и никога няма да имат, а държавата е такава каквато сме успяли да я подредим и даже не е толкова лоша калокото е модерно от 15-20г. да се говори.

26

Анонимен

преди 8 години

'А всяка гъска трябва да си зададе въпроса - от къде се взимат тези гледачки, и ако те имат деца - и за тях ли има гледачки, а гледачки за децата на гледачката на децата на гледачката има ли по европейските програми! "Има има, достатъчно ясно ли се изразих? ;-)

25

българин

преди 8 години

Да се приеме закон с който да се орежат майчинските и детските на м.а.н.г.у.с.т.и.т.е които не внасят никакви осигуровки в тая държава. Нямат един ден трудов стаж и държавата няма никакъв приход от тях.

24

nqkoi si

преди 8 години

ot vseki napisal komentar tuka ne namiram edin dakaja zaradi noga hvala chesam Balgarin gnusmee ot vas i az sam roditel i ako razsajdavah kato vas shtqh da schitam sebesi za poredniq alkoholiziran tapanar jiveesh natozi svqt samo da mrazi horata i dagi drazni za MEN DECATA SA MOETO BADE6TE VIE NE ZASLUJAVATE BADESHTE GRAMNETESE NENI NAKAZVAITE S PRISASTVIETOSI IMA DOSTATACHNNO SMET PO SVETA MOJEM I BEZ VAS

23

Diana

преди 8 години

До ГУРБЕТЧИЯТоест искаш да кажеш че вместо аз да се върна на работа(в частният сектор) и да плащам данъци, като по този начин и ще дам работно място и плащам/помагам на човек в рамките на 2 години, аз трябва да си седя в нас, да мизерствам на 340 лева и да се издържам на гърба на държавата. Ей това е мислене към перспектива и развитие. Ти си стой у вас и пиши по форуми, аз ще въртя кариера през това време.

22

Анонимен

преди 8 години

"ИЛИ ИСКАТЕ ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА ЗАПЛАТИ НА БАВАЧКИТЕ ,А ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА ХОДЯТ НА РАБОТА !? " - мииии по-логично е от колкото да се ДЕквалифицираш за 2 години е 7 месеца (щото айде да не се залъгваме, ама бременните си визмат болнични на 2-рия месеч от бременността)! Отделно не е важно да е цялата заплата да е от държава/програма, може да е половината или някаква част, така, че майката да ходи на работа и да доплаща и тя. Има много варианти, обаче ние си исками пари и пари няма ;-)

21

Анонимен

преди 8 години

" Да са живи и здрави родителите ни пенсионери, които се превърнаха в детегледачи за да може майките да се върнат след първата година на работа. Ако не са те много семейства няма да се решат и на второ дете. "Именно, трябват условия, НЕ ПАРИ на майките за 5 години майчинство! Защо майките не протестират за това? А за пари само? По-добре да има условия - почасови детегледачки (то всъщност има подобни програми и сега), разчупено време (7 - 20 часа) на ясли и детски градини и още много подобни!!!!

20

майка

преди 8 години

До DianaТи роди първо, а после ще говорим. Да уточня само, че и аз бях на твоето мнение преди да се появи детето. Работохолик съм по природа, но жената се променя като стане майка.Освен това децата боледуват и имат нужда от майка си. Освен това ако го кърмиш до годинката няма как да се върнеш 7мия месец на работа, нито можеш да го пуснеш на ясла. Детегледачки и баби не са вариант за мен. Това си бебе все още. Моят го пуснах на година и 8 месеца на ясла.

19

Анонимен

преди 8 години

ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ С МОЗЪКА БЕ ПИЛЕНЦЕ ?! КАКВИ 6 МЕСЕЦА МАЙЧИНСТВО ?! Е И СЛЕД ТЕЗИ 6 МЕСЕЦА ИСКАШ ДА ЗАПОЧНЕШ НА РАБОТА ,А БЕБЕТО КАТО ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБОЛЯВА ПРЕЗ 2 СЕДМИЦИ КВО ЩЕ ПРАВИМ ?! ЩЕ КАРАШ НА БОЛНИЧНИ И ХЕМ ДЪРЖАВАТА ЩЕ УЩЕТАВАШ ,ХЕМ РАБОТОДАТЕЛЯ ! Така е, навсякъде по света всикми БЕБЕта са болни, само в БГто са най-най-най-най-най-здравите в СВЕТА, 'щото майчинстките са 2 години....*** глупостите........

18

Анонимен

преди 8 години

Да са живи и здрави родителите ни пенсионери, които се превърнаха в детегледачи за да може майките да се върнат след първата година на работа. Ако не са те много семейства няма да се решат и на второ дете.

17

Diana

преди 8 години

До ГУРБЕТЧИЯМи ще си наема бавачка примерно да ми помага. Ако не си запознат/а има европейска програма по която може да кандидатстваш и да ти гледат детето до 3тата година. Обаче като ти гледам езика и изразяването, май и едно дете не си заслужава да гледаш.

16

Diana

преди 8 години

Аз наистина не мога да осъзная какво е това безумие с 2 години майчинство. Аз самата съм бременна в 6-тият месец, и имам намерение майчинството ми да е максимум 7 месеца и то само защото ми е първо дете и няма да имам опит в отглеждането му. Във всяка друга европейска държава майчинството не е по-дълго от 6 месеца. Майки стегнете се и се връщайте на работа навреме, стоенето вкъщи и сменянето на памперси няма да донесе развитие нито за вас, нито за детето ви.

15

помня

преди 8 години

А вие не помните ли ,че според плана ран-ът българите не трябва да са по-вече от 5 милиона.

14

Трет

преди 8 години

До 15 ....идиотино.,имаш ли и най.-малка предства срещу кого плюеш.? ...

13

Lina

преди 8 години

Misla si i ti si prav za tova namam 2 dete..

12

Анонимен

преди 8 години

До LinaДържавата и 12 години за образованието ти е давала, но като гледам не е помогнало. Стига с тая държава, в Щатите майчинството е 4 месеца! Нали все натам гледате?